Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Από σουπερμάρκετ, ψιλικατζίδικο…!!

Χαμός έγινε όλη τη μέρα επειδή η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε πίσω χρήματα διαμονής από αθλητές που αποκλείστηκαν κι έφυγαν από το ολυμπιακό χωριό στο Λονδίνο.
Από σουπερμάρκετ, ψιλικατζίδικο…
Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την ΕΟΕ, αφού από το νόμο είναι έτσι υποχρεωμένη να κάνει ουσιαστικά.
Εμείς, όμως, θα το πάμε λίγο παραπέρα και θα μιλήσουμε γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό. Κι όχι τόσο για το σήμερα που όλοι το ξέρουμε, αλλά για το χθες που πολλοί το ξεχνάνε.
Τώρα έγινε χαμός για να γλιτώσει η Ελλάδα μερικά 20ευρα. Ψιλολόγια, δηλαδή. Ψιλικατζίδικα ποσά.
Όταν, όμως, πολλά μετάλλια απ’ αυτά που κατακτήθηκαν μέχρι το μεγάλο πάρτι του 2004 κι από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 κόστιζαν ο κούκος αηδόνι, κανέναν δεν τον έπιανε ο πόνος.
Εκατομμύρια φεύγανε από το κράτος για προετοιμασίες που κανείς δεν ήξερε πού (και αν) γίνονταν, για πριμ δεξιά κι αριστερά, για δωράκια μέσα από σωματεία μαϊμού, για ένα σωρό έξοδα ή «έξοδα» που θα έφερναν διακρίσεις.
Ή μήπως έχει ξεχάσει κανείς πως γνωστός προπονητής έκανε "ντου" σε γραφείο υπουργού και απαιτούσε φωνάζοντας «θέλουμε να κατασκευαστούν σουίτες για τους αθλητές μας στον Αγ. Κοσμά».
Από την χλιδή, λοιπόν, και τα εκατομμύρια που κανείς δεν λογάριαζε, έφτασε τώρα να γίνεται ντόρος για δίφραγκα… Από σουπερμάρκετ ψιλικατζίδικο, λοιπόν!

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: