Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ο Μαντούρο, ο Μίτσελ κι ο…Ολυμπιακός!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την επικείμενη μεταγραφή του Μαντούρο στον ΠΑΟΚ.
Τον Μαντούρο τον είχαν προτείνει επανειλημμένως στον Ολυμπιακό. Τόσο το περασμένο καλοκαίρι, αφού η Σεβίλλη τον έδινε, όσο και ένα χρόνο πριν, όταν έφυγε από τη Βαλένθια ως ελεύθερος παίκτης. Στον Ολυμπιακό δεν είχαν ενδιαφερθεί ούτε τη μία, ούτε την άλλη φορά. Παρότι μάλιστα ο Μίτσελ πέρσι, τον είχε μαζί του στη Σεβίλλη, στο πρώτο μισό της σεζόν.
Ακριβώς όμως επειδή είχε ακουστεί το όνομά του, τον παρακολούθησα αρκετές φορές κι έχω άποψη για τον Ολλανδό παλιό διεθνή (τελευταία από τις 18 συμμετοχές του στην εθνική του, ήταν το Σεπτέμβριο του 2011), που βαδίζει στα 29 χρόνια του. Κακός παίκτης δεν είναι. Για να ξεκινήσουμε από εκεί. Είναι ένας έμπειρος, σχετικά σταθερός αμυντικογενής παίκτης, που μπορεί να παίξει και στόπερ, αλλά και αμυντικός μέσος.
Εγώ έτσι όπως τον έχω δει, στόπερ δεν θα τον έβαζα παρά μόνο σε συγκεκριμένα ματς. Γιατί είναι πολύ αργός. Αυτό είναι και το κύριο μειονέκτημά του. Ειδικά για ομάδες που παίζουν συνήθως επίθεση, όπως κάνει ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα, υπό την έννοια ότι σε ανοιχτούς χώρους θα έχει θέμα.
Ο Μαντούρο είναι κατά βάση για να παίζει στη θέση του Τζιόλη. Μαζί με τον Τζιόλη δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μπορεί να παίξει. Δηλαδή, μαζί δύο τόσο αμυντικογενείς μέσοι.
Καλά του σημεία; Παρότι φαίνεται να μην έχει καλή τεχνική, μπορεί και μοιράζει καλά την μπάλα στα πλάγια, αλλά και να βγάλει καλές 30άρες πάσες, που μπορεί να οδηγήσουν και σε ευκαιρίες. Γενικά του αρέσει να παίζει με τη μία κι οι πάσες του συνήθως είναι σίγουρες. Βάζει καλά το σώμα του και θα κόψει κάποιες φάσεις. Θα τρέξει αρκετά, θα μαρκάρει. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρσι ο Μίτσελ στα 23 παιχνίδια, πρωταθλήματος και κυπέλλου, στα οποία έμεινε στον πάγκο της Σεβίλλης, τον είχε βασικό στα 13-κι άλλες δύο φορές τον είχε περάσει αλλαγή στα τελευταία λεπτά.
Η αίσθηση που σου δίνει ο Μαντούρο είναι ότι πρόκειται για ένα αρκετά βαρύ παίκτη, με ενδεχόμενο πρόβλημα στις αντοχές του. Ενδεικτικό ίσως ότι από τα 13 ματς, ο Μίτσελ τον έκανε αλλαγή στα εφτά. Και μάλιστα στο ημίχρονο η, γύρω στο 60’ με 75’. Και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι έχει να παίξει ουσιαστικά από τον περασμένο Μάϊο, άρα πάνω από εφτά μήνες.
Για να είμαι ειλικρινής, τουλάχιστον όσο εγώ τον είχα δει δεν με είχε εντυπωσιάσει για τον Ολυμπιακό. Δεν μου άρεσε, να το πω ευθέως. Αλλά θα ήμουν ψεύτης κι αν έλεγα ότι πρόκειται για ένα κακό παίκτη. Δεν είμαι, όμως, και σίγουρος αν είναι καλύτερος του φετινού Τζιόλη.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: