Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Στα Τρίκαλα στα δυο στενά… σκόνταψε ο Άρης!!

Την ήττα στην παράταση από τα νεοφώτιστα Τρίκαλα με 82-76 γνώρισε ο Άρης για την 12η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ και έτσι δεν κατάφερε να σώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του, τον τελευταίο καιρό.

Στα Τρίκαλα στα δυο στενά… σκόνταψε ο Άρης
Μεγάλη νίκη στην παράταση με οδηγό τον Γκρέιντζερ πήραν στην έδρα τους τα Τρίκαλα που επικράτησαν του Άρη με 82-76, για την 12 αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι Θεσσαλοί έδωσαν τέλος στις καλές εμφανίσεις των «κίτρινων» και πήραν σημαντικό… δίποντο που τους ξεκολλά από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον πρώτο λόγο στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας βρέθηκαν να χάνουν με τρεις (66-69). Το τρίποντο Γκρέιντζερ τους έστειλε στην παράταση, ενώ ο ίδιος ήταν πρωταγωνιστής και στον έξτρα χρόνο με τους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη να φτάνουν στην πέμπτη τους νίκη.

Το ματς



Θεαματικό ξεκίνημα από τους γηπεδούχους οι οποίοι δεν άργησαν να πάρουν το πάνω χέρι και να βρεθούν με σερί 6-0 αρχικά στους 8 (16-8) και με επιμέρους 7-2 στο +15 (27-12). Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη εκμεταλλεύτηκαν τα έξι λάθη των αντιπάλων τους και τα πολύ καλά ποσοστά τους (10/14 δίποντα, 2/2 τρίποντα), και ολοκλήρωσαν με προβάδισμα 10 πόντων την πρώτη περίοδο (27-17). Τα Τρίκαλα διατήρησαν το πλεονέκτημα τους (31-19) στα πρώτα 2’ της δεύτερης περιόδου. Όμως σίγησαν για επόμενα… έξι λεπτά γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Άρη με σερί 9-0 να πλησιάσει στους τρεις (31-28). Στο χρόνο που απέμενε όμως οι γηπεδούχοι… ξύπνησαν και έτσι κατάφεραν να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ τους, 38-31.

Τρία λεπτά χρειάστηκε για να σκοράρει στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη και αυτό επέτρεψε στους «κίτρινους» με σερί 8-0 να περάσουν μπροστά, 38-39 και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν για τα επόμενα λεπτά να οδηγούν στο σκορ, όμως 2’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και με μικρό σερί 6-0 τα Τρίκαλα ξαναπέρασαν μπροστά, 48-46. Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, 50-50 και έτοιμες να… λύσουν τις διαφορές τους στην περίοδο που απέμενε. Τρίλεπτο μπλακ άουτ για τον Άρη αυτή τη φορά όμως με τους Θεσσαλούς να ξεφεύγουν με 57-50. Οι «κίτρινοι» όμως το πάλεψαν και βρήκαν τον τρόπο ενάμισι λεπτό πριν το τέλος να ξαναμπούν στο ματς μειώνοντας στον πόντο, 66-65. Ακολούθησαν δύο χαμένες επιθέσεις μία για κάθε ομάδα και το λάθος του Γιαννακίδη για του Θεσσαλούς που έδωσε την ευκαιρία στον Πελεκάνο με τρίποντο να βάλει σε θέση οδηγού ξανά τους Θεσσαλονικείς. Ακόμα ένα λάθος για τους γηπεδούχους από τον Γκρέιντζερ που έστειλαν στις βολές τον Σαρικόπουλο. Εκείνος αστόχησε αλλά ο Άρης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ με τον Αθηναίου να διαμορφώνει με ½ το 66-69. Τα Τρίκαλα όμως απάντησαν με τρίποντο του Γκρέιντζερ (69-69) και έστειλαν το ματς στην παράταση.

Το τρίποντο που πέτυχε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα έδωσε… φτερά στον Γκρέιντζερ ο οποίος ήταν οδηγός στον επιπλέον χρόνο για τα Τρίκαλα (75-69). Όμως το… αίμα τους θέλησαν να πάρουν πίσω για τις χαμένες βολές οι Αθηναίου και Σαρικόπουλος που μείωσαν σε 75-74. Στο τελευταίο λεπτό ο Ματαλόν ευστόχησε από την γραμμή των ελευθέρων βολών (80-76), ενώ το λάθος του Βεζένκοβ και το κάρφωμα του Γιούινγκ διαμόρφωσαν το τελικό 82-76 για τους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 38-31, 50-50, 69-69 (κ.α.), 82-76 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: