Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τσιάρτας: «Η ομάδα του Σάντος έχει ταυτότητα»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας που το 2004 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική μας ομάδα του ποδοσφαίρου. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την παρουσία της ομάδας στην τελική φάση του Euro 2012: «Το γεγονός ότι η εθνική ομάδα βρίσκεται στην τελική φάση της διοργάνωσης δείχνει ότι οδεύει σταθερά για να καθιερωθεί σε τέτοιου είδους μεγάλες διοργανώσεις. Έχοντας ένα καλό ξεκίνημα οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Άλλοι μπορεί να φαίνονται πιο δυνατοί και άλλοι πιο αδύνατοι αλλά ο καθρέφτης είναι το γήπεδο».

Για το αν παίζει ρόλο το ξεκίνημα: «Φυσικά και παίζει ρόλο το ξεκίνημα αλλά δεν είναι και η καταστροφή. Μπορεί να κερδίσεις σήμερα και να χάσεις τα άλλα δύο ματς. Μπορεί να χάσεις σήμερα και να κερδίσεις τα άλλα δύο ματς».

Για το σημερινό ματς με τη Πολωνία: «Έχοντας τις εμπειρίες του 2008 και του 20010 στο Μουντιάλ η Εθνική μας δεν είναι πρωτάρα. Όσο αφορά το σημερινό παιχνίδι με την Πολωνία κλειδί για μένα είναι η ομάδα να έχει μια πειθαρχημένη αμυντική συμπεριφορά ώστε να αποτρέψει τον αντίπαλο που έχει πολύ δυνατά όπλα μπροστά για να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Αφού κλειδώσει το μηδέν τότε η ομάδα μπορεί να κάνει το παιχνίδι της.

Χρειάζεται σεβασμός στον αντίπαλο αλλά όχι φόβο. Μεγάλο ρόλο παίζει σε τι μέρα θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές γιατί είναι και αυτοί άνθρωποι. Το ζητούμενο είναι να βρεθούν οι περισσότεροι σε καλή μέρα και να προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ακόμα και εάν κάποιοι δεν είναι καλά θα πρέπει να προσπαθήσουν να βοηθήσουν αυτούς που είναι καλά έτσι ώστε να υπάρξει μια ισορροπία και να καλυφθούν τα κενά. Πιστεύω όμως ότι και οι 22 ποδοσφαιριστές που έχει ο Σάντος στη διάθεση του θα είναι ετοιμοπόλεμοι».

Για τις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας: «Όλες οι ομάδες έχουν τις πιθανότητες τους. Από εκεί και πέρα ο καθρέφτης είναι πράσινος. Σε αυτή τη φάση των ομίλων η εθνική ομάδα έχει 50% πιθανότητες να περάσει. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει στο ξεκίνημα και στην πρώτη φάση για να πούμε περισσότερα. Έχει δυνατότητες να προχωρήσει. Θα παίξε μεγάλο ρόλο σε τι κατάσταση θα βρεθούμε στην επίθεση, αλλά και εάν θα εκμεταλλευτούμε τα στημένα γιατί στο ποδόσφαιρο τα 80% από τα γκολ μπαίνουν από τα στημένα.

Ο κ.Σάντος έχει μελετήσει καλά τους Πολωνούς. Από τη στιγμή που θα βρούμε την αχίλλειον πτέρνα των Πολωνών , κρατήσουμε την άμυνα έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε ακόμα και εάν δεν παίξουμε θεαματικό ποδόσφαιρο».

Για την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί ότι η εθνική ομάδα δεν παίζει θεαματικό ποδοσφαίρο: «Αυτό είχε δημιουργηθεί λόγω Ρεχάγκελ επειδή πολλοί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τον τρόπο που έπαιζε η ομάδα. Τώρα όμως υπάρχει άλλος προπονητής. Η σημερινή ομάδα έχει ένα πολύ καλό σύνολο και έναν τρόπο παιχνιδιού που για να μη μπορεί να καταλάβει κάποιος δεν ξέρει ποδόσφαιρο. Η ομάδα σήμερα έχει ταυτότητα και τρόπο ανάπτυξης διαφορετικό από ότι είχαμε εμείς με τον Ρεχάγκελ».

Για τα φαβορί της διοργάνωσης: «Πρέπει να δούμε όλες τις ομάδες στην πρώτη φάση για να δούμε ποια ομάδα θα μπορέσει να είναι έκπληξη του Εuro. Από εκεί και πέρα οι ομάδες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες είναι η Ισπανία, η Ολλανδία και η Γερμανία χωρίς να υποτιμώ την Ιταλία που είναι μια παραδοσιακή ομάδα. Η Αγγλία δεν με πείθει, ενώ η Ρωσία που πολλοί την συμπεριλαμβάνουν στα φαβορί είναι μια ομάδα ψυχολογίας. Αυτό που περιμένω να δω είναι η Γαλλία την οποία περιμένω να τη δω αναγεννημένη».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: