Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Πρωταθλήτρια Ωκεανίας η Ταϊτή!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ταϊτή κατέκτησε το OFC Nations Cup κερδίζοντας στον τελικό τη Νέα Καληδονία με 1-0.
Η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία είχαν από τέσσερις τίτλους στα οκτώ πρώτα Κύπελλα Εθνών. Πλέον η Αυστραλία έχει μεταφερθεί στη δικαιοδοσία της ασιατικής ομοσπονδίας, ενώ η Νέα Ζηλανδία είχε αποκλειστεί από τη Νέα Καληδονία στα ημιτελικά της τωρινής διοργάνωσης.
Ο τελικός κρίθηκε με γκολ του Στίβι Τσονγκ Χούε στο δέκατο λεπτό. Πέρα από τη νίκη, η Ταϊτή προκρίθηκε στο επόμενο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, το οποίο θα διεξαχθεί στη Βραζιλία.
Στον μικρό τελικό, η Νέα Ζηλανδία επικράτησε με 4-3 των Νήσων Σολομώντα. Ο Κρις Ουόντ διαμόρφωσε το 3-0 με χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χρειάστηκε το γκολ του Σέιν Σμελτς στις καθυστερήσεις του δεύτερου 45λεπτου, ώστε οι «All Whites» να πάρουν την τρίτη θέση. Άλλωστε ο Μπέντζαμιν Τοτόρι είχε ισοφαρίσει σε 3-3, στο 87ο λεπτό.
Υπενθυμίζουμε πως οι τέσσερις παραπάνω εθνικές θα πάρουν μέρος σε όμιλο έξι παιχνιδιών, που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο. Ο πρώτος της συνολικής βαθμολογίας θα αντιμετωπίσει τον τέταρτο του CONCACAF σε διπλούς αγώνες-μπαράζ για ένα «εισιτήριο» στο Μουντιάλ του 2014.






πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: