Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Κατέρρευσε στο τέλος η Εθνική


Η μπάλα στο καλάθι Η Ελλάδα γνώρισε την δεύτερή της ήττα, αλλά αυτή τη φορά έχασε και με διαφορά. Η Εθνική, λοιπόν, ηττήθηκε από την Σλοβενία με 81-64 στο πλαίσιο του τουρνουά του Μάριμπορ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε την χειρότερη έως τώρα εμφάνιση απέναντι σε μία καλή ομάδα.

Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε τραγικό ξεκίνημα. Οι Σλοβένοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 13 πόντους (23-10) με το τέλος της περιόδου. Στο σημείο εκείνο οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας δεν μπορούσαν να συγχρονιστούν στην άμυνα, ενώ η μπάλα έμενε συνεχώς στα χέρια κάποιοι στην επίθεση.

Σε σετ παιχνίδι η Εθνική παρουσιάστηκε για ακόμα ένα ματς κάπως προβληματική και δεν υπήρχαν λύσεις. Παρ' όλα αυτά, η άμυνα λειτούργησε καλά στη συνέχεια κι έτσι η Ελλάδα ροκάνισε τη διαφορά. Στο τέλος της τρίτης περιόδου μείωσε στον ένα πόντο (52-51), ενώ στο 33' ισοφάρισε σε 59-59. Κάπου εκεί ήρθε η κατάρρευση.

Οι Σλοβένοι έκλεψαν αρκετές φορές τη μπάλα, ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και πήραν εκ νέου διαφορά, αλλά δεν την έχασαν ποτέ. Ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν χρησιμοποίησε την καλή του πεντάδα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δει κάποιους παίκτες. Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-10, 37-31, 52-51, 81-64

Σλοβενία (Ζντοβτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 11, Μπρέζετς 12, Ούντριχ Μπ 5, Νάχμπαρ 11, Ντράγκιτς 3, Γιάγκοντνικ 4, Ούντριχ Σ 10, Γκόλεματς 5, Λόρμπεκ Ε. 13, Λόρμπεκ Ντ. 7.
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 6, Μπουρούσης 4 Ζήσης 10, Σπανούλης 8, Φώτσης 7, Πρίντεζης 11, Κουφός 4, Περπέρογλου 3, Σχορτσανίτης 10, Παπανικολάου, Καλάθης 1, Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο στην Αθήνα, για τις τελευταίες προπονήσεις πριν την αναχώρηση στις 4 Σεπτεμβρίου με τελικό προορισμό το Πόζναν της Πολωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: