Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Στεγνό... καθάρισμα!!

Τις νίκες στην έδρα του και στη Σούπερ Λίγκα «ζευγάρωσε» ο Λεβαδειακός, λυγίζοντας στη Βοιωτία 1-0 την Καλλονή χάρη σε τέρμα του Βαγέλλη Μάντζιου. Με δέκα παίκτες από το 60’ η ομάδα της Μυτιλήνης.

Στεγνό... καθάρισμα
Άλλος είχε το όνομα και άλλο τη χάρη στη Βοιωτία! Ο Λεβαδειακός επικράτησε 1-0 της Καλλονής εντός έδρας και κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες του στο σπίτι του αλλά και στο πρωτάθλημα, έπειτα από επτά αγωνιστικές.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, που πήρε τα ηνία του αγώνα έπειτα από την αποβολή του Περόνε στο 60ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα, ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος στο 75’. Αρκετά καλό ήταν το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα, με τις δύο ομάδες να «σπαταλάνε» αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Πολλά παράπονα έχουν από την ομάδα της Μυτιλήνης για τη φάση της αποβολής του Αργεντινού, που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αγώνα.

Μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Λεβαδειακός, που έφτασε τους 8βαθμούς και «ξεκόλλησε» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τρίτη σερί ήττα για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που έμεινε στους 9 και συνεχίζει χωρίς βαθμολογική συγκομιδή από την 4η αγωνιστική και μετά.

Το ματς:



Συμβιβάστηκαν

Πιο απελευθερωμένα μπήκε στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου η Καλλονή. Οι παίκτες του Μαντζουράκη είχαν πολύ κοντά τις γραμμές του και αυτό τους βοήθησε να πλησιάσουν πιο εύκολα την εστία του Πρζιρόβσκι. Μετά το πρώτο 10λεπτο, ο Λεβαδειακός άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και να κερδίζει την κατοχή της μπάλας, όμως τις δύο φορές που απείλησε του έκλεισε τον δρόμο προς το γκολ ο Σιδεράκης.

Το παιχνίδι χωρίς την κατοχή της μπάλας έδειξε να βολεύει απόλυτα την ομάδα της Μυτιλήνης, που από το 25΄και μετά δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην άμυνα των Βοιωτών, που για λόγους τύχης δεν πλήρωσαν τα ατομικά τους λάθη. Τελικά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το πήρε πάνω του

Ιδιαίτερα ανοιχτό και με γρήγορο ρυθμό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ανταποκρίθηκαν καλύτερα στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και κατάφεραν να περιορίσουν την τριάδα των Μανούσου, Λεοζίνιο και Περόνε, που του ταλαιπώρησε αρκετά στο πρώτο 45λεπτο. Με το πέρασμα των λεπτών ο Λεβαδειακός έφερνε σταδιακά το παιχνίδι κοντά στην εστία του Σιδεράκη και μάλιστα βρέθηκε να έχει και το αριθμητικό πλεονέκτημα έπειτα από την αποβολή του Περόνε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 60ο λεπτό.

Το ματς στη συνέχεια χάλασε αφού τα νεύρα των παικτών και τα δυνατά μαρκαρίσματα από τους παίκτες των δύο ομάδων δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος καθώς ο Μάντζιος κατάφερε να νικήσει τον Σιδεράκη στο 75΄ και να δώσει την πολυπόθητη νίκη στην ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά η Καλλονή προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ξέμεινε από δυνάμεις και δεν κατάφερε να ξεφύγει από την τρίτη σερί της ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:



Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Σανγκινέτι (33’ Μανόλο), Πετράτσι (70’ Μπούστο), Λυκογιάννης, Κάπος, Λαμπρόπουλος, Ορτέγκα, Καπό (46’ Μάρτινς), Μάντζιος, Κάντζι

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Ιωαννίδης, Γιάντσης, Βασιλείου

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Γκάσιτς, Ποντάνι, Λεάντρο (87’ Καζάκης), Φαρία (80’ Γάλας), Σιλιγαρδάκης, Χουανλού (90' Βλαστέλλης), Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε

Στον πάγκο: Χογκ, Κριπιντίρης, Άλβες, Λαμπρόπουλος

Διαιτητής: Α. Δημητρόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: