Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ο ΠΑΟ έκοψε το νήμα, αλλά οι υπόλοιποι μάχονται στο... φίνις!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την κούρσα των πλέι-οφ που κρίθηκε, αλλά και για τη μάχη των ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου που μαίνεται και θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Όσο πιό ψηλά, τόσο μικρότερη η ταλαιπωρία στο Γιουρόπα Λιγκ.
Είχαμε επισημάνει ότι πριν από τον… τελικό, που πολλοί βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν  ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκού στα πλέϊ-οφ, υπήρχε η φάκα. Πιό συγκεκριμένα, η φάκα πριν από το τυρί. Αποδείχτηκε, ότι η 5η αγωνιστική ήταν τελικά η παγίδα για τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε στην Τρίπολη, ενώ παραλίγο να το πληρώσει και ο Παναθηναϊκός που στο τέλος απειλήθηκε με ήττα από τον Ατρόμητο που παίζει το τελευταίο του χαρτί για να μην έρθει τελευταίος.
       Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε λόγο για «μεγάλη υπέρβαση» και είναι γεγονός αν αναλογιστεί κανείς που ήταν και που βρέθηκε φέτος ο Παναθηναϊκός, κυρίως όμως τις βάσεις που έχει βάλει για ένα καλύτερο μέλλον. Πέτυχε τον στόχο του να μπει στα πλέι-οφ και να βγει στην Ευρώπη, κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο και άρπαξε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε 4ος, δηλαδή πίσω από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο!
         Οι Πράσινοι έδειξαν με τον Ατρόμητο πολλά κοινά στοιχεία με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ όπου ισοφαρίστηκαν από τον Σαλπιγγίδη, όμως αυτή τη φορά δεν είχαν ούτε τον κόσμο στο πλευρό τους, αλλά γνώριζαν ότι και η ισοπαλία τους έφτανε, κάτι που ίσως τους επηρέασε.
       Ο Παναθηναϊκός εύκολα ή δύσκολα, εκμεταλλευόμενος και τους βαθμούς ποινής του ΠΑΟΚ πλέον πάει χαλαρός στην Τούμπα, ενώ αμφιβάλλω αν θα υπάρξει περίοδος χαλάρωσης αφού τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, προυποθέτουν άλλον σχεδιασμό. Παράλληλα, είναι όμως ένα μεγάλο στοίχημα καθώς αν το καταφέρουν αυτό στον Παναθηναϊκό αλλάζουν επίπεδο την ομάδα! Θα μπουν λεφτά στα ταμεία, όμως πρέπει να ενισχυθεί αρκετά και η ομάδα, πάντα στην ίδια φιλοσοφία.
         Έχουμε όμως καιρό για αυτά. Επιστρέφοντας στα πλέϊ-οφ ο Ατρόμητος βρέθηκε αγκαλιά με την τελευταία θέση, όμως το ξύπνημά του και η επιστροφή του Δημήτρη Παπαδόπουλου την τελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης του δίνει την ευκαιρία να ξεπεράσει τον αντίπαλό του. Θέλει νίκη και τέρματα περισσότερα από το 1-0 για να το καταφέρει. Στην ισοβαθμία μετά τους βαθμούς της νίκης, μετράνε τα τέρματα και κατόπιν τα εκτός έδρας γκολ. Αν το σκορ έρθει 1-0 υπέρ του Ατρόμητου και ισοβαθμήσουν θα μετρήσει το ποιος τερμάτισε πιο ψηλά στην κανονική βαθμολογία (Ατρόμητος ήταν 3ος και 5ος ο Αστέρας).
     Υπάρχει όμως και η περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας, αν ο Παναθηναϊκός νικήσει τον ΠΑΟΚ στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα στην 6η αγωνιστική και ο Ατρόμητος επικρατήσει του Αστέρα. Ο Ατρόμητος υστερεί κόντρα στον ΠΑΟΚ καθώς έχει δύο ήττες (3-0 στην Τούμπα και 1-2 στο Περιστέρι), ενώ ο Αστέρας έχει καλύτερη βαθμολογία στα μεταξύ τους με τον ΠΑΟΚ, αφού πήρε ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα και τον νίκησε με 1-0 στην Τρίπολη. Στη μεταξύ τους βαθμολογία ο Αστέρας έχει 7β, ο ΠΑΟΚ 7β και ο Ατρόμητος 3β.
     Ο ΠΑΟΚ είναι στην καλύτερη μοίρα, καθώς έχει απέναντί του τον αδιάφορο Παναθηναϊκό στην Τούμπα και σίγουρα θα θέλει να κλείσει με νίκη μία σεζόν, που είχε αποτέλεσμα την απώλεια δύο βασικών του στόχων (Κύπελλο και προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ). Αν νικήσουν ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης, η ομάδα του Βεργέτη θα πάει στα πλέϊ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ! Αυτή κι αν θα είναι επιτυχία για μία ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά με πολλούς… ξένους ρε παιδί μου!
     Θυμηθείτε το όμως: ο Αστέρας Τρίπολης δεν θα έχει εύκολο απόγευμα το Σάββατο 17/5 καθώς ο Ατρόμητος έδειξε σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης και παρατήρησα ότι ο Βεργέτης δεν έχει κάνει rotation. Ισως του βγει η κούραση. Ο δε Παράσχος που πίστευε ότι θα άρπαζε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στη Λεωφόρο βλέποντας τις ευκαιρίες να χάνονται, παραλιγο να μην του μείνει τρίχα (τραβούσε συνεχώς τα μαλλιά του). Και να ξέρετε ότι η μπάλα δεν είναι πάντα πουτ… (πόρνη το είχε μεταφράσει ευγενικά τότε ο συνεργάτης του Ίβιτσα Οσιμ, Δημήτρης Παναγιωτάκης)!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: