Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αν δεν σηκώσει τώρα μανίκια, χάθηκε...!!

Η στασιμότητα δεν ήταν ποτέ καλή για κανέναν στη ζωή και ειδικά, στον ΠΑΟΚ μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Αν δεν σηκώσει τώρα μανίκια, χάθηκε...
Διάθεση για καταστροφολογία, σαφώς και δεν υπάρχει από μέρους μας, όμως, είναι αλήθεια πώς κάποια πράγματα είναι καλό να επισημαίνονται από πριν, γιατί μόνο τότε έχει αξία η κριτική. Διαφορετικά, μιλάμε για μετά Χριστόν προφήτες, τους οποίους δεν έχουμε καμία διάθεση να παραστήσουμε. Ας αφήσουμε τις διευκρινίσεις και ας πάμε κατευθείαν στην ουσία.
Ο ΠΑΟΚ διανύει μία περίοδο φαινομενικής ηρεμίας, λόγω της επικείμενης απόφασης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για το διορισμό νέας προσωρινής διοίκησης. Λέμε φαινομενικής, γιατί, υπό κανονικές συνθήκες, αυτές τις μέρες οι... μηχανές της ΠΑΕ θα έπρεπε να δουλεύουν στο φουλ. Τα ανοιχτά ζητήματα είναι πολλά και αν από τώρα δεν γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.
Ας αρχίσουμε από το αγωνιστικό. Σχεδόν μία ενδεκάδα συμβολαίων λήγουν αυτό το καλοκαίρι (στα ήδη... γνωστά συμπεριλάβετε και αυτό του Αρίας που είναι πλέον διεθνής και η αξία του μπορεί να εκτιμηθεί διαφορετικά από 'δω και στο εξής), ενώ κάποια άλλα θα μπουν στον τελευταίο χρόνο τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται (η αναφορά γίνεται κυρίως για την περίπτωση του Αντρέ Βιεϊρίνια που και αυτός έχει το συν της κλήσης του στην εθνική Πορτογαλίας). Οι κινήσεις στο "μένει-φεύγει" πρέπει να γίνουν άμεσα, διαφορετικά ο ΠΑΟΚ θα χάσει όλα τα διαπραγματευτικά ατού που διαθέτει.
Βέβαια, θα πουν ορισμένοι ότι πριν γίνει αυτό θα πρέπει να προχωρήσουν οι πληρωμές προς τους παίκτες, διότι κάποιος που δεν έχει πάρει μεγάλο μέρος των οφειλομένων είναι αδύνατο να κάνει σοβαρή συζήτηση για την ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα. Έχει λογική η συγκεκριμένη θέση και θέλω να πιστεύω ότι με το που "ανάψει το πράσινο φως" ο Πρωτοδίκης, θα φανεί στην πράξη ότι η ΠΑΕ έχει τον απόλυτο έλεγχο στο συγκεκριμένο ζήτημα. Πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι οικονομικά και αγωνιστικός σχεδιασμός πάνε μαζί. Εφόσον τόσο πολλά συμβόλαια λήγουν μαζεμένα, δίνεται στους διοικούντες μία χρυσή ευκαιρία να... ξαναστήσουν την ομάδα με τέτοιο τρόπο που οι πληρωμές θα πάψουν να αποτελούν θέμα.
Η αδειοδότηση δεν μπορεί να περιμένει
Πάμε και σε κάτι άλλο, άμεσα σχετιζόμενο με τα δύο προηγούμεν και πάρα πολύ σοβαρό για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για την... περίφημη αδειοδότηση της UEFΑ που απαιτεί πολύ μεγάλη σε χρονική διάρκεια και όγκο δουλειάς, προεργασία, προκειμένου μέσα στο Μάρτιο να παραδοθεί ένας φάκελος άρτια συμπληρωμένος. Όλοι μας θυμόμαστε πόσο πολύ απασχόλησε την ΠΑΕ πέρυσι το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν είναι δυνατό να δράσει και πάλι στα... όρια φέτος.
Η λίστα δεν τελειώνει έτσι απλά...
Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε δεκάδες ακόμη ζητήματα (ολοκλήρωση έργων στη Νέα Μεσημβρία, αναδιοργάνωση των γραφείων της ΠΑΕ κ.α.), αλλά δεν χρειάζεται να το κάνουμε, γιατί ο πιο απλός οπαδός του ΠΑΟΚ γνωρίζει πόσο αυξημένες είναι πλέον οι απαιτήσεις στο διοικείν του ΠΑΟΚ. Και για να είμαστε δίκαιοι, ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας και οι κατά καιρούς συνεργάτες τους ήταν που ανέβασαν τον πήχη.
Το ευχάριστο είναι, όπως πληροφορούμαστε, ότι όλα τα παραπάνω απασχολούν σε καθημερινή βάση τη νέα διοίκηση, η οποία υπόσχεται μπαράζ αποφάσεων και πράξεων αμέσως μόλις αναλάβει και τυπικά τα ηνία της ομάδας. Γι' αυτό και προγραμματίζει επικοινωνιακή αντεπίθεση για όλα τα θέματα, διοικητικά και οικονομικά. Κοντός ψαλμός αλληλούια... 
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: