Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

«Στα δύσκολα αυτή η ομάδα μπορεί»

«Στα δύσκολα αυτή η ομάδα μπορεί»

Καθόλου επηρεασμένος από την βαριά ήττα της Τσεχίας από τη Ρωσία εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού παιχνιδιού της Εθνικής. «Στα δύσκολα αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί», υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφερόμενος στις δυσκολίες που έχουν προκύψει, ενώ απέδωσε τα εύσημα στους διεθνείς για το κλίμα και την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου του εναρκτήριου αγώνα με την Πολωνία… «Απέδειξαν ότι μπορούν να επιτεθούν το ίδιο καλά όπως αμύνονται», σχολίασε.

Τα σημαντικότερα στοιχεία της συνέντευξης Τύπου του Φερνάντο Σάντος:

-Για την αντίδραση της Εθνικής στο παιχνίδι με τη Πολωνία:
«Όταν γίνονται τα πράγματα δύσκολα, αυτή η ομάδα έχει τον τρόπο να τα ξεπερνά. Το αυριανό παιχνίδι ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο και δυνατό. Θα πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό και να πάρουμε αυτό που θέλουμε: τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, τα εύσημα πρέπει να δοθούν στους παίκτες που έχουν οικογενειακό κλίμα. Ο κάθε προπονητής απλώς στηρίζει τους παίκτες και το κλίμα αυτό. Οι παίκτες είναι που γύρισαν αυτό το παιχνίδι παρά τις αντιξοότητες. Αυτοί διατηρούν το κλίμα που υπάρχει».

-Το πιο δυνατό στοιχείο της Τσεχικής ομάδας:
«Το γεγονός ότι έχασε από τη Ρωσία δεν μου αλλάζει την άποψη που έχω σχηματίσει για αυτή. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με γρήγορους παίκτες. Παρά την ήττα από την Ρωσία έδει σχηματίσει. Είναι μια καλή ομάδα με γρήγορους παίκτες. Παρά την ήττα έδειξε τα βασικά της χαρακτηριστικά και παραμένει μια πολύ δύσκολη αντίπαλος. Πρέπει να εξουδετερώσουμε αυτά τα βασικά της χαρακτηριστικά και να φτάσουμε στο αποτέλεσμα».

-Πώς θα παρατάξει την Εθνική ομάδα;
««Έχω κάποιες ιδέες. Θα περιμένω και την τελευταία προπόνηση για να δούμε πως θα αντιδράσουν κάποιοι παίκτες» .

-Εάν ο Φωτάκης θα μπορέσει να παίξει;
«Θα πρέπει να δούμε εάν ο Φωτάκης είναι σε θέση να παίξει. Θα γνωρίζουμε εάν θα μπορέσει να αποτελέσει μέρος των επιλογών. Ακόμη και να μην είναι έτοιμος η Εθνική έχει τους παίκτες για να φτιάξουμε μια 11άδα που θα μπορέσει να πάρει το αποτέλεσμα που θέλουμε»

-Εάν γνωρίζει πως ο Μπάρος θα αγωνιστεί;
«Δεν μπορώ να ξέρω εάν ο Μπάρος θα παίξει. Δεν ξέρω τη σύνθεση της Τσεχίας. Εμείς έχουμε κάνει ανάλυση της Τσεχίας. Γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά όλων των παικτών. Είμαστε καλά διαβασμένοι. Μην ξεχνάτε ότι και ο Μπάρος κάνει κάποια συγκεκριμένα πράγματα ως μέλος μια ομάδας. Θα είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την Τσεχία παίξει δεν παίξει».

-Για τις επιθετικές δυνατότητες της Εθνικής ομάδας:
«Οι επιθετικές αρετές της ομάδας ήταν γνωστές. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες απέδειξαν ότι εκτός από το αμύνονται γνωρίζουν καλά και να βγάζουν σωστές επιθέσεις. Είναι κάτι που το είδαμε. Από τη στιγμή που και οι παίκτες είδαν ότι μπορούν να είναι το ίδιο καλοί και επιθετικά περιμένω να είμαστε ακόμη καλύτεροι. Αύριο είναι τρεις βαθμούς που πρέπει να πάρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: