Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ένα ματς, ένας τίτλος!

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης παίζουν σε ένα 90λεπτο τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική της Primera Division. Μάχη και για τη σωτηρία.

Ένα ματς, ένας τίτλος
Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Ισπανία δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική κατάληξη από ένα παιχνίδι τίτλου. Για την 38η και τελευταία μέρα, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους μεν «μπλαουγκράνα» να θέλουν μόνο νίκη για να διατηρήσουν τα κεκτημένα, τους δε «ροχιμπλάνκος» να επιστρέφουν στην κορυφή μετά από 17 χρόνια στο πρώτο από τα δύο μεγάλα ματς που θα δώσουν, αφού ακολουθεί και ο τελικός του Champions League κόντρα στην-εκτός διεκδίκησης τίτλου στην Ισπανία-Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Καταλανοί που έχουν την ευκαιρία να σώσουν μια χρονιά που εξελίχθηκε αρνητικά θα έχουν ξανά διαθέσιμους τους Πικέ, Νεϊμάρ και Άλμπα, που πήραν το πράσινο φως από το ιατρικό τιμ και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Αντίθετα, εκτός παραμένει ο Κάρλες Πουγιόλ, που δεν θα έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει αγωνιζόμενος το κοινό του «Καμπ Νου». Στον αντίποδα, οι Μαδριλένοι πηγαίνουν στη Βαρκελώνη οπλισμένοι με την αυτοπεποίθηση που τους δίνει το γεγονός ότι σε πέντε παιχνίδια φέτος απέναντι στην Μπαρτσελόνα (ένα για το πρωτάθλημα, δύο για το Champions League και δύο για το Σούπερ Καπ) δεν έχουν ηττηθεί σε κανένα. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς υπολογίζει και στον Ντιέγκο Κόστα, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Κακός χαμός γίνεται στην ουρά, όπου πέντε ομάδες, Αλμερία, Χετάφε, Γρανάδα, Οσασούνα και Βαγιαδολίδ, μάχονται για να αποφύγουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στη δεύτερη κατηγορία μαζί με την ήδη υποβιβασμένη Μπέτις. Σε καλύτερη μοίρα είναι οι δύο πρώτες που θέλουν από έναν βαθμό για να σωθούν.

Όλα τα υπόλοιπα «μέτωπα» είναι κλειστά, καθώς η Μπιλμπάο θα λάβει μέρος στα play offs του Champions League, ενώ Σεβίλλη, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Βιγιαρεάλ θα παίξουν στο Europa League.

Αναλυτικά η 38η αγωνιστική:

Παρασκευή 16/5
Μάλαγα-Λεβάντε 22:00

Σάββατο 17/5
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 17:00
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 19:00
Βαλένθια-Θέλτα 23:00

Κυριακή 18/5
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ 13:00
Αλμερία-Μπιλμπάο 19:00
Οσασούνα-Μπέτις 19:00
Ράγιο Βαγεκάνο-Χετάφε 19:00
Βαλένθια-Θέλτα 19:00
Βαγιαδολίδ-Γρανάδα 19:00
Σεβίλλη-Έλτσε 22:00 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: