Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πρόκριση για Γκενκ με τριάρα…!!

Το εισιτήριο για τους 32 του Europa League τσέκαρε από τον έβδομο όμιλο η Γκενκ, που νίκησε 3-1 τη Ντιναμό Κιέβου. Το δεύτερο θα διεκδικήσουν οι Ουκρανοί με τη Ραπίντ Βιέννης, που νίκησε 2-1 την Τουν.

Πρόκριση για Γκενκ με τριάρα…
Στους «32» του Europa League ως πρώτη από τον έβδομο όμιλο προκρίθηκε η Γκενκ, που νίκησε 3-1 τη Ντιναμό Κιέβου στο Βέλγιο στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής.

Οι Ουκρανοί, μετά από αυτή την ήττα, κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα και θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο στην έδρα τους απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης, που με τη σειρά της επικράτησε 2-1 της Τουν.

Γκενκ-Ντιναμό Κιέβου 3-1

Με γκολ ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Βέλγιο. Στο 9ο λεπτό, η Ντιναμό Κιέβου άνοιξε το σκορ με τον Γιαρμολένκο, που κέρδισε τις κόντρες και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-1. Οχτώ λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Φόσεν σε ανατροπή του Κουμόρτζι από τον Χασερίντι. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει «τρελό» ρυθμό, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μια την άλλη. Στο 37’ η Γκενκ έφτασε στην πλήρη ανατροπή με τον Κουμόρτζι και τρία λεπτά αργότερα ο Ντε Κουεγιάρ έκανε το 3-1 για τους Βέλγους.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε διαφορετική εικόνα, αλλά σε αντίθεση με το πρώτο δεν μπήκαν γκολ. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν επιθετικά και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε νικήτρια με 3-1 τη Γκενκ, που πανηγύρισε την πρόκριση στη φάση των «32» και μάλιστα ως πρώτη.

Ραπίντ Βιέννης-Τουν 2-1

Η Ραπίντ Βιέννης ξεκίνησε πιο επιθετικά και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 17ο λεπτό. Ο Μπόιντ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα και από πλάγια θέση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Η Τουν ανέλαβε πρωτοβουλίες και βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε, παρά τις δύο-τρεις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Αυτό που δεν κατάφεραν οι Ελβετοί στο πρώτο μέρος, το πέτυχαν στο ξεκίνημα του δεύτερου και συγκεκριμένα στο 62’ με τον Σάντικ. Όμως, δεν πρόλαβαν να χαρούν την ισοφάριση, παρά μόνο δύο λεπτά, αφού στο 64’ ο Μπόσκοβιτς σκόραρε για τους Αυστριακούς, που ξαναπήραν το προβάδισμα με 2-1. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η Ραπίντ πανηγύρισε τη νίκη, που της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκριση στην αυλαία απέναντι στη Ντιναμό στο Κίεβο.

7ος όμιλος

Αποτελέσματα
Γκενκ-Ντιναμό Κιέβου 3-1
(17’ πεν. Φόσεν, 37’ Κουμόρτζι, 40’ Ντε Κουεγιάρ - 9’ Γιαρμολένκο)

Ραπίντ Βιέννης-Τουν 2-1
(17’ Μπόιντ, 64’ Μπόσκοβιτς - 62’ Σάντικ)

Βαθμολογία

1. Γκενκ 11 (9-5)
2. Ντιναμό Κιέβου 7 (8-6)
3. Ραπίντ Βιέννης 6 (7-7)
4. Τουν 3 (3-9)

Η επόμενη αγωνιστική (12/12)

Ντιναμό Κιέβου-Ραπίντ Βιέννης (22:05)
Τουν-Γκενκ (22:05) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: