Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Όλα δείχνουν... Calciopoli II!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1cf6eb21baa83f55b72b529b04b14b6e_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η δίκη για το Calciopoli στη Νάπολι άρχισε ξανά την Τρίτη και ο Λουτσιάνο Μότζι κατάφερε να πείσει το δικαστήριο για τη συμμετοχή της Ιντερ, ενώ εκτέθηκαν εισαγγελέας και κατήγοροι.

Η επανέναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αναμενόταν με τεράστο ενδιαφέρον μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων και το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς, καθώς έξω από το δικαστήριο βρίσκονταν τιφόζι της Γιουβέντους που αποθέωσαν τον Lucky Luciano κατά την άφιξη του, όπως και τους δικηγόρους του. Βασική επιδίωξη των συνηγόρων του πρώην γενικού διευθυντή της Γιούβε ήταν να πείσουν το δικαστήριο να δεχτεί τις συνομιλίες των παραγόντων της Ιντερ με τους αρχιδιαιτητές, ώστε να αρχίσουν όλα από την αρχή. Οι κατήγοροι, από την άλλη πλευρά, προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι οι συνομιλίες των Μάσιμο Μοράτι και Τζιάσιντο Φακέτι είναι άσχετες σε σχέση με αυτές του Μότζι και ότι δε θα πρέπει να τις λάβει το δικαστήριο υπόψιν.

Τελικά, αυτοί που επικράτησαν ήταν οι δικηγόροι του Μότζι, καθώς ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι τα τηλεφωνήματα είναι ίδια, είναι σχετικά με την υπόθεση και θα ληφθούν όλα υπόψιν του δικαστηρίου. Τα τηλεφωνήματα, δηλαδή, και όσων δεν ήταν μπλεγμένοι το 2006 με την τότε δίκη, αν και υπήρχαν και δικές τους συνομιλίες. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο Μότζι πείθει, πλέον, σταδιακά το δικαστήριο γι αυτό που έλεγε από την αρχή. Οτι όλοι μιλούσαν με όλους, δηλαδή, και όχι μόνο αυτός για λογαριασμό της Γιουβέντους. Κάτι που αποδεικνύεται και από τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παραδοχή-κλειδί του Αουρίκιο!
Στην ακροαματική διαδικασία της Τρίτης κατέθεσε εκ νέου ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας του Μότζι, ο συνταγματάρχης Αουρίκιο. Και για ακόμη μία φορά δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που θέλει. Αυτή τη φορά, μάλιστα, υπό το βάρος των νέων αποκαλύψεων, έκανε... στροφή 180 μοιρών σε όσα έλεγε τις προηγούμενες φορές και παραδέχθηκε ότι «για το ντέρμπι Μίλαν-Γιουβέντους το 2005 οι τρεις υποψήφιοι διαιτητές για να το σφυρίξουν δεν ήταν ούτε φίλοι του Μότζι ούτε φίλα προσκείμενοι στη Γιούβε».

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ που καλύπτουν πλέον στο σύνολο τους τη δίκη, ο δικηγόρος Τροφίνο, από την ομάδα υπεράσπισης του Μότζι, είπε προς τον Αουρίκιο και τον εισαγγελέα: «Ο Μότζι και η Γιουβέντους τιμωρήθηκαν το 2006 επειδή υποτίθεται πως ο Λουτσιάνο είχε φτιάξει μια συμμορία που ήλεγχε τα πάντα. Αυτή ήταν η κατηγορία. Της σύστασης συμμορίας για αθλητικά απάτη. Τι συμμορία ήταν αυτή αν δεν μπορούσε να βάλει τον δικό της διαιτητή στον αγώνα που κρινόταν το Scudetto;».

Παράλληλα, οι δικηγόροι ρώτησαν τον Αουρίκιο, που ήξερε για όλα τα τηλεφωνήματα όλων καθώς αυτός ήταν ο επικεφαλής της έρευνας, γιατί δεν αποκάλυψε τίποτα πριν 4 χρόνια για τις συνομιλίες των παραγόντων της Ιντερ, με τον συνταγματάρχη πάντως να αποφεύγει να απαντήσει... Σε αυτό στέκονται την Τρίτη και όλες οι ιταλικές ιστοσελίδες!

«Ο Μότζι τα μάθαινε τρίτος»
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι από τις συνομιλίες που κατατέθηκαν, καταρρίπτεται το επιχείρημα του 2006 κατά του Μότζι, ότι ήταν ο πρώτος που μάθαινε τους διαιτητές και τους βοηθούς για τα ματς της αγωνιστικής. Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, που όλες έχουν ώρες και ημερομηνία πάνω, ο πρώτος που το μάθαινε ήταν ο Φακέτι για την Ιντερ το απόγευμα της Πέμπτης, δεύτερος ο Μεάνι της Μίλαν το πρωί της Παρασκευής και τρίτος ο Μότζι, λίγα λεπτά μετά τον Μεάνι. Αυτή ήταν η σειρά με την οποία προχωρούσε κάθε εβδομάδα ο αρχιδιαιτητής Μπέργκαμο στην ενημέρωση των ομάδων για τους διαιτητές!

«Θα σύρουμε στο δικαστήριο τον Μοράτι»!
Κατά την ακροαματική διαδικασία, μάλιστα, ο δικηγόρος Πριορέσκι, για λογαριασμό του Μότζι, είπε προς τον πρόεδρο, τον εισαγγελέα και όσους ήταν στην αίθουσα: «Πριν λίγες μέρες, σε μια προσπάθεια του να κάνει για ακόμη μία φορά τον καλό, ο Μοράτι είπε ότι είναι διαθέσιμος να έρθει εδώ σήμερα και να καταθέσει για να βοηθήσει τις αρχές. Οπως βλέπουμε, μετά τις συνομιλίες που βγήκαν και τις τελευταίες μέρες, το απέφυγε. Προς το παρόν, όμως, γιατί σύντομα θα κληθεί εδώ να καταθέσει. Και τότε θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η υπόθεση».

«Υπάρχουν χιλιάδες συνομιλίες»
Ο Πριορέσκι, ένας εκ των συνηγόρων του Μότζι, ζήτησε να συμπεριληφθούν στο υλικό της δίκης 75 συνδιαλέξεις (συν 2 cd με 3.000 συνομιλίες) που θεωρούνται βασικές από την υπεράσπιση και η πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν θετική, λέγοντας πως δε γίνεται να παίξουν όλες οι συνομιλίες σε μία μέρα όμως. Ετσι, σε κάθε ακροαματική διαδικασία θα υπάρχουν και νέες αποκαλύψεις, καθώς θα κατατίθενται συνεχώς συνομιλίες παραγόντων της Ιντερ, της Μίλαν και άλλων ομάδων, στην προσπάθεια των δικηγόρων του Μότζι να πείσουν οριστικά το δικαστήριο ότι όλοι μιλούσαν με όλους. Ο Πριορέσκι, άλλωστε, αυτό τόνισε. Ότι από τα τηλεφωνήματα φαίνεται καθαρά ότι όλοι μιλούσαν με τους αρχιδιαιτητές, έτρωγαν μαζί τους και συζητούσαν μαζί τους την διαμόρφωση της κληρωτίδας.

Το καλύπτουν... LIVE όλοι!
Το γεγονός ότι τα πράγματα, πλέον, στη δίκη της Νάπολι έχουν γίνει πάρα πολύ σοβαρά και δεν είναι απλά εντυπωσιασμοί από την πλευρά του Μότζι, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι την Τρίτη υπήρχε live κάλυψη της δίκης από το σύνολο των ιταλικών ιστοσελίδων και μάλιστα είναι πρώτο θέμα σε όλες! Ακόμη και στη Gazzetta dello Sport έχουν ως βασικό θέμα στην ιστοσελίδα τους τη δίκη και συνεχώς όλα τα σάιτ ανανεώνουν τα θέματα τους, με νέες δηλώσεις και νέες πληροφορίες! Κλίμα που αρχίζει να θυμίχει, πλέον, έντονα εκείνο του 2006...

Δεν υπάρχουν σχόλια: