Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Θα βγει πιο δυνατός!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο gazzetta.gr γιατί η ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό πρέπει να κάνει πιο δυνατό τον πρωταθλητή Ελλάδας.
Αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν ακόμα συνέλθει από το… hangover του μεθυσιού, στο ιστορικό γλέντι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  Είχαν βαριά πόδια,… πονοκέφαλο και παρουσιάστηκαν χωρίς όρεξη.
Αποδείχθηκε επίσης, περίτρανα ότι τα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αντίπαλοι, ανεξάρτητα από την βαθμολογική διαφορά.
Είναι ήττα που πονάει, αλλά μέχρι εκεί. Είναι ήττα που πρέπει να σε προβληματίσει, αλλά μέχρι εκεί. Είναι ήττα που σε ρίχνει στο καναβάτσο, αλλά πρέπει να σε κάνει να σταθείς πιο δυνατός στα πόδια σου. Και είμαστε βέβαιοι ότι οι Πειραιώτες όχι μόνο θα σηκωθούν, αλλά θα κλείσουν ονειρικά την χρονιά.
Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την μεγάλη πρόκληση στο Τσάμπιονς Λιγκ και επιβάλλεται να κοιτάξει μπροστά. Και ίσως, η ήττα αυτή να κάνει και καλό (όσο περίεργο και αν ακούγεται) ενόψει της ρεβάνς με τους Άγγλους. Γιατί οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να μεταβούν στο νησί με φρου φρου και αρώματα, αλλά με μαχαίρι στο στόμα.
Ο Μίτσελ βέβαια μαζί με τους συνεργάτες του να βρουν τι έφταιξε και η ομάδα αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών. Έστω και αν όντως το παιχνίδι στράβωσε με το… καλημέρα. Στην μπάλα υπάρχουν φορές, που μπορούν να σου πάνε όλα ανάποδα. Να σου πάνε όλα στραβά και ανάποδα. Αρχικά οι Πειραιώτες έπρεπε να συνέλθουν από το σοκ του Ολαϊτάν και ευτυχώς που το παιδί είναι καλά. Γιατί όσοι είδαν την φάση, πάγωσαν και το μυαλό τους πήγαινε μόνο στο κακό.
Στη συνέχεια χάθηκε και η δεύτερη αλλαγή λόγω τραυματισμού (Μαρκάνο) και την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός χτυπούσε σε καίριες χρονικές στιγμές. Λήξη ημιχρόνου έγινε το 0-1 και στο ξεκίνημα του δευτέρου το 0-2.
Και εκεί που φάνηκε ότι μπορεί να υπάρξει ερυθρόλευκη ζωή, ο πάντα ψύχραιμος Τσόρι αστόχησε στο πέναλτι.
Ο Παναθηναϊκός ήταν στημένος εξαιρετικά στο γήπεδο από τον Αναστασίου, ο οποίος είδε ότι είχε σχεδιάσει να του βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Ο νεαρός κόουτς, ήξερε ότι με παιχνίδι πρωτοβουλίας δεν γινόταν να κερδίσει στο Καραϊσκάκη. Ο Παναθηναϊκός, πρέσαρε ψηλά, πήγε το ματς στην ταχύτητα για να εκμεταλλευθεί την κούραση από την υπερπροσπάθεια των Πειραιωτών με την Γιουνάιτεντ και μακρινές μπαλιές κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.
Όπως προαναφέραμε, η ήττα πονάει, είναι βαριά, αλλά ο Θρύλος είναι για τα δύσκολα. Και αν όλα πάνε δεξιά, οι δύο ομάδες θα τα πουν ξανά σε τελικό Κυπέλλου. Και εκεί, οι Πειραιώτες μπορούν να πάρουν το αίμα τους πίσω.
Υ.Γ. Σίγουρα σε ένα ντέρμπι ανεβαίνουν οι σφυγμοί, το μυαλό θολώνει. Αλλά αν είναι ποτέ δυνατόν, να μην ξέρεις να ξεχωρίζεις τα όρια. Και αυτό το χέρι που πέταξε το κύπελλο με την Coca Cola στον Αναστασίου πρέπει να τιμωρηθεί και να κοπεί από την ερυθρόλευκη οικογένεια. Τα ίδια λέγαμε και για το κύπελλο του καφέ που είχε φάει ο Μαυρογενίδης, τα ίδια λέμε και τώρα. Έλεος πια με τους τσάμπα μάγκες.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: