Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

«Άνοστη» η πρεμιέρα για τα φαβορί!

«Άνοστη» η πρεμιέρα για τα φαβορί

Γράφω το κείμενο, ενώ υπολείπεται να ολοκληρωθεί η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του EURO με το Ουκρανία-Σουηδία.

Έχοντας εικόνα πλέον από όλους τους θεωρητικά ισχυρούς της διοργάνωσης, κοινός παρονομαστής είναι πως καλό ποδόσφαιρο δεν είδαμε από κανέναν -με μοναδική εξαίρεση τους Ρώσους, αν θεωρήσουμε πως αυτοί αποτελούν το φαβορί στον 1ο όμιλο.

Οι Ολλανδοί την πάτησαν άσχημα, οι Γερμανοί επικράτησαν με το ζόρι, ενώ Ισπανοί και Γάλλοι έμειναν σε ισοπαλίες στα ντέρμπι των ομίλων τους, με την Ιταλία και την Αγγλία αντίστοιχα.

Του Κώστα Μιαούλη

Αν μπορώ λοιπόν να βγάλω κάποιους ωφελημένους από την πρώτη αγωνιστική, τουλάχιστον στα δύο «ντέρμπι» που τελείωσαν ισόπαλα, αυτοί είναι οι Ιταλοί χθες και οι Άγγλοι σήμερα. Η «σκουάντρα ατζούρα» παρατάσσοντας μια ομάδα με αρκετά καινούρια πρόσωπα, στάθηκαν σαν ίσοι απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης και πήραν το 1-1.

Στο πρώτο μέρος οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι, ενώ στο δεύτερο παρά το γεγονός πως η Ισπανία φαινόταν πιο καλή, είχε κι εκείνη τις φάσεις της. Από την άλλη, για την ανανεωμένη ομάδα του Χόντζον το αποψινό 1-1 με την Γαλλία ήταν καλό. Ο Άγγλος τεχνικός διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα από τον Μπλαν τις αλλαγές του και φάνηκε πως είχε ένα σχέδιο για να «χτυπήσει» το ματς, άσχετα αν έμεινε το ισόπαλο αποτέλεσμα. Οι «τρικολόρ» ήταν φλύαροι και σαφέστατα ο Μπλαν άργησε να διορθώσει με αλλαγές την ανούσια υπεροχή που είχε η ομάδα του.

Από άποψη παραγωγής φάσεων η Ολλανδία ήταν σίγουρα η πλέον εντυπωσιακή. Ωστόσο αυτή η ομάδα με τους προικισμένους ποδοσφαιριστές έχει πάντοτε τα ίδια προβλήματα. Τεράστια δυστοκία στο γκολ, ακατάλληλους προπονητές για τον πάγκο της, τις περισσότερες φορές και ποδοσφαιριστές που πάντοτε θα βάζουν το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Αν χάσει από τους Γερμανούς την Τετάρτη, λέει οριστικά αντίο, ενώ και με ισοπαλία θα έχει δύσκολο έργο.

Οι Ρώσοι σίγουρα ήταν οι πλέον εντυπωσιακοί. Σκόρπισαν τους Τσέχους και έκαναν το καλύτερο ποδαρικό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ωστόσο και σε αυτούς δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη. Από την άλλη, οι Γερμανοί δεν έκαναν εμφάνιση που να θύμισε το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, αλλά η ουσία είναι πως πήραν το αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά πολλές φορές.

Τα «πάντσερ» μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοση τους, ωστόσο νίκησαν. Πράγμα που άλλοι δεν κατάφεραν στην πρεμιέρα, όπου η κόπωση -πάντως- πολλών σούπερ σταρ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: