Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Μακρύ-χέρης!!

Ούτε Πανθρακικός, ούτε ΟΦΗ! Στην Κομοτηνή νίκησε το χάντμπολ! Μια… κεφαλιά-χεράκι του Μακρή δεν έγινε αντιληπτή απ’ το διαιτητή κι έγραψε το 1-1 που αφήνει με τεράστια παράπονα τους ακρίτες.

Μακρύ-χέρης!
Από το… χέρι του Γιώργου Μακρή γράφτηκε το «σενάριο» του Πανθρακικός-ΟΦΗ!

Το γκολ με την παλάμη που πέτυχε ο μέσος των Κρητικών (50') ισοφάρισε εκείνο του Ρομέου (26’) και με το τελικό 1-1 έφερε θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους.

Αδύναμη και πάλι μακριά απ’ το «Γεντί Κουλέ», η ομάδα του Δερμιτζάκη τελείωσε με δέκα παίκτες το ματς (λόγω αποβολής του σκόρερ στις καθυστερήσεις) και έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.


Το ματς

Οι Κρητικοί έχουν τη φήμη ανθρώπων που όταν θέλουν κάτι πολύ το παίρνουν. Και ο ΟΦΗ ήθελε κάτι παραπάνω από… πολύ την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Η γυαλάδα που έπρεπε όμως (για ομάδα που είναι τελευταία στη βαθμολογία) δεν υπήρχε στο μάτι του. Ούτε η ηρεμία στις κινήσεις του. Κι ο μεθοδικός Πανθρακικός ήταν απόλυτα έτοιμος να εκμεταλλευτεί το υπερβολικό άγχος του.

Τι κι αν δεν ήταν καλύτερη λοιπόν; Τι κι αν δεν έφτιαχνε -ούτε εκείνη- ευκαιρίες; Η ομάδα του Μάντζιου είχε υπομονή. Σχέδιο μέσα στο γήπεδο. Και μια ακόμα απόδειξη ότι δουλεύει τις στημένες φάσεις. Αρκούσε λοιπόν μια καλή εκτέλεση του Κάσες για να παίξει βόλεϊ στην αντίπαλη περιοχή. Με το κεφάλι του Ρομέου να καρφώνει τελικά… χωρίς μπλοκ και να κάνει «αφεντικό» τον Πανθρακικό.

Κι εκεί που η εικόνα του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος έδειχνε πως πρέπει να βάλει ο Θεός το χέρι του για ν’ ανατρέψει την κατάσταση, αποδείχθηκε πως δεν χρειαζόταν του… Μεγαλοδύναμου. Έκανε και το χέρι του Μακρή! Γιατί ήταν καθαρά εκείνο που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα -δίνοντας ανάσα στον ΟΦΗ και αφορμή για έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Πανθρακικού.

Παρόλο όμως που το ματς έγινε «ρωσική ρουλέτα» από ‘κει και πέρα, το… πιστόλι δεν εκπυρσοκρότησε. Έστω κι αν αμφότεροι οι προπονητές το γέμισαν όπως μπορούσαν (με Κουτσιανικούλη-Μακουκούλα ο μεν και Μερίνο-Κατσικοκέρη ο δε). Διότι οι καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων -με Τζάνη και Ζος- πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Κι εκείνη του ΟΦΗ -που έκανε για… τέσσερις- στις καθυστερήσεις δεν αποδείχθηκε αρκετή για την πλήρη ανατροπή.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος) Σέρεμετ, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Ζος, Παπαγεωργίου, Λαδάκης (50’ Εμπό), Ρομέου, Κάσες (67’ Μερίνο), Τζάνης, Μπαϊκαρά, Ζεκίνια (77’ Κατσικοκέρης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κουτσόπουλος, Καθάριος, Πόποβιτς, Χασομέρης

ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Μιλιάζες, Σβασίγια, Τριποτσέρης, Μπούρμπος, Μακρής, Βερόν, Φραγκουλάκης (67’ Λαμπρόπουλος), Ζε Εντουάρντο (54’ Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης, Παπάζογλου (82’ Μακουκούλα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Φερνάντες, Μονιάκης, Κάλαϊτζιτς, Στάθης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσιος (Πρέβεζα)
ΒΟΗΘΟΙ: Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Κομοτηνής
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: