Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ραντεβού πρόκρισης στο Καραϊσκάκη!!

Ο Ολυμπιακός έχασε 2-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν, με γκολ του Καβάνι στο 90’, όμως παίζει την πρόκριση στους «16» την τελευταία αγωνιστική, κόντρα στην αδιάφορη Άντερλετχτ.

Ραντεβού πρόκρισης στο Καραϊσκάκη
Λίγο έλειψε να κάνει το «θαύμα». Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Παρίσι, με ένα γκολ του Καβάνι στο 90', 2-1, όμως αυτό δεν αλλάζει τίποτα.

Με νίκη, την τελευταία αγωνιστική, το κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», κόντρα στην αδιάφορη Άντερλεχτ, «σφραγίζει» την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ιμπραΐμοβιτς στο 7', άνοιξε το σκορ, ο Μανωλάς στο 80' έκανε το 1-1, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Καβάνι. Με δέκα από το 46' η Παρί, λόγω αποβολής του Βεράτι, ενώ τραυματίας, για πάνω από δέκα λεπτά αγωνιζόταν ο Μήτρογλου.

Η βαθμολογία:



1. Παρί 13
2. Ολυμπιακός 7
3. Μπενφίκα 7
4. Άντερλεχτ 1

Πως έπαιξε:


Ίσως στο πιο συντηρητικό σχήμα του, από την εποχή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ επέλεξε να αφήσει εκτός τον Τσόρι και να χρησιμοποιήσει, με σκεπτικό Βαλβέρδε, τον Χολέμπας ως αριστερό εξτρέμ.

Ο Ρομπέρτο ήταν στο τέρμα. Ο Σαλίνο δεξιά στην άμυνα, ο Μπονγκ αριστερά και οι Σιόβας και Μανωλάς στην «καρδιά» της. Οι Σάμαρης και Μανιάτης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Κάμπελ (δεξιά), Φουστέρ (άξονα) και Χολέμπας (αριστερά) πίσω από τον Μήτρογλου.

Το ματς:


Το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου για τον Ολυμπιακό ήταν από την αρχή αυτό που είχε να δώσει στο Παρίστι. Αυτό έγινε δυσκολότερο, όταν μόλις στο 7’ ο Ιμπραϊμοβιτς.Το… σοκ από το γκολ, ξεπεράστηκε γρήγορα, όμως αυτό που έδειχνε να μην πηγαίνει καλά ήταν η αριστερή πλευρά. Οι Χολέμπας και Μπονγκ, φαινομενικά έδιναν περισσότερο σιγουριά, όμως αυτό που τελικά γινόταν ήταν η Παρι να βρίσκει περισσότερους χώρους από εκεί.

Όταν οι Πειραιώτες, αφού σε δύο περιπτώσεις γλίτωσαν το δεύτερο γκολ, απέκτησαν αυτοπεποίθηση, απέκτησαν κυκλοφορία και έφτασαν κοντά στο τέρμα με τον Μήτρογλου όμως δεν το πέτυχαν. Από εκεί και πέρα, έκλεισαν τους διαδρόμους, κράτησαν, έστω το να βρίσκονται με ένα τέρμα πίσω στο σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0, αλλά με τις εντυπώσεις να είναι μαζί του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ αποφάσισε να ρισκάρει χωρίς, καν, να ξέρει το «δώρο» που θα του ερχόταν σε λίγο. Ο Βάις μπήκε στη θέση του Μπονγκ, ο Χολέμπας επέστρεψε στη θέση του, ωστόσο, αυτό που άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης ήταν η αποβολή του Βεράτι. Αυτό θέλησε να το εκμεταλλευτεί ο Ισπανός, ο οποίος έριξε στη «μάχη» τον Τσόρι για να γίνει πιο επιθετική.

Η Παρί κλείστηκε πολύ, ο Ολυμπιακός πίεσε και ο… μόνιμος τελευταία, σκόρερ του, ο Μανωλάς έφερε το παιχνίδι στα ίσια, βάζοντας σε νέα βάση το παιχνίδι και τα τελευταία δέκα του λεπτά. Το γκολ της Μπενφίκα, και το 3-2 στο Βέλγιο ανάγκαζε τον Ολυμπιακό να ψάξει και άλλο γκολ και αυτό το πλήρωσε. Ο Καβάνι, στην μοναδική φορά που έφυγε στην πλάτη της άμυνας των «ερυθρόλευκων» σκόραρε και στέρησε τη δυνατότητα από τους Πειραιώτες να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο Παρίσι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βίλ, Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μότα, Βεράτι, Ματουιντί (85’ Μόουρα), Καβάνι, Λαβέτσι (48’ Ραμπιό), Ιμπραϊμοβιτς (78’ Μαρκίνιος).

Στον πάγκο: Ντουσέ, Ντινιέ, Μενέζ, Παστόρε.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (57’ Ντομίνγκεζ), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ (46’ Βάις), Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ (77’ Σαβιόλα), Χολέμπας, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μασάντο, Εντινγκά.

Διαιτητής: Τόμσον (Σκωτία)
Βοηθοί: Μουλβάνι (Σκωτία), Ρόουζ (Σκωτία)
Γήπεδο: «Παρκ Ντε Πρενς»

Τα γκολ της αναμέτρησης




All Goals Paris Saint-Germain 2-1 Olympiakos... από Sport-Today-2014


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: