Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ρατς: «Είμαστε καλά στον ΠΑΟΚ»

Στο θετικό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Ράζβαν Ρατς. Ο μπακ του «δικέφαλου του Βορρά» αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του αλλά και στους συμπατριώτες του στην Σούπερ Λίγκα.

Ρατς: «Είμαστε καλά στον ΠΑΟΚ»
Ικανοποιημένος από το πρώτο μισό της σεζόν που πέρασε στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Ράζβαν Ρατς. Μιλώντας σε Μέσα της πατρίδας του και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα «Prosport», ο μπακ του «δικέφαλου του Βορρά» μίλησε για την εθνική Ρουμανίας αλλά και για τους συμπαίκτες του που αγωνίζονται στην Σούπερ Λίγκα.

Παράλληλα, δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να ακολουθεί τον Πιτσούρκα στην Αλ Ίτιχαντ, ενώ αναφέρθηκε και στο χρονικό της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το ξεκίνημα του 2015;
«Κάθε χρονιά, επαγγελματικά, εύχομαι να κάνω περισσότερα από την προηγούμενη. Αν το σκεφτώ καλά, το 2014 ήταν πολύ καλή χρονιά για μένα. Έκανα δύο αλλαγές στην καριέρα μου και ανταμείφθηκα».

Στην Ελλάδα πάντως σίγουρα πας καλά.
«Έχω κάνει καλή αρχή ως τώρα στον ΠΑΟΚ, έχω βγει δύο φορές MVP και έχω πετύχει τρία γκολ».

Εντυπωσιάστηκες από το γκολ του Γκόιαν την προηγούμενη αγωνιστική;
«Φυσικά και του έδωσα συγχαρητήρια. Πραγματικά πολύ ωραίο γκολ».

Γιατί επέλεξες το καλοκαίρι τον ΠΑΟΚ και άφησες την Πρέμιερ Λιγκ;
«Με προσέλκυσε το γεγονός ότι μου έδινε την ευκαιρία να παίξω ξανά στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Δυστυχώς δεν συνεχίζουμε την άνοιξη και ελπίζουμε να πάρουμε τον τίτλο, αν και θα είναι πολύ δύσκολο. Στη Ράγιο Βαγιεκάνο είχα την ευκαιρία να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ και δεν είχα κακή εξέλιξη, αλλά η Ράγιο δεν ήταν τόσο μεγάλη και δεν είχε τις οικονομικές δυνατότητες. Είχα προτάσεις να μείνω στην Ισπανία, αλλά πήγα στον ΠΑΟΚ».

Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα;
«Τα προβλήματα υπάρχουν παντού. Εκτός από μερικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας του Γκόιαν, υπάρχουν καθυστερήσεις, ιδίως στις μικρότερες ομάδες. Οι ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο είναι καλά υπό αυτή την άποψη. Εμείς έχουμε πάρει όλα τα χρήματα που δικαιούμασταν μέχρι στιγμής, είμαστε πρώτοι και είμαστε καλά».

Ακούγεται όλο και περισσότερο πως θα ακολουθήσεις τον Πιτσούρκα στην Αλ Ιτιχάντ το χειμώνα.
«Δεν θέλω πραγματικά να το σχολιάσω αυτό, γιατί ότι και να πω μπορεί να παρεξηγηθεί. Και πιστέψτε με, όχι μόνο στη Ρουμανία, αλλά ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Αν πω πως μου αρέσει ο ήλιος, ο κόσμος θα πιστέψει πως θέλω να πάω κλπ. Παρακαλώ να με καταλάβετε».

ΟΚ, είπες πριν πως τα πράγματα πάνε καλά στην ομάδα σου, το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για την Εθνική, σωστά;
«Ναι, μετά από τα αποτελέσματα που είχαμε μπορούμε να ελπίζουμε πως θα προκριθούμε στο Eurο. Έχουμε ακόμα όμως μάχες με την Ουγγαρία και τη Β. Ιρλανδία εκτός έδρας και μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Η Φινλανδία μπορεί επίσης να εκπλήξει. Στην κλήρωση η Ελλάδα ήταν φαβορί, ειδικά από τη στιγμή που μας είχε αποκλείσει στα μπαράζ του Μουντιάλ, αλλά τώρα θέλει έξι στα έξι για να περάσει ως δεύτερη. Αλλά ακόμα κι έτσι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως δεν μπορεί να φτάσει στο Euro».

Ήταν η χρονιά του Σανμαρτεάν στο πρωτάθλημα, τι πιστεύεις;
«Ο Λουτσιάν είναι πολύ καλός παίκτης και δεν το λέω μόνο εγώ αυτό, αλλά και οι Έλληνες. Δύο συμπαίκτες μου που είχαν παίξει μαζί του στον Παναθηναϊκό, ο Τζιόλης και ο Παπαδόπουλος, μου ζήτησαν το τηλέφωνό του και σίγουρα μίλησαν μαζί του. Ξέρουν τις ικανότητες του Λουτσιάν, είχε εντυπωσιάσει στον Παναθηναϊκό, αλλά τώρα στη Στεάουα είχε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: