Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Προσευχές για τις επιστροφές…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο gazzetta.gr για τον δύσκολο Δεκέμβριο του ΠΑΟΚ, την ευεργετική διακοπή του Πρωταθλήματος και το... σήμερα του «δικεφάλου του Βορρά».  
Καλή χρονιά σε όλους…

Από τις αρχές Δεκεμβρίου όλος ο κόσμος (γύρω από τον ΠΑΟΚ) περίμενε αυτές τις Άγιες ημέρες. Οι περισσότεροι (εντός και εκτός ομάδας) φυσούσαν και ξεφυσούσαν ανυπομονώντας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αυτό έγινε μετά τον αγώνα στην Ξάνθη, με την Κέρκυρα, αλλά και στα Γιάννινα. Στην Λιβαδειά δε…, οι περισσότεροι πανηγυρισμοί στο τέλος δεν ήταν επειδή κέρδισαν τον Παππά και τα δεκάδες εσκεμμένα σφυρίγματά του για να τους εκνευρίσει και να τους γονατίσει, αλλά επειδή θα ακολουθούσαν πολλές ημέρες διακοπής.

Τι σήμαινε… διακοπή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για τον ΠΑΟΚ;

Πέρα από την «φώτιση», οι παίκτες περίμεναν πώς και πώς την ξεκούραση. Μερικοί από αυτούς, μαζί με τις προσευχές για την Γέννηση του Ιησού, έκαναν και έναν σταυρό για να αποθεραπευτούν οι ίδιοι, ή κάποιοι συμπαίκτες τους! Από την στιγμή που σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ μεγάλης σε διάρκει αποθεραπείας στην ομάδα του ΠΑΟΚ, μόνο οι προσευχές μπορεί να δώσουν λύση! Να φανταστείτε ο Μακ (ο μοναδικός εξτρέμ της ομάδας) έπαιξε τελευταία φορά, όταν ο Πρωθυπουργός μιλούσε για σίγουρη έξοδο από το μνημόνιο. Και τώρα 70 μέρες μετά:
Ο Μακ παραμένει σταθερά εκτός, το Μνημόνιο εξακολουθεί να υφίσταται, ενώ προς την έξοδο είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αφού έρχεται με φόρα ο… σωτήρας εξ αριστερών! (Φοβερά πράγματα…)

Επί προσθέτως, όλοι στον ΠΑΟΚ (και κυρίως οι φίλαθλοι) περίμεναν αυτές τις ημέρες, έτσι ώστε πέρα από την ξεκούραση των παικτών, πέρα από τις επιστροφές λόγω τραυματισμών, ανέμεναν πώς θα αποκτούνταν σιγά-σιγά και ένας-δύο-τρεις παίκτες που θα ενίσχυαν την προσπάθεια της ομάδας.

Τίποτα και από αυτό το μέτωπο στον ΠΑΟΚ…  

Και φθάσαμε στο σημείο, όπως ήταν η κατάσταση στις 20 Δεκεμβρίου πριν τον αγώνα στην Λιβαδειά, έτσι να είναι και τώρα στις 2 Ιανουαρίου, πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, όπου αν το καλοσκεφτούμε, οι απουσίες παικτών, μπορεί να είναι και περισσότερες! (Το κακό είναι ότι κάπως έτσι θα είναι η κατάσταση και στα άλλα δύο ματς της επόμενης εβδομάδας!)

Ο ΠΑΟΚ έτσι και αλλιώς δεν θα άντεχε με τις άλλου είδους πιέσεις που ασκούνται… Το ερώτημα είναι… πώς και γιατί οι αποθεραπείες (γιατί εκεί είναι το πρόβλημα και όχι στους τραυματισμούς) σπάνε ρεκόρ ημερών αλλά και νεύρων και φυσικά πώς δεν σημειώθηκε καμία κίνηση ενίσχυσης; Και όλα αυτά σε περίοδο όπου ΟΛΟΙ ξέρουν ότι ο ΠΑΟΚ παίζει ΠΑΡΑ πολλά στους αγώνες από 3/1 μέχρι και 14/1. Δηλαδή στις αναμετρήσεις: ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, Κέρκυρα-ΠΑΟΚ (κύπελλο), Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ, Καλλονή-ΠΑΟΚ…    

Το θέμα είναι ότι ΟΛΟΙ ξέρουν (ειδικά αυτοί που μελετούν επιστημονικά και προγραμματίζουν τους ορισμούς) ότι ΑΝ ο ΠΑΟΚ παραμένει πρώτος και μετά το ματς της Καλλονής, τότε… έσφιξαν.
(Εμείς εκτιμούμε ότι δεν θα είναι πρώτος και αυτό όχι γιατί η Καλλονή θα είναι εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτή που έπαιξε στο τελευταίο ματς του Δεκεμβρίου, τότε που εντελώς ξαφνικά ΔΕΝ είδαμε την Καλλονή του 2014, αλλά την ομάδα του 2013 ).

Με αφορμή το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκός όπου φυσικά (από τη συνομοταξία) ορίστηκε ο Αρετόπουλος, πρέπει να εξηγήσουμε ότι εδώ και λίγο καιρό κάποια ματς είναι… σημαδεμένα.  
Τις περασμένες εβδομάδες ήταν το Ξάνθη-ΠΑΟΚ με τον Καλογερόπουλο. Μετά το Ξάνθη-Παναθηναϊκός με τον Μάνταλο.( Οι άσχετοι θα μείνουν στα αποτελέσματα… Η ουσία αφορά τον ορισμό που γίνεται στοχευμένα, με τον πρωταγωνιστή να κάνει ότι χρειάζεται την κάθε φορά…). Όπως στο ΠΑΣ-ΠΑΟΚ ο Βοσκάκης και φυσικά στο Λεβαδειακός- ΠΑΟΚ ο Παππάς. Επρόκειτο για δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου πιο εύκολα θα γίνονταν η ζημιά…
Από εδώ και πέρα με την ίδια λογική, που φυσικά δεν θα αλλάξει επειδή έφυγε ο Σαρρής, πολλά γέλια (μέχρι δακρύων) θα ξεσπάσουν με τον ορισμό της άλλης εβδομάδας στον αγώνα Αστέρας- ΠΑΟΚ… (Μέχρι και Σπάθα βάζουν εκεί…).
Στο Καλλονή- ΠΑΟΚ που ακολουθεί, «παίζει» έντονα και ο… Παπουτσέλης που είναι και από τη Λέσβο! (Σε αυτά τα δύο ματς συμβουλεύουμε τον Αναστασιάδη που κάνει τεράστια προσπάθεια να διατηρεί την ψυχραιμία του για να μην επηρεάζεται και η ομάδα, να πάρει μαζί και τα ηρεμιστικά…).
Μετά έχει Πανιώνιος-Παναθηναϊκός, ενώ παραδοσιακά υπάρχουν θέματα στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ που έπεται. Κρατήστε τα… Θα τα θυμηθούμε αυτά, γιατί τα συμπεράσματα δεν βγαίνουν κατόπιν εορτής και ανάλογα με το αποτέλεσμα. Εξάλλου και στο Καραϊσκάκη 1-2(;) έληξε, αλλά την «δουλειά» όσο μπορούσε την έκανε ο Αρετόπουλος, αλλά και ο κουμπάρος του Παππά από τα Καμίνια με το διαρκείας στο Καραϊσκάκη και την αγκύλωση από το σημαιάκι…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: