Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ένας Ριμπερί που φέρνει σε... Ρόμπεν!! (vid)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για το νέο ταλέντο της Μπάγερν Μονάχου, που ονομάζεται Ριμπερί, όμως δεν είναι ο Φρανκ.
Η παροιμία λέει πως «το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει». Κάπως έτσι συμβαίνει και στην οικογένεια Ριμπερί, όπου η... μηλιά είναι ο Φρανκ και τα... μήλα τα μικρότερα αδέρφια του. Ο δεύτερος ηλικιακά είναι ο Φρανσουά, ο οποίος επί χρόνια παίζει ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικές κατηγορίες της Γαλλίας, όμως η νέα φουρνιά είναι αυτή που έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Ο λόγος για τον 19χρονο Στίβεν Ριμπερί.
Το ξεκίνημά του έγινε στις ακαδημίες της Λανς, όπου έμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Κάτι το ταλέντο του, κάτι τα... μεγάλα μέσα του αδερφού του και ο Στίβεν Ριμπερί πήγε την επόμενη σεζόν στη Γερμανία, προκειμένου να δοκιμαστεί από την Μπάγερν. Και τα κατάφερε. Οι ικανότητές του νεαρού ακραίου μεσοεπιθετικού (άγνωστο αν υπήρξε και επιρροή από τον Φρανκ) έπεισαν το τεχνικό τιμ της ομάδας U19, με τον Στίβεν να γίνεται μόνιμος κάτοικος Μονάχου το Νοέμβριο του 2013.
Το ντεμπούτο του με την ομάδα κάτω των 19 έγινε το Φεβρουάριο του 2014 κόντρα στην αντίστοιχη της Ουντεχάκινγκ. Από τον αμέσως επόμενο αγώνα έγινε βασικός και σε σύνολο 11 συμμετοχών πέτυχε 4 τέρματα. Αυτές του οι εμφανίσεις του έδωσαν... προαγωγή για τη δεύτερη ομάδα της Μπάγερν, όπου πρόλαβε να αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια τη σεζόν 2013-14. Από τη φετινή σεζόν, ο Στίβεν Ριμπερί αγωνίζεται στη Regionalliga, ως βασικό στέλαχος στις ρεζέρβες των Βαυαρών. Σε 16 συμμετοχές μετρά 2 γκολ και 4 ασίστ, με την απόδοσή του να είναι συνεχώς ανοδική.
Το γεγονός πως είναι αδερφός του Φρανκ Ριμπερί και ότι αγωνίζεται κι αυτός ως ακραίος μεσοεπιθετικός δε σημαίνει πως είναι... καρμπόν με τον αδερφό του. Στο μόνο που μοιάζουν είναι στο νούμερο της φανέλας, καθώς φορούν και οι δύο το 7. Η σωματοδομή του είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του Φρανκ, καθώς ο Στίβεν έχει ύψος 1.85 και ο αδερφός του μόλις 1.70. Η μεγαλύτερη διαφορά, όμως, είναι άλλη. Ο 19χρονος άσος είναι κλασικός αριστεροπόδαρος και αγωνίζεται στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Αγαπημένη του κίνηση είναι να συγκλίνει προς το κέντρο και να ντριμπλάρει ή να εκτελεί με το αριστερό. Όπως δηλαδή ο Άριεν Ρόμπεν. Ένας Ριμπερί, δηλαδή, που μοιάζει σε Ρόμπεν.
Αν εξελιχθεί και πραγματοποιήσει μεγάλη καριέρα είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται μπροστά σε μικρό κοινό στο παλιό γήπεδο της Μπάγερν, το Grünwalder Stadion, όμως είναι στο χέρι του να αγωνιστεί κι αυτός μια μέρα στην Αλιάνζ Αρίνα. Άλλωστε ακόμα τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα, ενώ μπορεί να φανταστεί κανείς κάτι καλύτερο; Ένας ποδοσφαιριστής με γονίδια Ριμπερί και στυλ αλά Ρόμπεν. Δείτε τον.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: