Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Δεύτερο "τρίποντο" με Κατσουράνη



Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Κατσουράνη Ο Κώστας Κατσουράνης σκόραρε ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα, έπειτα από τρία και πλέον χρόνια και ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Σκόντα Ξάνθης με 1-0, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια. Προβλημάτισαν οι "πράσινοι" στο πρώτο μέρος, βελτιώθηκαν αισθητά στο δεύτερο, ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Σωτήρη Νίνη.

Ο Χενκ Τεν Κάτε παρέταξε τους "πράσινους" με το συνηθισμένο 4-2-3-1. Εμπιστεύτηκε τον Γκαλίνοβιτς για τη θέση του τερματοφύλακα, βάζοντας δεξιά του τον Γκάμπριελ και αριστερά του τον Δάρλα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο άλλαξε καθώς ο Μπιάρσμιρ πήρε θέση δίπλα στον Σαριέγκι αντί του Βύντρα ενώ τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Κατσουράνης. Ο Σαλπιγγίδης κινούταν δεξιά, ο Λέτο φυσικά αριστερά ενώ ο Χριστοδουλόπουλος είχε, όπως και κόντρα στον Εργοτέλη, ελεύθερο ρόλο και έπαιζε πίσω από τον Σισέ.

Από την άλλη πλευρά, ο Βόλφγκανγκ Βολφ χρησιμοποίησε ένα 4-4-2 με αρκετές παραλλαγές, όταν αμυνόταν η ομάδα του. Ο Γκσπούρνινγκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο έμπειρος Παπαδημητρίου δεξιά και ο νεοαποκτηθείς Τζάγκι. Στην άμυνα, το δίδυμο αποτελούταν από τους Κωστούλα και Βάλλα, οι τέσσερις του κέντρου ήταν Στρμπα, Κουκιέλκα, Ζιεντσουκ, Κιντάνα ενώ πιο μπροστά έπαιζαν οι Σουάνης και Πόι. Οι δύο τελευταίοι βέβαια συμμετείχαν ενεργά περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι καθώς ήταν φανερό ότι στα πρώτα 45 λεπτά οι Ακρίτες δεν ενδιαφέρθηκαν πιο πολύ για το μηδέν στην άμυνα.

Μέχρι το 40', μάλιστα κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία και σχετική ευκολία να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, βοηθούμενοι και από το γεγονός ότι οι "πράσινοι" παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη τους. Στο σημείο εκείνο όμως μετά από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου από αριστερά, ο Κατσουράνης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, ανακουφίζοντας τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και σκοράροντας στο ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από τρία και πλέον χρόνια.

Στο δεύτερο μέρος, η απόδοση του "τριφυλλιού" βελτιώθηκε αισθητά καθώς ιδίως μετά την είσοδο του Σωτήρη Νίνη, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να έλθουν και άλλα "πράσινα" τέρματα κάτι που δεν συνέβη χάρη στις σωτήριες επεμβάσεις του Γκσπούρνινγκ.

Από το παιχνίδι δεν έλειψαν και τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, εώς και αντιαθλητικά από πλευράς φιλοξενούμενων, που ανάγκασαν τον διαιτητή Σταθόπουλο να βάλει αρκετές φορές τη σφυρίχτρα στο στόμα, κάτι που επηρέασε, όπως είναι φυσικό, το ρυθμό του αγώνα.

Το... ρευστό 1-0 άγχωσε τον κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο όμως όπως φάνηκε οι παίκτες του Βολφ δεν είχαν τις δυνάμεις και τα ψυχικά αποθέματα για να κάνουν τη ζημιά στο φινάλε, παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός τεχνικός προσπάθησε με τις αλλαγές του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: