Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

«Μπορεί η Εθνική την υπέρβαση»

Η Εθνική πόλο των Ανδρών μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να γυρίσει με το μετάλλιο από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως είπε ο Σάκης Κεχαγιάς και ανέφερε πως θα προτιμούσε την Κροατία από τη Σερβία.

«Μπορεί η Εθνική την υπέρβαση»
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής πόλο Ανδρών, Σάκης Κεχαγιάς θα επιθυμούσε να βρει στον δρόμο του την Κροατία στην εξάδα, αντί της Σερβίας που μας έτυχε, τονίζοντας πως θα μας ταίριαζε πιο πολύ το αγωνιστικό της στυλ. Επιπλέον, ανέφερε ότι πλέον που βρίσκεται στην εξάδα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Δηλαδή, να κατακτήσει μετάλλιο.

Αρχικά, σχολίασε το ισόπαλο (9-9) ματς με την Ιταλία: «Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο νομίζω ότι εξελίχθηκε καλά για εμάς. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει κιόλας. Πήγαν καλά τα πράγματα και κοιτάμε την επόμενη μέρα. Ήταν ένα παιχνίδι που μας αφήνει γεμάτους συναισθήματα, γεμάτους εικόνες. Παίξαμε στα ίσια μια μεγάλη ομάδα και ο μεγάλος στόχος μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι να παίζουμε στα ίσια όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης».

Για το νοκ-άουτ παιχνίδι , για την πρόκριση στους «4», επισήμανε: «Είναι ένα παιχνίδι στόχου, όπως ήταν το παιχνίδι με τη Ρουμανία. Το παιχνίδι με τη Ρουμανία ήταν για το εάν θα μπούμε στην εξάδα ή όχι και το παιχνίδι της Τετάρτης αν θα μπούμε στην τετράδα η όχι. Δεν υπάρχουν κακές και καλές ομάδες. Εμείς κοιτάμε τις αδυναμίες της αντιπάλου μας, που είναι βέβαιο ότι υπάρχουν. Πρέπει να στοχεύσουμε στο πώς θα πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα βασιζόμενοι πάνω στα προβλήματα των αντιπάλων.

Η αλήθεια είναι ότι δε μπορούμε να έχουμε προτιμήσεις ανάμεσα σε δύο μεγαθήρια της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης , έχουμε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Νομίζω ότι μας ταιριάζει να παίξουμε με την Κροατία, όμως επαναλαμβάνω δεν είναι προτεραιότητα μας αυτό. Πιστεύω στην ομάδα μου, πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, μπορούμε να κατακτήσουμε κάποιο μετάλλιο. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε, γινόμαστε καλύτεροι. Δε ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε, αλλά είμαι αισιόδοξος
».

Από την πλευρά του ο άμεσος συνεργάτης του, Βαγγέλης Πάτρας τόνισε: «Παλέψαμε στο παιχνίδι με τους Ιταλούς, καταφέραμε και ισοφαρίσαμε και λίγο έλειψε να πάρουμε και τη νίκη. Τώρα θα παίξουμε με Κροάτες ή Σέρβους, δεν έχουμε προτίμηση αν και δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς ότι φέτος σε 3 παιχνίδια με τους Κροάτες έχουμε δύο νίκες και μία ισοπαλία, τα πάμε καλύτερα. Είναι και οι 2 όμως πολύ μεγάλες ομάδες και ο ρόλος μας είναι πολύ δύσκολος απέναντι τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: