Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Το πιάνει και με το δεύτερο χέρι!

Έτοιμος να γίνει… πλανητάρχης είναι ο Ολυμπιακός. Απόψε (17:30) αντιμετωπίζει την Πινέιρος Σκάι και εφόσον υπερασπιστεί το +11 του πρώτου αγώνα παίρνει το Διηπειρωτικό. Το πιστεύουν οι Βραζιλιάνοι.

Το πιάνει και με το δεύτερο χέρι
Η μισή δουλειά έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η υπόλοιπη θα πρέπει να γίνει σήμερα το απόγευμα (17:30, ANT1 και www.sport-fm.gr) από τον Ολυμπιακό απέναντι στην Πινιέιρος Σκάι για να κατακτήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο, μοναδικό τρόπαιο που λήγει από τη συλλογή του.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν μία καλή προίκα, το +11 (81-70) από τον πρώτο αγώνα. Τους αρκεί να την υπερασπιστούν, αφού ακόμη και με ήττα με 10 πόντους παίρνουν τον τίτλο. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να παίξουν… συντηρητικά και θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο εμφατικά νικώντας για δεύτερη φορά τους Βραζιλιάνους.

Και γιατί να μην το θέλουν; Άλλωστε η διαφορά δυναμικότητας είναι εμφανής και ο Ολυμπιακός πλέον γνωρίζει καλύτερα τον αντίπαλο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει εστιάσει περισσότερο στην αντιμετώπιση των περιφερειακών σουτέρ των πρωταθλητών Λατινικής Αμερικής, ειδικά των Στόλγουορθ, Μπορατσίνι και Ταβερνάρι, ενώ επικίνδυνος είναι και ο Σμιθ. Από την άλλη, οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν τη δεδομένη υπεροχή τους στη ρακέτα και να ελέγξουν το ρυθμό εκμεταλλευόμενοι όμως όσες ευκαιρίες τους δοθούν να τρέξουν, όπως έγινε και στο πρώτο παιχνίδι.

Το πιστεύουν οι Βραζιλιάνοι

Ο Ολυμπιακός σήμερα θα έχει να αντιμετωπίσει και τον κόσμο. Σε αντίθεση με το πρώτο ματς, όπου δεν ήταν πάνω από 2.000 θεατές στις κερκίδες του κλειστού του Μπαρουέρι, απόψε το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο. Θα υπάρχουν, βέβαια, και οι Έλληνες ομογενείς.

Οι Βραζιλιάνοι το πιστεύουν, παρότι το -11 φαντάζει… βουνό. «Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Τους σεβόμαστε, είναι μεγάλη ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τη διαφορά. Θα παίξουμε καλύτερα και με περισσότερο μυαλό», δήλωσε ο Σαμέλ Στόλγουορθ, που είχε 26 πόντους στο πρώτο ματς.

Ο Τζόναθαν Ταβερνάρι είπε με τη σειρά του: «Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά στο πρώτο ματς. Είναι πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά όχι ανίκητος. Θα πρέπει να δώσουμε σημασία στις λεπτομέρειες, να μην κάνουμε λάθη και να σουτάρουμε καλά. Έτσι μπορούμε να κερδίσουμε. Αν μπορέσουμε να κερδίσουμε, θα δούμε μετά και για τη διαφορά».

«Παίζουμε στην έδρα μας και ξέρουμε ότι εκεί είμαστε ικανοί για τα πάντα. Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη», ανέφερε ο Παουλίνιο Μπορατσίνι, ενώ ο Ράφαελ Μινέιρο τόνισε: «Πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα και να είμαστε περισσότερο ώριμοι στην επίθεση. Δεν χρειάζεται βιασύνη. Όλα είναι ανοιχτά και όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: