Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τα κόμπλεξ του 2,1%!!

Αντί ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς να πουν «τα ψέματα τέλειωσαν ας κάνουμε και μια ευέλικτη και οικονομική κυβέρνηση», φόρτωσαν τον Λουκά Παπαδήμο με 48 νοματαίους. Γράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Τα κόμπλεξ του 2,1%
Η Ελλάδα της κρίσης και της χρεωκοπίας θέλει λοιπόν 4 υπουργούς Αμύνης, 4 υπουργούς Οικονομικών, 4 υπουργούς Ανάπτυξης, 4 υπουργούς Υγείας, 3 υπουργούς εξωτερικών, 3 υπουργούς εσωτερικών, 3 υπουργούς παιδείας, 3 υπουργούς Περιβάλλοντος, 3 υπουργούς Γεωργίας, 3 υπουργούς Πολιτισμού, 3 υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης κοκ. Θα μπορούσε να γίνει και ανέκδοτο. Σαν αυτά τα κρύα εφηβικά. Πόσοι Πόντιοι (ή πόσες ξανθιές) χρειάζονται για να καρφώσουν ένα καρφί; Πενήντα. Ένας κρατάει το καρφί και οι 49 σπρώχνουν τον τοίχο.
Ο απερχόμενος Γιώργος Παπανδρέου και ο εισερχόμενος (!) Αντώνης Σαμαράς με την σύνθεση της κυβέρνησης πρόσφεραν άλλη μια – την τελευταία ίσως – κακή υπηρεσία στη χώρα. Και λέω τελευταία γιατί όπως δείχνει και η δημοσκόπηση του protagon.gr και της Metron Analysis (αλλά και οι άλλες δημοσκοπήσεις που έγιναν αυτές τις μέρες) το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν συγκινούν πλέον και οι δύο μαζί ούτε το 40 % των πολιτών. 11 % το ΠΑΣΟΚ, 16 % η Νέα Δημοκρατία, να προσθέσουμε και ένα 15% που σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι αλλά «αύριο» θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουμε σύνολο 42%. Τα νούμερα αυτά όπως είναι φυσικό έχουν προκαλέσει πανικό στις ηγεσίες των δύο κομμάτων που μονοπωλούν 37 χρόνια τώρα την εξουσία. Δείτε μόνο τις παλινωδίες της τελευταίας εβδομάδας. Η Νέα Δημοκρατία, πρωί - μεσημέρι - βράδυ έλεγε ότι δεν θα έβαζε στην μεταβατική κυβέρνηση ούτε ένα στέλεχος της και τελικά υπουργοποίησε και τους δύο αντιπροέδρους της! Και το ΠΑΣΟΚ που είχε υποσχεθεί στους εταίρους μας έναν Πρωθυπουργό που θα ξέρει την οικονομία, είχε φτάσει να συζητά με Κακλαμάνη και Πετσάλνικο! Οι φήμες λένε ότι το επιτελείο του Γιώργου σκέφτηκε και τον Τσοβόλα αλλά ο ποινικολόγος δεν ευκαιρούσε.
Και χρειάστηκε η παρέμβαση της Μέρκελ και του Σαρκοζί, η απειλή «αποχώρησης» σημαντικής μερίδας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι νουθεσίες «εξωθερμικών» αλλά πανίσχυρων κέντρων για να συνετισθούν ο Γιώργος και ο Αντώνης και να παραδώσουν την εξουσία στον Λουκά Παπαδήμο. Αντί όμως να πουν «τα ψέματα τέλειωσαν ας κάνουμε και μια ευέλικτη και οικονομική κυβέρνηση» τον φόρτωσαν με 48 νοματαίους (αντιπροέδρους, υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς). Η κοινωνία πρέπει να κάνει παντού περικοπές, η πολιτική όμως θέλει τις σπατάλες της. Η κοινωνία πρέπει να γίνει αποτελεσματική, η πολιτική όμως θέλει τους λαβυρίνθους της. Μέχρι και στον Καρατζαφέρη έδωσαν 4 υπουργικές θέσεις! Τόσο λαρζ (πολιτικά και οικονομικά) ο Γιώργος και ο Αντώνης. Γιατί φαντάζεσθε να γινόταν μεταβατική κυβέρνηση σωτηρίας χωρίς τον Γεωργίου (;) και τον Γεωργιάδη(;)… Χάος.
Έτσι αν ο Παπαδήμος σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και τα καταφέρει, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ (και το ΛΑΟΣ επίσης) θα έχουν πολλούς υπουργούς να βγουν να το πανηγυρίσουν. Αν δεν τα καταφέρει θα έχει αποτύχει ένας…τραπεζίτης, οπότε φέρτε ξανά πίσω τα πράσινα και τα γαλάζια παιδιά, να σας σώσουν.
«Δίπλα» μας οι Ιταλοί που τόσο μας αρέσει να χλευάζουμε για τον Μπερλοσκουνισμό τους, έκαναν σε λίγες ώρες όλες τις σωστές κινήσεις. Βρήκαν τον Μάριο Μόντι, έβαλαν στην άκρη την Λέγκα του Βορρά και τώρα συζητούν για μια κυβέρνηση 12 - 15 υπουργών. Αλλά θα μου πείτε οι Ιταλοί έχουν να διαχειριστούν το 12 % της Ευρωζώνης, εμείς έχουμε το 2.1%, το ίδιο είμαστε;
Πηγή: protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: