Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Παρουσιάστηκε το νέο «σπίτι» της Παναχαϊκής (photos)

Ο Αλέξης Κούγιας παρουσίασε τη μακέτα του νέου προπονητικού κέντρου της Παναχαϊκής.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η Τρίτη (12/06) για την ομάδα της Πάτρας, καθώς ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη Τύπου συνοδευόμενος από τους κ.κ. Τσαρτόλια – Παπαθωμά και τους ειδικούς αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς παρουσίασε τα σχέδια και τη μακέτα του προπονητικού κέντρου που θα εξασφαλίσει το μέλλον των «κοκκινόμαυρων».
Αναλυτικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ δήλωσε:
«Η Παναχαϊκή έφτασε σε σημείο να αγωνιστεί στην Ευρώπη και λόγω ελλείψεως οράματος, λόγω έλλειψης ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας και λόγω ελλείψεως της αγάπης για το ποδόσφαιρο, αυτή η ιστορική ομάδα με τα 120 χρόνια ιστορίας δεν έκανε ποτέ τίποτα απ’ αυτό που χρειάζεται μια ομάδα για να γίνει μεγάλη ομάδα.
Σε πολύ δύσκολους καιρούς, σήμερα, πραγματικά νιώθω ότι όλοι θα πρέπει να είναι περήφανοι γιατί είναι Παναχαϊκή. Σε πολύ δύσκολους καιρούς που όλα γκρεμίζονται και κανείς δεν χτίζει το όραμα το δικό μου, του Χρήστου Τσαρτόλια, του Λεωνίδα Παπαθωμά, των ανθρώπων που ολόκληρα χρόνια διοίκησαν την ομάδα των Πετεινών, του Παμπατραϊκού και του Φωστήρα, του οποίου το εγχείρημα το οποίο ξεκινάμε περιλαμβάνει τους εξής άξονες. Πιστεύω ότι θα νιώθουν πολύ όμορφα.

Εδώ και ένα χρόνο υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι δούλεψαν πολύ για να υλοποιηθεί αυτή η τελική μετουσίωση σε πράξη ενός οράματος. Με πολύ μεγάλη μου χαρά θέλω να σας παρουσιάσω την μικρογραφία ενός όμορφου και αληθινού προπονητικού κέντρου. Η είσοδος θα είναι σαν μια ποδοσφαιρική μπάλα, αλλά αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει είναι ότι πρόκειται να γίνει σε ένα πολύ όμορφο σημείο, είναι έκταση απέναντι από το τένις και η Παναχαϊκή το εξασφάλισε για 50 χρόνια.
Έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ σε επίπεδο σχεδίων σε επίπεδο επαφών με τις κατασκευάστριες εταιρίες, είναι πιθανότατα υλοποιήσιμο μέχρι τα Χριστούγεννα. Τα έργα θα ξεκινήσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο τώρα θέλουμε να συγκεντρωθούμε στον στόχο της ανόδου, αλλά δεν αποκλείεται κάποιες από τις εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες ακόμα και με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο κ. Τσαρτόλιας και ο κ. Παπαθωμάς έχουν συνεργαστεί πολύ στενά με εταιρίες που κατασκευάζουν προπονητικά κέντρα και έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ. Όπως βλέπετε περιλαμβάνει ένα μεγάλο γήπεδο χόρτου και δύο γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα.

Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει το σπίτι όλων των Πατρινών. Η προοπτική μας είναι σε κάποιο κομμάτι και ότι οι οικονομικές δυνατότητες είναι καλύτερες να κατασκευάσουμε και τον δικό μας ξενώνα, όπου θα αποσύρονται οι παίκτες μας.

Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει την περιοχή που είναι εγκαταλελειμμένη περιοχή και λυπάμαι που παρά τις διαβεβαιώσεις που μας έδωσε ο αναπληρωτής του Δήμου Πατρών ο κ. Κωστόπουλος για να είναι εδώ σήμερα, δεν ήρθε. Γι’ άλλη μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που συνεργάστηκα. Στα εγκαίνια ελπίζω να μας κάνουν την τιμή να έρθουν όλοι. Αλλά εμάς δεν μας νοιάζουν οι φανφάρες. Σήμερα επικοινώνησα προσωπικά με τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. τον κ. Σ. Πιλάβιο. Του έθεσε στην διάθεση της Εθνικής ομάδας το συγκεκριμένο έργο για προπονητήριο.

Την σκυτάλη πήρε ο Χρήστος Τσαρτόλιας που δήλωσε τα εξής: «Είναι μια ωραία στιγμή γιατί το όραμα ετών γίνεται πράξη. Θεωρώ ότι με την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος η Παναχαϊκή παίρνει την δεσπόζουσα θέση που τις αρμόζει στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ήταν μια προσπάθεια ετών που το πληρώσαμε ακριβά. Το σημαντικότερο σ’ αυτό το έργο είναι ότι μπορεί να αποτελέσει πραγματικά μια κυψέλη παραγωγής παικτών που αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Όλη η συλλογιστική της δημιουργίας του αθλητικού κέντρου δεν έχει να κάνει με την εμπειρία που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια. Πάνω από τα 50 παιδιά βρίσκονται πρόσφυγες σε κάποιες άλλες πολιτείες και κάποια απ’ αυτά κάποια στιγμή γυρίζουν πίσω με το στίγμα των ανθρώπων που τελικά δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τον στόχο τους. Θέλαμε από την αρχή αυτά τα παιδιά να είναι εδώ.

Είχαμε προτάξει το συγκεκριμένο σχέδιο και τους δύο πρώην ιδιοκτήτες της Παναχαϊκής, και στον κ. Λουκόπουλο και στον κ. Μακρή. Δεν είχαν ακουστεί ποτέ, δεν είχαμε καταφέρει να συζητήσουμε μαζί τους. Η παρουσία του Αλέξη Κούγια μας έδωσε την δυνατότητα από την πρώτη στιγμή αυτός να είναι ο σκοπός της Παναχαϊκής.

Χρειάστηκε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξεπεράσουμε νομικές δυσκολίες που μας αποτέλεσαν «αγκάθι», μέχρι να φτάσουμε να συνεργαστούμε με ομάδες της περιοχής. Οι Πετεινοί και ο Φωστήρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και διέθεσαν και αυτοί χρόνο και γνώση προκειμένου είμαστε σήμερα έτοιμοι.

Βασικός στόχος και φιλοσοφία όλου του προγράμματος είναι η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου από πάρα πολύ μικρές ηλικίες. Η δυνατότητα του κέντρου είναι να φιλοξενεί 1000 παιδιά, ίσως και παραπάνω. Φυσικά απαιτείτε μια συστράτευση δυνάμεων που ξεκινά απ’ τον γενικό διευθυντή των εγκαταστάσεων, τον τεχνικό διευθυντή, το ιατρικό τιμ, οι φυσιοθεραπευτές, οι εργοφυσιολόγοι και όλους τους υπόλοιπους που πρέπει να επανδρώσουν αυτή την διαδικασία.

Βασικός μας σκοπός δεν είναι μόνο η δημιουργία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, αλλά πάνω απ’ όλα είναι αθλητών! Αθλητών που θα έχουν την οξύνοια, αθλητών που θα μπορούν να καταλάβουν ότι ακόμα και αν δεν συνεχίσουν την μπάλα τι τους έχει χρησιμεύσει ο αθλητισμός και αθλητών προσωπικοτήτων που πραγματικά θα μπορούν να είναι φίλαθλοι αργότερα παρακολουθώντας το ποδόσφαιρο με αγαθούς σκοπούς.

Σαφώς και θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτό το πρόγραμμα να λειτουργήσουν πλήρως οι υποδομές και να επανδρωθεί η πρώτη ομάδα της Παναχαϊκής. Δεν είναι κάτι εύκολο. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Πρώτα απ’ όλα να βοηθήσει ο κόσμος της Πάτρας. Ένα στοιχείο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι ο χώρος είναι αμιγώς αθλητικός. Υπάρχουν ελάχιστες παράλληλες δραστηριότητες που αφορούν εναλλακτικούς τρόπους προπόνησης.

Υπήρξαν ομάδες της Πάτρας στις οποίες απευθυνθήκαμε για παίκτες και συναντήσαμε κλειστές πόρτες. Κάποιοι που διαπραγματεύτηκαν μαζί μας, μας έδωσαν να υπογράψουμε ένα συμφωνητικό που είχαν οικονομικά ανταλλάγματα. Επειδή, έχω την διοίκηση μιας τέτοιας ουσιαστικά ομάδας όπως ο Παμπατραϊκός, θέλω να τονίσω ότι σκοπός των Ακαδημιών είναι να δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν μπάλα. Όλα τα άλλα είναι προσωπικός χαρακτήρας ανθρώπων των συγκεκριμένων Ακαδημιών. Παρόλα αυτά και φέτος, υπήρξε ομάδα που ανάπτυξη σκάουτινγκ. Ξέρουμε που θα κινηθούμε, απλά περιμένουμε την κατάλληλη ώρα.

Τέλος ο κ. Παπαθωμάς με την κα. Μαυρογιάννη ανέφεραν: «Στο βασικό μας κτήριο θα είναι συγκεντρωμένες οι βασικές δραστηριότητες. Θα περιλαμβάνει τα αποδυτήρια, το ιατρείο, γυμναστήριο με εργομετρικό κέντρο που θα παρακολουθεί όλους τους αθλητές. Τα γραφεία της διοίκησης όλα συγκεντρωμένα στο βασικό κτήριο. Στην συνέχεια θα έχουμε δύο γήπεδα διαστάσεων 11Χ11 (ένα με φυσικό ένα με συνθετικό χλοοτάπητα) και δύο βοηθητικά. Επίσης, μια πισίνα και ένα γήπεδο beach soccer. Πιστεύουμε ότι είναι άρτια σχεδιασμένο και με τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα κ ι με ασφάλεια όλοι οι παίκτες να γυμνάζονται κι περνούν ευχάριστα την ώρα τους. Η κα. Μαυρογιάννη βοήθησε πολύ στην κατασκευή μακέτας».
Πηγή: www.sportfmpatras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: