Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ένας Άγγελος για όλους και για όλα

Έφτασε ένα βήμα πριν από τον Πειραιά, αλλά τελικά αγκυροβόλησε σε αγγλικό λιμάνι… Ο Άγγελος Μπασινάς, που εδώ και λίγους μήνες είναι παίκτης της Πόρτσμουθ, φιλοξενήθηκε στον “Sentra 103,3” και μίλησε για την εμπειρία του στον αγγλικό σύλλογο, τις πιθανότητες επιστροφής του στην Εθνική Ελλάδος ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου και τους τρεις μεγάλους της Αθήνας, αποκαλύπτοντας ότι βρέθηκε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 33χρονου μέσου:

Για την Πόρτσμουθ: «Είναι δύσκολη η κατάσταση, δεν είναι εύκολη, έχουμε μείνει πολύ πίσω κι αν δεν νικήσουμε απόψει (σ.σ Τρίτη 9/2) την Σάντερλαντ, θα είναι δύσκολο να ανατραπεί η κατάσταση. Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, περάσαμε όλες τις δύσκολες ομάδες. Από δω και πέρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με μας.

Εδώ στην Αγγλία μόνο αν έχουν τελειώσει όλα και δεν υπάρχει στόχος, μόνο τότε σταματάς να παλεύεις. Το πιστεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί. Όλες οι ομάδες το παλεύουν όπως και στους αγώνες. Έχουμε μια έδρα πάρα πολύ καλή, με φιλάθλους που μας στηρίζουν».

Για τον Αβραάμ Γκραντ: «Είναι πολύ καλύτερη κατάσταση για μένα η άφιξη του Γκραντ στην ομάδα. Παρότι ήμουν εκτός για καιρό, αυτό δεν φάνηκε γιατί δεν σταμάτησα λεπτό να προπονούμαι. Έκανα και κάποια παιχνίδια με τις ρεζέρβες για καλό δικό μου. Ο προηγούμενος προπονητής δεν με εμπιστευόταν καθόλου. Μετά την έλευσή του, ο Γκραντ προσπαθεί να αλλάξει κάποια πράγματα. Είχαμε και πολλούς τραυματισμούς, κάτι που δεν βοηθάει μια ομάδα να δέσει. Τα πάντα φαίνονται στην βαθμολογία, ποτέ δεν φταίει μόνο ένα. Όλα φταίνε, δεν βοηθούν αυτά τα προβλήματα την ομάδα».

Για τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα της Πόρτσμουθ: «Εδώ όταν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, οι αρμόδιοι παίρνουν τα μέτρα τους. Όπως συνέβη όταν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά της Πόρτσμουθ η ομοσπονδία τα έδωσε στις ομάδες που όφειλε η Πόρτσμουθ και όχι στην ομάδα. Εμείς έχουμε οικονομικό πρόβλημα αλλά μέχρι στιγμής η καθυστέρηση είναι το πολύ πέντε μέρες. Μπορεί να έχουν κάποια στενότητα, δεν διανοούνται ότι δεν μπορούν να πληρώσουν 1η του μήνα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, γίνεται μπάχαλο. Θα έμπαινε σε ένα καθεστώς υπό παρακολούθηση η ομάδα. Δεν διανοείται κανείς ότι θα μείνουν απλήρωτοι οι ποδοσφαιριστές.

Στην Ελλάδα, δεν μπορεί να ξέρει ο ποδοσφαιριστής τι θα κάνει και πότε θα περιμένει τα χρήματά του. Κάθε άνθρωπος που παίρνει τον μισθό του, υπολογίζει σε αυτόν».

Για την Εθνική ομάδα: «Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Είμαι αυτός που είμαι. Το θέμα της εθνικής είναι ξεχωριστό. Το μόνο που σκέφτομαι αυτή την στιγμή είναι η Πόρτσμουθ και πως θα βγούμε από την δύσκολη κατάσταση, όταν έρθει η ώρα της Εθνικής, δεν ξέρω αν θα πω ναι ή όχι για την Εθνική. Δεν ξέρω. Είναι μεγάλη πρόκληση για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση δεν ξέρω. Όποια πρόσκληση, θα γίνει πριν από την δημοσιοποίηση των ονομάτων.
Εκεί, δεν ξέρω τι μπορεί να ειπωθεί και τι μπορεί να ακούσω που θα με κάνει να αλλάξω κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου. Ο προπονητής ξέρει ποιος μπορεί να βοηθήσει. Έκρινε ότι δεν μπορούσα, είναι εθνική ομάδα, δεν έχεις συμβόλαιο, θέμα προπονητή καθαρά. Το μόνο που με ενόχλησε είναι που μία ημέρα πριν τις κλήσεις με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι δεν θα είμαι στις κλήσεις. Ποτέ δεν ζήτησα εξηγήσεις γιατί δεν είμαι στην Εθνική. Ο προπονητής ξέρει τι μπορώ να κάνω, είναι θέμα δικό του».

Για το ματς ΠΑΟ-Ρόμα: «Εύχομαι να περάσει ο ΠΑΟ με την Ρόμα. Θα είναι δύο παιχνίδια κλειστά και στο 50-50 το ποιος θα προκριθεί. Ο ΠΑΟ έχει τους παίκτες με την εμπειρία, ανεβαίνει το επίπεδο. Εχει ένα σοβαρό προβάδισμα έξι πόντων, είναι θέμα καθαρά δικό του, το τι θα κάνει ο ίδιος. Δεν είναι θέμα άλλης ομάδας».

Για την ΑΕΚ: «Όταν πήγα στην ΑΕΚ είχα έναν μήνα να βρω ομάδα, τότε που είχα μιλήσει με Ντέμη ότι όλα πολύ καλά και πολύ ωραία. Πίστευα ότι μπορεί να κάνει κάτι. Μετά την φυγή του Ντέμη έψαχνε να βρει εξιλαστήρια, εγώ περισσότερο τα άκουγα. Δεν περίμενα αυτή την κατάσταση. Ακόμη δεν μπορεί να ορθοποδήσει. Αν δεν βρει ισχυρό οικονομικά δεν θα ξαναχτυπήσει πρωτάθλημα».

Για τον κόσμο του ΠΑΟ: «Αυτό που με ενόχλησε, δεν περίμενα να ασχοληθούν τόσο πολύ με μένα. Ας μου πει κάποιος αν έκανα κάτι, αν έχω βρίσει, αν έχω μιλήσει άσχημα. Αν είπα κάποιες αλήθειες που ενοχλήσανε. Υπήρχε κάποια πίκρα για την κατάσταση της ομάδας και έπρεπε να κάπου να ξεσπάσουν».

Για το αν θα είναι στη φιέστα σε ενδεχόμενη κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟ: «Μάλλον, όχι».

Για τον Ολυμπιακό: «Είχα φτάσει κοντά στον Ολυμπιακό. Δεν τα βρήκαμε στο συμβόλαιο. Δεν έχω τίποτα, συζητήσαμε, δεν τα βρήκαμε, εντάξει».

Για τους νέους Έλληνες προπονητές: «Χαίρομαι πάρα πολύ, δείχνουν πραγματικά την αξία τους. Έχουμε την ξενομανία στην Ελλάδα, αν δείτε τι συμβαίνει αλλού θα καταλάβετε πόσο άσχημα κάνουμε που δεν πιστεύουμε στους Έλληνες».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: