Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ήρθε... ο Αστέρας με τα δώρα!!

Ούτε το κάστρο του ΠΑΣ, ούτε και ο φίλος, Σάκης Τσιώλης, χάλασαν το ποδαρικό του Αστέρα. Οι Αρκάδες ήταν εξαιρετικοί και με γκολ των Μπαράλες και Καράσκο έκαναν τον πρώτο σεφτέ της χρονιάς (2-0).

Ήρθε... ο Αστέρας με τα δώρα
Ιδανικό ξεκίνημα στο 2014 έκανε ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επικράτησαν εκτός έδρας με σκορ 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρεμιέρα της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα γκολ των Μπαράλες (14’) και Καράσκο (39’) από το πρώτο ημίχρονο «χάλασαν» τη... γιορτή του Σάκη Τσιώλη, που «έκλεισε» 200 ματς στην πρώτη κατηγορία, υποχρεώνοντας την ομάδα του στη δεύτερη ήττα της στους «Ζωσιμάδες».

Φανερά εκτός ρυθμού στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός και ουσιαστικός στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε στο δεύτερο τρίποντό του μακριά από την Αρκαδία. Ντεμπούτο για τους Γιαννιώτες έκαναν οι Ακόστα, Σανγκό και Κυβελίδης.

Εδραιώνεται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, που έφτασε τους 29 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της με έξι λιγότερους τον ΠΑΣ.

Το ματς:



Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και έδειξαν φανερά εκτός ρυθμού. Μετά το πέρασμα του πρώτου δεκάλεπτου οι παίκτες του ΠΑΣ έδειξαν να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως από τα άκρα την άμυνα των Αρκάδων. Τελικά, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη χαμογέλασε πρώτη, αφού στο 14’ ο Μπαράλες τιμώρησε με κεφαλιά την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα.

Το τέρμα των φιλοξενούμενων δεν έδειξε να πτοεί τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη, που συνέχισαν να δείχνουν πιο δραστήριοι στο γήπεδο. Η άμυνα των Αρκάδων αντιμετώπισε χωρίς προβλήματα τις προσπάθειες των γηπεδούχων από τα άκρα και μάλιστα έδειχνε πιο απειλητική στις αντεπιθέσεις. Τη στιγμή που ο ΠΑΣ έδειχνε να μην έχει τρόπο να απειλήσει την εστία του Ερνάντεζ, ο Καράσκο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το κλέψιμο του Μπαράλες στο χώρο του κέντρου και με περίτεχνο σουτ στο 39’ έκανε το 2-0.

Πολύ πιο δραστήριος μπήκε στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Τσιώλη έδειξε πιο γρήγορη με την είσοδο του Κυβελίδη και του Σανγκό στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε από τα πρώτα λεπτά την άμυνα Αρκάδων. Οι σέντρες των μεσοεπιθετικών των γηπεδούχων αποτέλεσαν εύκολη λεία για Γκοϊάν και Ζησόπουλο, που είχαν σύμμαχους στα μετόπισθεν τους εξαιρετικούς Μουνάφο και Εντό.

Από το 70’ και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να μπερδεύονται περισσότερο από τις συνεχείς εσωτερικές αλλαγές του Σάκη Τσιώλη, ενώ οι Αρκάδες δεν θέλησαν να «τρέξουν» το ματς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι άνοιξε αρκετά όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να αλλάξει το τελικό 2-0 του Αστέρα στους «Ζωσιμάδες».





Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Στρούνα (46’ Κυβελίδης), Μπέριος (64’ Κρητικός), Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Βίλα, Ακόστα, Κοροβέσης (46’ Σονγκό), Ίλιτς.

Στον πάγκο: Αμπάρης, Κρητικός, Ρουμπουλάκου, Σκόνδρας, Αυγενικού.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Γκοϊάν, Κοντοές, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Εντό, Ουσέρο, Καράσκο (76’ Σέτι), Ντε Μπλάσις (67’ Ουρτάδο), Μπαράλες (89' Χουάνμα)

Στον πάγκο: Μπαντής, Ζαραδούκας, Κάφα, Μπακασέτας

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης

Γήπεδο: Ζωσιμάδες Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: