Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Όλοι στην… πρίζα στη Β’ Εθνική!!

β
Σχεδιάζουν και πλέι άουτ στη δεύτερη κατηγορία, αδιάφορος μόνο ο τέταρτος, ενώ υπήρξαν μουρμούρες για τον αριθμό των ομάδων που πέφτουν.
Τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Και αυτό γιατί με εξαίρεση τον 4ο της βαθμολογίας σε πρώτο και δεύτερο όμιλο όλοι οι υπόλοιποι αναμένεται να μπουν… στην πρίζα είτε για την άνοδο είτε για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Το νέο στοιχείο που προκύπτει μετά το άτυπο Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής το μεσημέρι της Τρίτης (22/7) είναι η ύπαρξη και πλέι άουτ!
Και αυτό για να καταπολεμηθεί από τη διοργανώτρια η αγωνιστική απραξία όσων δεν συμμετέχουν στα πλέι οφ ανόδου και ταυτόχρονα να υπάρχει ενδιαφέρον για όλους.
Συγκεκριμένα ο προγραμματισμός που υπάρχει αναφέρει ότι από τις εφτά ομάδες που θα υποβιβαστούν από κάθε όμιλο απευθείας θα πέσουν οι τέσσερις, ενώ οι άλλες τρεις θα προκύψουν από πλέι άουτ των ομάδων που θα τερματίσουν από την 5η μέχρι και τη 10η θέση. Οι τρεις τελευταίοι λοιπόν θα ακολουθήσουν στη Γ’ Εθνική την τετράδα 11ου έως 14ου της κανονικής περιόδου.
Ουσιαστικά πρόκειται για δύο μίνι πρωταθλήματα για την αποφυγή του υποβιβασμού δέκα αγωνιστικών αφού ο κάθε όμιλος θα συγκροτήσει τα δικά του πλέι άουτ.
Αντίθετα, υπενθυμίζουμε πως για τα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι τρεις πρώτοι και των δύο ομίλων. Έτσι, η μόνη αδιάφορη ομάδα θα είναι αυτή που θα βρεθεί με το τέλος της κανονικής περιόδου στην τέταρτη θέση.
Πάντως στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για το συνολικό αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν αφού με το σχεδιασμό οι μισοί πέφτουν, καθώς αρκετοί εκπρόσωποι ομάδων θεωρούσαν πως κάτι τέτοιο είναι άδικο και ο αριθμός πρέπει να περιοριστεί.
Επίσης φαίνεται να προχωρά η προοπτική οι ομάδες της Β’ Εθνικής που δεν αδειοδοτήθηκαν να μπορούν να αποκτήσουν χωρίς περιορισμούς και ξένους παίκτες κάτω των 24 ετών.
Στο άτυπο Δ.Σ. συμμετείχαν τελικά και τα νέα μέλη της διοργανώτριας, μεταξύ των οποίων η ΑΕΚ, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Άρης και η ΑΕΛ.
Πηγή: a-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: