Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ένα πρωτάθλημα γεμάτο ερωτηματικά!!

Ο Μιχάλης Ανδρεαδάκης γράφει για τη Football League 2, τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και τις ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο στη Β’ Εθνική.
Ένα πρωτάθλημα γεμάτο ερωτηματικά
Όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα βρίσκονται ήδη σε πλήρη δράση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με μία μόνο εξαίρεση. Τη Football League 2! Μην είμαστε κι αχάριστοι, όμως.
Την περασμένη Δευτέρα (14/11) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τους δύο ομίλους και στις 27 του μήνα όλες οι ομάδες θα πάρουν θέση στη σέντρα. Ή μήπως όχι; Αν κρίνουμε από τα μηνύματα που έλαβαν τα σωματεία από τον πρόεδρο της Ένωσης Σπύρο Καλογιάννη, τότε τα πάντα βρίσκονται στον αέρα!
Βασικός χορηγός (ΟΠΑΠ) δεν υπάρχει, κάλυψη των εξόδων μετακίνησης δεν υπάρχει και με λίγα λόγια λεφτά δεν... υπάρχουν. Υπάρχει περίπτωση αυτό το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με αυτές τις συνθήκες και να μην υπάρξουν σύλλογοι που θα «βαρέσουν» πρόωρα κανόνι;
Εδώ δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά και βλέπουμε ήδη προβλήματα να έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Αποχή ποδοσφαιριστών από τις προπονήσεις, οικονομική αδυναμία διοικήσεων να ανταποκριθούν σε όσα έχουν συμφωνήσει και δυστυχώς έπεται συνέχεια. Γι αυτό το λόγο, ακούγονται ήδη «φωνές» για να μην ξεκινήσει καν το πρωτάθλημα αν δεν επιλυθούν πρώτα αυτά τα προβλήματα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Σπύρος Καλογιάννης θα επιδιώξει συνάντηση με τον ΟΠΑΠ για το συγκεκριμένο θέμα αλλά δεν εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να πετύχει μια οικονομική συμφωνία που θα είναι ικανή να βγάλει τα σωματεία από το αδιέξοδο.
Ας πάμε, όμως, να δούμε πως έχει διαμορφωθεί ο «χάρτης» του πρωταθλήματος στους δύο ομίλους και ποιες ομάδες δείχνουν ικανές να διεκδικήσουν την άνοδο στη Β' Εθνική. Ο Νότιος όμιλος, από τη μια πλευρά, αποτελείται από 11 ομάδες.
Αυτές είναι ο Απόλλων Σμύρνης, ο Πανηλειακός, ο ΑΟ Χανιά, ο Ηλυσιακός, ο ΑΟ Γλυφάδας, η Προοδευτική, η Καλαμάτα, ο ΠΑΟ Ρουφ, ο Αστέρας Μαγούλας, ο Ρούβας και η Ζάκυνθος που «μετακόμισε» από τον Βόρειο όμιλο. Η διαφορά του Απόλλωνα Σμύρνης και του ΑΟ Γλυφάδας σε οικονομικό αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο μοιάζει... χαώδης από τις υπόλοιπες ομάδες και δικαιολογημένα θεωρούνται οι επικρατέστερες ώστε να «κονταροχτυπηθούν» για το απευθείας «εισιτήριο». Επειδή, όμως, η Γ' Εθνική είναι απρόβλεπτο πρωτάθλημα δεν θα πρέπει να αποκλείονται οι εκπλήξεις.
Ο Βόρειος όμιλος, από την άλλη πλευρά, απαρτίζεται από 12 ομάδες. Πρόκειται για τους Εθνικό Γαζώρου, Αετό Σκύδρας, Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας, ΑΕ Ποντίων, Τηλυκράτη Λευκάδας, Τύρναβο, Οικονόμο Τσαριτσάνης, Νίκη Βόλου, Δόξα Κρανούλας, Οδυσσέα Αναγέννησης, Βατανιακό και Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τόσο το «όνομα» όσο και τη δυναμική για να είναι μια από αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν μαζί με την εξίσου ιστορική Νίκη Βόλου που έχει θέσει ως αυτοσκοπό την άνοδο. Ικανές για να πετύχουν αυτό το στόχο εμφανίζονται ακόμα η ΑΕ Ποντίων, ο Τύρναβος και ο νεοφώτιστος Οικονόμος Τσαριτσάνης. Από τις υπόλοιπες ομάδες θα πρέπει να επισημάνουμε ακόμα ότι ο Αετός Σκύδρας θα ξεκινήσει με -11 βαθμούς λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε για την υπόθεση των στημένων αγώνων.
Καταλήγοντας, να θυμίσουμε ότι βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος θα προβιβαστούν στην ανώτερη κατηγορία τρεις ομάδες. Οι πρωταθλητές κάθε ομίλου και ο τρίτος που θα προκύψει μέσω της διαδικασίας πλέι-οφ μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου της βαθμολογίας κάθε ομίλου (σε ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών).
Όσο για τον υποβιβασμό, δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση αφού θα πρέπει να υπάρξει σχετική συνάντηση του Σπύρου Καλογιάννη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο για να αποφασιστεί πόσες ομάδες θα πέσουν από τη Γ' Εθνική και αντίστοιχα πόσες θα ανέλθουν από τη Δ'.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: