Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

«Δέχομαι “λάσπη” από τον Αλαφούζο»

«Δέχομαι “λάσπη” από τον Αλαφούζο»
Απάντηση στον Γιάννη Αλαφούζο έδωσε μέσω γραπτής της ανακοίνωσης η δικηγόρος του Πρίγκιπα Φαϊζάλ, Κασσιανή Μιχοπούλου.

«Εάν μπορεί να αποδείξει κάτι, ας το πει, αλλιώς θα πρόκειται για λάσπη», είπε η νομικός σε όσα της καταλόγισε ο Mr ΣΚΑΪ, που υπαινίχθηκε πως η κα Μιχοπούλου έχει σχέση με τους αδερφούς Κανελλόπουλους και τον Αχιλλέα Μπέο.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Κασσιανής Μιχοπούλου:

«Αν και δε συνηθίζω να απαντώ σε tweets, δημοσιεύματα και δηλώσεις, παρά μόνο με έγγραφα και την εργασία μου, θα κάνω μια εξαίρεση, σεβόμενη μόνο τον κόσμο του Παναθηναϊκού, στον οποίον άλλωστε ανήκω.

Όλο αυτόν τον καιρό έχω φροντίσει να κάνω μόνο τη δουλειά μου ως δικηγόρος και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία στην εντολή που έλαβα από τον πελάτη μου Πρίγκιπα Φαιζάλ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ να του εξασφαλίσω άδεια από την ΕΕΑ. Εντολή που φρόντισα να μου δοθεί με επίσημο ελληνικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, ωστέ να μην καταλείπεται αμφιβολία ούτε για το ποιον εκπροσωπώ ούτε για τις εντολές που μου έχουν ανατεθεί.

Με έκπληξη άκουσα τον κο Αλαφούζο, έναν έμπειρο επιχειρηματία, που περιμένει κανείς να ελέγχει αυτά που λέει δημοσίως, να επαναλαμβάνει ότι η Πρεσβεία ουδέποτε επιβεβαίωσε την παρουσία του πελάτη μου στην Ελλάδα, λες και έχει προς τούτο υποχρέωση.

Να ενημερώσω λοιπόν ότι όλα τα προσωπικά έγγραφα του εντολέως μου, που έχουν κατατεθεί στο φάκελο της ΕΕΑ, είναι επίσημα, επικυρωμένα από την Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα και μεταφρασμένα από το Υπουργείο Εξωτερικών. Η φυσική του παρουσία είναι αποδεδειγμένη από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων, στην οποία ήταν ευπρόσδεκτο και το κανάλι των κων Αλαφούζου-Μαρινάκη. Το ότι δεν παρέστη ήταν δική τους επιλογή.

Πράγματι η Βασιλική Οικογένεια λειτουργεί με συμβούλους και τράπεζες. Για αυτό και ο εντολέας μου ανέθεσε την υπόθεση με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο σε Έλληνα δικηγόρο και έφτασε στην Ελλάδα με τον Σαουδάραβα δικηγόρο της οικογένειας του. Φρόντισε δε να απευθυνθεί και σε ελληνική τράπεζα για το άνοιγμα λογαριασμού.

Ο φάκελος είναι στη διάθεση όλων, πολλώ δε μάλλον του Δ.Σ. της ΠΑΕ, η οποία εξ όσων γνωρίζω εκλήθη και από την ΕΕΑ να λάβει γνώση και να εκθέσει τις απόψεις της. Πάλι επιλογή τους ήταν να μην το κάνουν. Ας ενημερωθούν όμως τουλάχιστον για να μην προβαίνουν δημόσια σε ατοπήματα περί μη γνησίων εγγράφων ή ανυπαρξίας ενδιαφέροντος.

Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τον πελάτη μου εκεί που έπρεπε. Στον ιδιοκτήτη του πλειοψηφικού πακέτου, καθώς μόνο για την πλειοψηφία ενδιαφερόταν.

Περαιτέρω, ομολογώ δημόσια τη μεγάλη μου αμαρτία να έχω και άλλους πελάτες πλην του Πρίγκιπα, πλην όμως επειδή δε μου αρέσει να «κλέβω» την εργασία άλλων συναδέλφων, ενημερώνω εγώ τον κο Αλαφούζο ότι πάλι κάνει λάθος. Δεν είμαι συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση με τα στημένα κανενός κατηγορουμένου. Σε 10.000 σελίδες δικογραφία να ψάξει, το όνομά μου δε θα το βρει. Όχι ότι θα ήταν ντροπή φυσικά, αφού αυτό ακριβώς είναι το αντικείμενο της δουλειάς μου, αλλά απλώς κάνει πάλι «λάθος»!

Δε γνωρίζω ποιος είναι δικηγόρος του κου Αλαφούζου ή της ΠΑΕ, αν έχει άλλους πελάτες ή πληρώνεται μόνο από την ΠΑΕ και δε με αφορά κιόλας. Έχω μάθει να κάνω μόνο τη δουλειά μου αξιοπρεπώς και να μη σχολιάζω τη δουλειά των συναδέλφων μου. Αλλά θα μπορούσε ο «συνάδελφος» να του εξηγήσει το αντικείμενο της δουλειάς μας.

Ως προς τον κο Κανελλόπουλο, τον οποίον ανέφερε και ζήτησε να απαντήσω, του απαντώ λοιπόν ότι δεν έχω ούτε είχα την παραμικρή επαγγελματική ή έστω φιλική σχέση με το συνάδελφο, αν και δε θα ντρεπόμουν ούτε για αυτό, καθώς γνωρίζω εκατοντάδες συναδέλφους μου. Εάν όμως θέλει και μπορεί να αποδείξει κάτι, ας το πει, αλλιώς πρόκειται μόνο για λάσπη. Και αποφυγή της «ταμπακέρας».

Να τον ενημερώσω επίσης, επειδή εσχάτως ασχολήθηκα αρκετά με τον ισχύοντα αθλητικό νόμο και πέτυχα ομόφωνη απόφαση υπέρ του εντολέα μου, ότι το σωματείο μπορεί φυσικά να κατέχει μετοχές, πλην όμως όχι άνω του 33%. Ας ακούσει και τον έγκριτο συνάδελφό μου κο Κούγια, αν δεν εμπιστεύεται εμένα. Εκτός βέβαια αν ζητηθεί τροποποίηση του νόμου, την οποία ως Παναθηναϊκός του την εύχομαι από καρδιάς.

Άλλωστε εγώ και η οικογένειά μου τον πενιχρό όβολό μας προς την ομάδα τον καταθέτουμε ανελλιπώς.

Τέλος με λύπη μου διαπιστώνω ότι για έναν άνθρωπο αποδεδειγμένου κύρους, αποδεδειγμένης οικονομικής επιφάνειας, που έκανε όλα όσα απαιτούντο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση από το θεματοφύλακα του πλειοψηφικού πακέτου. Λυπάμαι ειλικρινά και ως Παναθηναϊκός, αλλά και ως δικηγόρος του υποψηφίου επενδυτή που δεν τους ικανοποίησε η πρότασή μας και δεν την αποδέχονται. Με το ζόρι παντρειά δε γίνεται άλλωστε.

Κασσιανή Μιχοπούλου, Δικηγόρος Αθηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: