Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Φανάρας: «Έχουμε πιάσει πάτο…δεν πάει πιο κάτω»

Φανάρας: «Έχουμε πιάσει πάτο…δεν πάει πιο κάτω»

Ο Γρηγόρης Φανάρας μίλησε σήμερα στο «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ηρακλής και ειδικότερα για την κατάσταση των αποδυτηρίων. «Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση στον Ηρακλή δεν είναι η καλύτερη. Η αγωνία μας είναι πολύ μεγάλη και έκδηλη στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών. Οι παίκτες ζούνε σε μία αβεβαιότητα, όπως και το προσωπικό. Όλο το τμήμα ζει σε αβεβαιότητα. Άλλη φορά δεν έχω συναντήσει τέτοια κατάσταση».

Για την καθημερινότητα της ομάδας του Ηρακλή υπογράμμισε: «Η κατάσταση εδώ και πολύ καιρό δεν είναι καλή. Η ομάδα όμως επειδή υπήρχε ο κίνδυνος του υποβιβασμού, όλοι είχαν βάλει σαν στόχο να σωθεί η ομάδα και μετά να συζητήσουμε για το πρόβλημα που υπάρχει. Είναι εκτεθειμένοι οι ποδοσφαιριστές με τα συμβόλαια τους, το προσωπικό που έχει να πληρωθεί πέντε και έξι μήνες, δεν έχουμε συζητήσει ούτε για αθλητικό κέντρο προετοιμασίας, ούτε με εταιρία που θα ντύνει την ομάδα… Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι για την προετοιμασία. Ήδη κάποιοι παίκτες έχουν φύγει, αύριο θα φύγουν κάποιοι άλλοι και μέχρι Δευτέρα – Τρίτη θα φύγουν όλοι. Μέσα στα συμβόλαια τους υπάρχουν συμφωνίες για κάποια εισιτήρια. Τώρα η εταιρία μας λέει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να εκδοθούν εισιτήρια και είμαστε εκτεθειμένοι. Μιλάμε για ένα μεγάλο ποσό αφού κάθε παίκτης έχει και την οικογένεια του. Καταλαβαίνετε ότι η κάθε σύζυγος ποδοσφαιριστή μπορεί να αγανακτήσει και να επηρεαστεί ο παίκτης. Αυτά είναι πραγματικά προβλήματα που πρέπει να βρεθεί μία λύση. Έπρεπε ήδη κάποιος άνθρωπος να βρεθεί για να δώσει λύσεις ώστε να προχωρήσουμε. Όλες οι ομάδες έχουν κλείσει αθλητικό κέντρο. Είναι περίπλοκη μία τέτοια συμφωνία. Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα. Αν δεν προχωρήσουν ορισμένα πράγματα την στιγμή αυτή, αισθάνομαι ότι δεν θα μπορέσουμε να τα προλάβουμε».

Για τις συνέπειες που θα υπάρξουν σε περιπτώσεις προσφυγών επισήμανε : «Δεν είναι ευχάριστο να μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες. Ούτε για την ομάδα, ούτε για τον παίκτη. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που θα έχει την δυνατότητα να συζητήσει και να συμφωνήσει για έναν διακανονισμό με τον οποιοδήποτε παίκτη θα είναι ότι καλύτερο. Υπάρχει διάθεση από τους παίκτες, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος που θα μιλήσει μαζί τους. Δεν θέλω να βρεθούμε προ απρόοπτου όπως έγινε με τον Μπόσνιακ ή τον Τουμά ή και άλλους παίκτες που έφυγαν έτσι. Είναι άσχημο γενικά για τον Ηρακλή. Θα συναντήσουμε δυσκολίες γιατί υπάρχει και η αξιοπιστία της ομάδας».

Για το τι ρωτούν οι ποδοσφαιριστές τον Γρηγόρη Φανάρα απάντησε: «Κάθε μέρα τους ενημερώνω για οτιδήποτε. Με ρωτούν τι συμβαίνει. Όμως όσο δεν προχωρούν οι διαδικασίες, η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη. Ειδικά για τους ξένους είναι χειρότερα τα πράγματα. Ήρθαν από την πατρίδα τους, άφησαν κάποιες άλλες ομάδες για να προσφέρουν στον Ηρακλή και θέλουν να βρεθεί λύση. Έχουμε και πρόβλημα με τον προπονητή. Δεν έχει συζητήσει κανείς. Δεν μας έχει πει τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Έχω την εντύπωση ότι μπορεί ο κ. Μπουμπένκο να είναι και την επόμενη χρονιά προπονητής. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Χρειάζεται όμως ηρεμία, οικονομική ευχέρεια και ένας άνθρωπος που να μπορεί να οδηγήσει τον Ηρακλή».

Για τα λάθη που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ο κ. Φανάρας τόνισε: «Ότι ο Ηρακλής έχει πιάσει πάτο είναι πασιφανές. Πιο κάτω δεν πάει. Δεν χρειάζεται να το λέμε εμείς. Η ιστορία και το όνομα αυτής της ομάδας δεν είναι για πιο κάτω. Η αγωνία μου είναι πολύ μεγάλη. Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τα δικά μας προβλήματα. Υπάρχουν και άλλα συμφέροντα και μας πολεμάνε με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λεβαδειακός κινεί διαδικασίες για την υπόθεση του Μπιλίσκοφ. Αν όμως είμαστε ενωμένοι και λύσουμε σύντομα κάποια προβλήματα δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα. Κάνω μία έκκληση σε όλους τους οπαδούς του Ηρακλή και τους επιφανείς Ηρακληδείς, αν έχουν λίγο χρόνο, να έρθουν κοντά στην ομάδα για να βοηθήσουν. Αυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη στιγμή που περνάει ο Ηρακλής. Προέχει η ιστορία αυτής της ομάδας, η ύπαρξη αυτής της ομάδας… Μπορούμε με κάποιες κινήσεις, η ομάδα να βρει τον δρόμο της και σιγά σιγά με τις δικές της δυνάμεις, για να μην εξαρτάται από κανέναν, θα μπορέσει να πατήσει γερά στα πόδια της. Αυτή την στιγμή όμως δεν γίνεται. Χρειάζεται κάποιους ανθρώπους να είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ εκεί για να λύσουν κάποια προβλήματα».

Για το τι θα γινόταν αν ξεκινούσε αύριο το πρωτάθλημα είπε: «Αν θέλουμε να λέμε ότι θα συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα με τον άλφα ή βήτα τρόπο, σε περίπτωση που ξεπεράσουμε το πρόβλημα της αδειοδότησης, εντάξει. Όμως πρέπει να μείνει ο κορμός. Αυτός ο κορμός με μία δύο προσθήκες μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως υπάρχουν παίκτες που θέλουν να φύγουν, υπάρχουν παίκτες που από Δευτέρα θα κινήσουν διαδικασίες προσφυγών… Πως θα συμμετέχει λοιπόν ο Ηρακλής σε ένα πρωτάθλημα τόσο ανταγωνιστικό με ένα τόσο μειωμένο μπάτζετ; Ίσως να με ακούσουν κάποιοι άνθρωποι, να συγκινηθούν και να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούνε για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Σκέφτομαι και το προσωπικό που έχει οικογένειες. Έχουν να πληρωθούν πέντε και έξι μήνες. Δεν το σκέφτονται κάποιοι άνθρωποι αυτό; Οι προπονητές των ακαδημιών επίσης είναι εκτεθειμένοι…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: