Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Τα καλά νέα για την Εθνική...!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τα θετικά στοιχεία που έδειξε η Εθνική ομάδα λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Βραζιλία.
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ και η Εθνική ομάδα μέσα από τα φιλικά παιχνίδια, έδειξε σταθερή βελτίωση στα τρεξίματα και στην φρεσκάδα και στην επιθετική ανάπτυξη. Αν συγκρίνει κανείς, την Εθνική που είδαμε στο πρώτο φιλικό με την Πορτογαλία με την Εθνική, που είδαμε στο τελευταίο φιλικό με την Βολιβία υπήρχε σημαντική διαφορά στα δύο σημεία, που ανέφερα.
Στην φρεσκάδα και τα τρεξίματα και την επιθετική ανάπτυξη. Αυτό φαίνεται και από τα δύο γκολ, που σημειώσαμε με την Βολιβία (είχα πει μετά το ματς με την Νιγηρία,
 ότι το γκολ έρχεται και ήρθε δις στο αμέσως επόμενο φιλικό), αλλά και τις ευκαιρίες, που χάσαμε , για να πετύχουμε και άλλα γκολ. Και επειδή πιστεύω, ότι το γκολ από τους επιθετικούς επίσης ...έρχεται είναι σημαντικό ότι τα δύο γκολ μπήκαν από μέσους. Τον Κονέ και τον Κατσουράνη. Είναι όντως ανησυχητικό το γεγονός, ότι ο Μήτρογλου ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό και , ότι ο Γκέκας δεν σκοράρει και χάνει τις ευκαιρίες, αλλά αυτό, που έχουν πει προπονητές χρόνια ολόκληρα είναι ότι «μην φοβάσαι τον επιθετικό, που χάνει ευκαιρίες. Αυτός στο
επόμενο ματς , η στην επόμενη φάση θα το βάλει το γκολ. Να φοβάσαι τον επιθετικό, που είναι άφαντος».
Για αυτό λέω, κόντρα στο ...ρεύμα, ότι ο Γκέκας αν παίξει μπορεί να το κάνει το γκολ. Αν φθάσει η μπάλα μπροστά το γκολ θα μπει. Και το ενθαρρυντικό από τα δύο τελευταία φιλικά είναι ότι βρέθηκε ο τρόπος, για να φθάσει η μπάλα μπροστά και να γίνουν ευκαιρίες. Βεβαίως από τα φιλικά δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, όπως έχω τονίσει, αλλά καταγράφω την βελτίωση της Εθνικής σε δύο βασικά σημεία. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για την ψυχολογία των παικτών λίγες ημέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Κολομβία. Και παράλληλα αυτή η βελτίωση στην εικόνα της Εθνικής από φιλικό σε φιλικό είναι το πιο ενθαρρυντικό σημείο για το Μουντιάλ. Και το γεγονός, ότι ο Κονέ , ο Καραγκούνης και ο Φετφατζίδης και ο Μόρας με τις εμφανίσεις τους έδειξαν . ότι μπορεί να είναι στο αρχικό σχήμα κόντρα στα προγνωστικά είναι επίσης πολύ καλό νέο , διότι μεγαλώνει ο ανταγωνισμός για την ενδεκάδα προς όφελος της Εθνικής.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: