Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η μεγαλύτερη "ντόπα" από Σάντος!


Η κίνηση που έκανε ο Φερνάντο Σάντος με τη δήλωσή του είναι πολύ σημαντική, αν κάνουμε μια απόπειρα να την ερμηνεύσουμε και να εμβαθύνουμε. Περνάει μήνυμα στους διεθνείς!
Η μεγαλύτερη "ντόπα" από Σάντος!
Αναφερόμαστε σ' αυτό που είπε (και ξαναείπε): "Κανείς δεν νιώθει περισσότερο Έλληνας από εμένα. Αυτή τη στιγμή, όλο μου το είναι, είναι με την Ελλάδα".
Ο Σάντος υπερτονίζει την …ελληνικότητά του για ευνόητους λόγους. Καταλαβαίνουμε, δηλαδή, ότι το κάνει για να ξυπνήσει κι άλλο τον πατριωτισμό των διεθνών παικτών. Για να τους δείξει ότι πρέπει να παλέψουν όλοι μαζί με νύχια και με δόντια για την Ελλάδα.
Ο Πορτογάλος προπονητής ξέρει πολύ καλά τη νοοτροπία στη χώρα μας. Και βλέπει ότι ο Έλληνας είναι με σκυμμένο το κεφάλι. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο κόσμος περιμένει -μια μικρή έστω- ηθική ανάταση από το Euro. Κι αν με ένα καλό ξεκίνημα έρθει ο ενθουσιασμός μέσα στην ομάδα, τότε κανείς δεν ξέρει τι γίνεται στη συνέχεια. Μπορεί αυτό το σπίρτο ανεβασμένης ψυχολογίας να γίνει …πυρκαγιά.
Ο Σάντος, λοιπόν, "ντοπάρει" μ' αυτή του τη δήλωση το ηθικό των παικτών τους. Τους δείχνει τη σημασία του αγώνα. Κι αυτή η σημασία δεν είναι μόνο ποδοσφαιρική. Είναι και κοινωνική! Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό κάτι τέτοιο.
Και, βέβαια, ο Πορτογάλος περνάει κι ένα ακόμα μήνυμα προς τον κόσμο. Προς τον Έλληνα φίλαθλο! Ότι "πάμε όλοι μαζί, μια γροθιά"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: