Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ένας διαφορετικός ποδοσφαιρικός αγώνας!!

Στο μικρό «γαλατικό χωριό» της Ανδαλουσίας, τη Μαριναλέδα, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η ανθρωπιστική, αθλητική Κίνηση Hasta la Victoria Siempre, όπου μεταξύ άλλων έδωσε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με παλαίμαχους της πόλης.
Ένας διαφορετικός ποδοσφαιρικός αγώνας
Οι υποστηρικτές των δράσεων της Hasta και άλλα μέλη της Κίνησης βρέθηκαν στην πανέμορφη πόλη της Ανδαλουσίας για τέσσερις ημέρες, σε ένα οδοιπορικό εκεί που η ουτοπία συναντάει την πραγματικότητα και ο καπιταλισμός τρέπεται σε άτακτη φυγή…
Σάββας Κωφίδης, Τάσος Κάκος, Στέλιος Σεραφείδης, Σάββας Παπάζογλου, Νίκος Μάλλιαρης και ο Περικλής Παπαναγής είναι μερικοί μόνο από τους παλαίμαχους άσους και ανθρώπους του αθλητισμού που έδωσαν το «παρών» στο οδοιπορικό και το παιχνίδι, αντίστοιχα. Μεταξύ των ποδοσφαιριστών άλλωστε ανταλλάχτηκαν φανέλες, λάβαρα κ.λπ., στο φιλόξενο γήπεδο της Μαριναλέδα, με τους Βασίλη Λέκκα και Τάκη Βαμβακίδη να συμπράττουν. Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης δεν έχει καμία απολύτως σημασία, καθώς νικητής και σε αυτή τη δράση της Hasta la Victoria Siempre αναδείχθηκε ο άνθρωπος και ο αθλητισμός γενικότερα.
Ένας διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης του ποδοσφαίρου, του λαϊκότερο και δημοκρατικότερου αθλήματος, είναι εφικτός. Η Hasta κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και η επίσκεψη στην Ισπανία και τη Μαριναλέδα αποτελεί δίχως άλλο ένα χρήσιμο μάθημα και πηγή έμπνευσης για τη συνέχεια.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: