Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

«Να παίξουν παιδιά που δε θα έχουν χρόνο»

Ως ευκαιρία να αγωνιστούν παίκτες που δε θα έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στους επίσημους αγώνες του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε το τουρνουά στο Ρέθυμνο ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Να παίξουν παιδιά που δε θα έχουν χρόνο»
Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τόνισε πως δεν ήταν καλή η άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο οι αμυντικογενείς παίκτες βελτίωσαν την κατάσταση. Χαρακτήρισε δοκιμαστικά αυτά τα ματς, όσον αφορά την τακτική στα επίσημα, αναφέρθηκε στην απουσία, ουσιαστικά, γκαρντ στην αποστολή, ενώ χαρακτήρισε λίγο μπερδεμένο τον Γκιστ στους καινούργιους ρόλους που του έχουν ζητήσει να ανταποκριθεί.

Αναλυτικά: «Θέλαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο σε ό,τι αφορά τη δημιουργία για να μην είναι στη "σκιά" του Δημήτρη. Θεωρώ ότι οι δημιουργοί είναι πιο σημαντικοί. Δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα, η άμυνά μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή. Το θέλουμε σαν εικόνα αυτό, γιατί δεν είχαμε το χθεσινό παιχνίδι, ώστε να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, βάλαμε τα παιδιά που είναι πιο αμυντικογενή και ξέρουν πως πρέπει να "πατήσουν" στο παρκέ. Νομίζω ότι έγινε ένα ανοιχτό και όμορφο παιχνίδι.

Αυτά τα παιχνίδια είναι προπονητικά, όπως έχουμε ξαναπεί. Δεν έχουν να κάνουν με την τακτική. Και πέρυσι και φέτος στο τουρνουά, δοκιμάζουμε κάποια πράγματα που θέλουμε να δούμε εμείς. Η πράξη μέσα στο παρκέ είναι διαφορετική.
Έχω στο μυαλό μου ότι εμείς πρέπει γρήγορα, μέσα από εικόνα και προπόνηση, να αλλάξουμε πράγματα και αυτό θα μας βοηθήσει. Σήμερα, ουσιαστικά, δεν είχαμε γκαρντ. Από κάποια πράγματα είμαστε ευχαριστημένοι και κάποια άλλα θα τα επισημάνουμε στα παιδιά για να καταλάβουν τι θέλουμε από αυτούς και να τα διορθώσουμε.

Ο Γκιστ έχει δουλέψει πάρα πολύ. Κάνει μαζεμένα πράγματα, όμως. Είναι λίγο μπερδεμένος, πράγμα λογικό, αφού χρειάζεται κατεύθυνση. Τον δοκιμάζουμε και σε άλλες θέσεις. Ουσιαστικά, στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε γκαρντ. Το λάθος του είναι ότι κόλλαγε στον αντίπαλο. Το παραέκανε, θα έλεγα. Και αυτό είναι κάπως λογικό, αφού εκεί έχει παίξει δέκα φορές στη ζωή του.

Θα το χρειαστούμε μέσα στη σεζόν, γι’ αυτό το δοκιμάζουμε τώρα. Είναι ευκαιρία αυτά τα παιχνίδια. Δεν κοιτάζω το σκορ, αλλά το βλέπω ως ευκαιρία, ώστε να κάνουμε λάθη για να τα διορθώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: