Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ξεφτίλισαν το άθλημα και έναν ...ξένο παίκτη!!

Απίστευτα όσα γίνονται αυτές τις μέρες στη δίκη για τα στημένα ματς. Τζάμπα δούλεψε ο κοριός της ΕΥΠ; Τελικά, το ζητούμενο ήταν η ξεφτίλα του ποδοσφαίρου και ...ενός παίκτη; Διαβάζουμε πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην ληφθούν υπόψιν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στη δίκη για τα στημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο!!! Καλά διαβάσατε. Τη Δευτέρα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα αποφασίσει αν θα γίνει δεκτή η σχετική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης να απορριφθούν οι καταγραφές του κοριού ως αποδεικτικά στοιχεία. Ήδη, μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας την αποδέχτηκε, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβητούν το νόμιμο της διαδικασίας. Το περίφημο γράμμα του νόμου.
Κι αν η δικαιοσύνη κολλήσει ακριβώς εκεί, στο γράμμα του νόμου, τότε τζάμπα δούλεψε τόσο καιρό το μηχάνημα, τζάμπα οι καταγεγραμμένες συνομιλίες, τζάμπα οι απομαγνητοφωνήσεις και, εν τέλει, τζάμπα η διαπόμπευση του αθλήματος και όσων "ακούγονται" σε αυτές. Εδώ που τα λέμε, αν δεν ληφθούν υπόψιν αυτές οι συνομιλίες, πού είναι το σκάνδαλο; Πού στηρίζεται; Σε ποια στοιχεία και ποιες αποκαλύψεις; Μήπως τελικά το σκάνδαλο είναι ακριβώς αυτό; Ότι εκτέθηκαν τόσοι άνθρωποι και τόσες ομάδες ...δίχως λόγο; Μπροστά σε τόσες ...ανοησίες, να λέμε κι εμείς καμία, να περνάει η ώρα...
Σκάνδαλο, σε κάθε περίπτωση, προφανώς και υπήρξε. Όσα ακούσαμε εκείνο το διάστημα και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τη σχετική εισαγγελική έρευνα, είναι μια ένδειξη πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήταν όλα αγγελικά πλασμένα. Από την άλλη, σίγουρα δεν είναι και όλα ...ίσωμα. Όλα βρώμικα. Σίγουρα υπάρχουν και "καθαροί" παράγοντες που έμπλεξαν σε αυτή την ιστορία ως ...παράπλευρες απώλειες. Αυτό που λέει και η παροιμία για την τύχη όσων ανακατεύονται με τα πίτουρα. Τους τρώνε οι κότες...
Αν, λοιπόν, το κατηγορητήριο καταρρεύσει ως πύργος από τραπουλόχαρτα, όλο αυτό που ζήσαμε τον Ιούνιο του 2011 δεν θα είναι τίποτα άλλο, πέρα από μια απόλυτη επικοινωνιακή φούσκα. Η οποία, βέβαια, ταξίδεψε από άκρη σε άκρη της Ελλάδας και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω διαδικτύου, ξεφτιλίζοντας ακόμα κι εκείνα για τα οποία μπορούσαμε να περηφανευόμαστε. Μια Εθνική μπάσκετ, ας πούμε, μέλος της οποίας φερόταν να ζητάει καμιά ...βιταμίνα από τον μετέπειτα πεθερό του, ο οποίος δικάζεται αυτή την περίοδο για τα στημένα και από τους συνηγόρους του οποίου έχει ξεκινήσει η αποδόμηση του κατηγορητηρίου με την ένσταση για τον κοριό!
Εκτέθηκαν κι άλλοι φυσικά. Ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στοίχημα, προπονητές, παράγοντες, πρόεδροι, διαιτητές. Τόσο πολλοί, ώστε να αναρωτιέσαι αν είχε μείνει κανένα ...κόρνερ καθαρό. Η πλάκα είναι πως τα πιο "βαριά" ονόματα από όσα εκτέθηκαν στα μάτια του κόσμου, είναι αυτά που έχουν και τη μικρότερη εμπλοκή στην υπόθεση. Και αυτοί που τελικά, αν και εφόσον δεν ληφθούν υπόψιν οι αποκαλύψεις του κοριού στο δικαστήριο, θα έχουν πληρώσει το μάρμαρο των στημένων δια της δημόσιας χλεύης.
Ενώ εκείνοι που βρέθηκαν για κάποιο διάστημα προφυλακισμένοι, έχοντας -βάσει στοιχείων- το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης, μετά θα μπορούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις τρίβοντας στα μούτρα όλων την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και να χαρούν την ελευθερία τους και όσα έβγαλαν από τις δραστηριότητες που αποκάλυψε ο κοριός. Κάποιοι μπορεί να βάλουν και υποψηφιότητες για δήμαρχοι, βουλευτές ή ...πρωθυπουργοί. Ε, αν έχουν τόση δύναμη ώστε να παρακάμψουν ολόκληρη ΕΥΠ, μάλλον η τελευταία προοπτική είναι η καλύτερη!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: