Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Φέτος δεν είχε όρεξη να τρέξει!!

ΣΠΑΕΙ όλα τα κοντέρ ο Παπαδήµος. Στα ύψη η δηµοφιλία του. Σε ποσοστό 75% φτάνουν οι θετικές απόψεις για την πρωθυπουργοποίησή του στα σχετικά γκάλοπ. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Φέτος δεν είχε όρεξη να τρέξει
Ιδού, λοιπόν, πώς ο Κανένας περνάει από τη θεωρία στην πράξη και γίνεται ο πλέον κατάλληλος για πρωθυπουργός. Ποιος τον ήξερε πριν από δέκα µέρες τον Παπαδήµο; Οι τραπεζίτες, διεθνείς και εγχώριοι και οι οικονοµικοί συντάκτες.
Σε όποιον άλλον έλεγες το όνοµα Παπαδήµος στην Ελλάδα θα σήκωνε τους ώµους. Αντε να προσθέσουµε και την ακαδηµαϊκή κοινότητα που είναι µέλος της. Και ξαφνικά το 75% των ερωτηθέντων έχει θετική άποψη για την πάρτη του. Ιδού, λοιπόν, πώς ο Κανένας σαρώνει τον Τίποτα και του παίρνει και τα σώβρακα. Συγκρινόµενος µε ποιον ο Παπαδήµος πιάνει αυτό το 75%; Με τον προηγούµενο, τον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτές οι συγκρίσεις θυµίζουν τα κοσµητικά επίθετα των αθλητικών συντακτών.
Που έχουν αναγάγει στους καλύτερους Ελληνες προπονητές τον Γιώργο Δώνη και τον Τάκη Λεµονή. Εναλλάξ. Τις µονές χρονιές ο ένας και τις ζυγές ο άλλος. Συγκρινόµενοι µε τον Μπάµπη τον Τεννέ και παλαιότερα µε τον Χατζάρα ή τον Βαζάκα. Ετσι και ο Παπαδήµος. Οταν ο άλλος έχει καεί στον χυλό, που ακούει στο όνοµα Γιώργος Παπανδρέου και ο Φούφουτος να γίνει πρωθυπουργός, που λέει κι ο Γιάννης Μανώλης, καλύτερος θα είναι. Κι έχει τέτοια οξυδέρκεια αυτός ο λαός, που στις προηγούµενες εκλογές είχε βγάλει τον Γιωργάκη πρωθυπουργό µε δέκα πόντους διαφορά. Τρία εκατοµµύρια Ελληνες τον είχανε ψηφίσει. Κι αντί να πάνε στον καθρέφτη και να φτύνουνε τα µούτρα τους, πάνε στο Σύνταγµα και παριστάνουν τους αγανακτισµένους. Και ποιο ήτανε το αποτέλεσµα;
Να στενοχωρηθεί ο Γιώργος και να µην τρέξει στον Μαραθώνιο. Πέρυσι ο Παπανδρέου είχε τρέξει πρώτος και καλύτερος. Φέτος, µε όλα αυτά που πέσανε στο κεφάλι του, πού να βρει την όρεξη; Δεν είναι µόνο ότι του κάνανε έξωση από το Μαξίµου. Δεν είναι µόνο ότι δέκα εκατοµµύρια Ελληνες τον δείχνουνε µε τα πέντε δάχτυλα. Τον έχουνε πάρει στο βραστό και οι µέχρι πρότινος φίλοι του Ευρωπαίοι. Κατ' αρχάς ο Σαρκοζί τον είχε αποκαλέσει «τρελό» και «καταθλιπτικό». Τώρα νεότερο δηµοσίευµα αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος στους επόµενους χαρακτηρισµούς του ήταν περισσότερο σαφής: «Ο Παπανδρέου είναι µ@λ@κας. Ενας πραγµατικός µ@λ@κας».
ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ έχουν κοινό στόχο: Save Greece
ΠΟΥ να βρει την όρεξη ο άνθρωπος να τρέξει στον Μαραθώνιο; Και επιβεβαιώνεται ταυτόχρονα αυτό που λέγαµε τις προάλλες. Οτι όλες οι σοβαρές ειδήσεις έρχονται πλέον από την Ευρώπη. Οπως το σχετικό ρεπορτάζ της «Μπιλντ» ότι «για πρώτη φόρα από το 1974 που έπεσε η Χούντα στην Ελλάδα µετέχει στην κυβέρνηση ακροδεξιό κόµµα». Κι αναφέρεται βέβαια στο ΛΑΟΣ που χαρακτηρίζει «αντισηµιτικό». Σχετικά µε τον Βορίδη, αναφέρει ότι «ο νέος υπουργός Υποδοµών προέρχεται από τη νεολαία της στρατιωτικής δικτατορίας και ανήκε για πολλά χρόνια στο ακροδεξιό Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν».
Στη Γαλλία το Σοσιαλιστικό Κόµµα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η είσοδος της άκρας δεξιάς στη νέα ελληνική κυβέρνηση προκαλεί σοκ. Εντός των ελληνικών συνόρων, ωστόσο, ούτε γάτα ούτε ζηµιά. Κανένας δεν ανησύχησε από την είσοδο του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Κανένας δεν εξέφρασε τη δυσφορία του. Αλλωστε οι υπουργοποιηθέντες κ. Βορίδης και Αδωνις είναι από τους πλέον τακτικούς καλεσµένους των καναλιών. Ουδεµία έκπληξη για τον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο. Μόνο κάτι παλιόπαιδα µπλόγκερ έχουν αναρτήσει φωτογραφία κάποιου φερόµενου ως Βορίδη να κάνει επιδροµή στα φοιτητικά του χρόνια κραδαίνοντας τσεκούρι.
Και κανένα πρόβληµα βέβαια ακραιφνείς σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ να συνεργάζονται στην ίδια κυβέρνηση µε τους εθνικόφρονες του ΛΑΟΣ. Κοινός άλλωστε είναι ο στόχος και των µεν και των δε: Η σωτηρία της πατρίδας. Κοινό και το σύνθηµα... «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» βροντοφωνάζει σε κάθε συγκέντρωσή του ο Καρατζαφέρης. Ο Ανδρέας το είχε βγάλει για να δείξει τη διαφορά του ΠΑΣΟΚ σε σχέση µε τους δεξιούς που ήτανε µε τους Αµερικανούς και τους κοµµουνιστές που ήτανε µε τους Σοβιετικούς. Τώρα ο Καρατζαφέρης το λέει για τους µετανάστες. Η αφετηρία και στη µία περίπτωση και στην άλλη είναι ίδια: Η αγάπη για την Ελλάδα. Για την πατρίδα. «Η Ελλάδα ανήκει στους Eλληνες» µπορούν να το φωνάξουν όλοι. Και οι σοσιαλιστές και οι εθνικόφρονες και οι εθνικοσοσιαλιστές. Χαίρετε.
Εχει κάνει πράξη το σεµνά και ταπεινά
Η δηµοκρατία πάντως στην Ελλάδα στηρίζεται σε γερά θεµέλια. Και οι κατ' εξοχήν πυλώνες της είναι οι πολιτικοί άνδρες. Ενας απ' αυτούς, ο Κώστας Καραµανλής (φωτό). Σχετικά µε τον πρώην πρωθυπουργό υπάρχει η πλάνη ότι δεν ασχολείται. Οτι το έχει ρίξει στο σπληνάντερο και στα παϊδάκια. Λάθος. Ο Κωνσταντίνος Καραµανλής ο δεύτερος έχει κάνει πράξη το σεµνά και ταπεινά. Σέβεται και τιµά το θεσµικό του ρόλο ως πρώην πρωθυπουργός. Που δεν του επιτρέπει να εµπλέκεται στις καθηµερινές µικροκοµµατικές κόντρες. Αντίθετα ασχολείται µε τα µεγάλα και τα σπουδαία. Σύµφωνα, λοιπόν, µε δηµοσίευµα της «Ρίαλ Νιους» ο κ. Καραµανλής µόλις ανακοινώθηκε η συµφωνία για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης αναφώνησε: «Ευτυχώς, αποφύγαµε τα χειρότερα».
Ο Καπράνος και το 1,8 εκατ. γιούρο
ΙΔΟΥ το µέγεθος της αγωνίας του και του πατριωτισµού του. Δεν τεµπελιάζει λοιπόν ο κ. Καραµανλής. Είναι ενεργός. Σχετικά βέβαια µε τις δικές του ευθύνες για το πώς φτάσαµε στο ένα βήµα πριν τα χειρότερα, θα τις κρίνει η ιστορία. Προς το παρόν ο δηµοσιογράφος Δ. Καπράνος έχει κριθεί προφυλακιστέος. Επιλογή της κυβέρνησης Καραµανλή στη θέση του προέδρου του Ταµείου των δηµοσιογράφων. Και σε άλλα πόστα.
Με το που έβαλε την υπογραφή του στην αγορά δοµηµένου οµολόγου 130 εκατοµµυρίων µπήκανε στο λογαριασµό του 1,8 εκατοµµύρια γιούρο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ήταν χρήµατα για έκδοση εφηµερίδας. Ο ανακριτής του έχει απαγγείλει κατηγορίες για τα κακουργήµατα της δωροδοκίας και ξεπλύµατος µαύρου χρήµατος και διέταξε την προφυλάκισή του. Αν δεν είχανε βρεθεί τα λεφτά, ο Καπράνος δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβληµα. Τώρα θ' αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Αν είναι πάντως έτσι όπως τα λέει ο ανακριτής, δεν του έφτανε το 1,8 εκατοµµύρια σκέτα. Τα έβαλε στην τράπεζα για να παίρνει και τους τόκους.
Εκανε τον Ολυµπιακό Ασπρα Χώµατα
ΑΝ επρόκειτο για ντέρµπι Καλλιθέας - Ιωνικού και φώναζε ο Σαλευρής για δύο µέτρα και δύο σταθµά, θα µπορούσες να πεις ότι της κοντής της τσαπού τα µαλλιά της φταίνε. Εδώ όµως µιλάµε για Ολυµπιακό. Με τον Μαρινάκη να τον κάνει Ασπρα Χώµατα. Εκφράζοντας δυσφορία κατά Πιλάβιου - Σάντος για άνιση µεταχείριση των ποδοσφαιριστών της εθνικής οµάδας. Οτι οι Αβραάµ, Τοροσίδης, Χολέµπας παίξανε µε τη Ρωσία από 90 λεπτά, ενώ ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης σύνολο 144 λεπτά. Αρα ο Ολυµπιακός εν όψει του ντέρµπι του Σαββάτου είναι ριγµένος. Πράγµατι. Η επιστήµη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ένα εκατοµµύριο ευρώ πριµ του πρίγκιπα που τάζει ο Τσάκας είναι σε ευρώ ή σε ριάλια της Σαουδικής Αραβίας;
Eυχόµαστε όλοι η ηµέρα του Πολυτεχνείου να έχει το αληθινό της νόηµα.
-Mπήλιω Tσουκαλά
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: