Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

«Μόνο ο κόσμος του Άρη»

kalai
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο έμπειρος προπονητής,  Δημήτρης Καλαϊτζίδης.
Μίλησε για την ομάδα της Βέροια και τόνισε πως όσες φορές πήγε στην ομάδα προσέφερε έργο με αποτέλεσμα να συνδεθεί το όνομα του στην ομάδα.
Παράλληλα, σχολίασε τις πιθανότητες του Άρη να παραμείνει στην κατηγορία, υποστήριξε πως υπάρχουν ελπίδες αλλά επισήμανε πως οι “Κίτρινοι” θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν νίκες και όχι να κοιτάνε τι κάνουν οι άλλες ομάδες.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης  Καλαϊτζίδης :
Για την αποχώρηση του από την Κύπρο:
“Το συναίσθημα υστερεί πολλές φορές του ρεαλισμού και τη λογικής. Ο ρεαλισμός έλεγε μείνε  γιατί ξεκινήσαμε με -3 βαθμούς και η ομάδα έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών και είχε μείνει δύο νίκες από την παραμονή στην κατηγορία. Είναι μια προσφυγική ομάδα που έφυγε από την Αμμόχωστο εξαιτίας των Τούρκων και δημιούργησε δικό της γήπεδο και βασίζεται στο κόσμο. Το συμβούλιο της ομάδας είναι όπως των ερασιτεχνικών ομάδων. Οι φίλαθλοι δίνουν περισσότερα ή λιγότερα από το υστέρημα τους. Εγώ ένιωσα μεγάλη συγκίνηση εκεί πέρα. Οι άνθρωποι έδιναν πολλά και εγώ έμαθα πολλά όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Ένιωσα πως δεν είχα κάτι άλλο να δώσω. Με προσκάλεσαν να πάω στην ομάδα ξανά όποτε θέλω”.
Για το γεγονός πως το όνομα του έχει συνδεθεί με την Βέροια:
“Αυτό είναι και καλό και κακό. Καλό γιατί συμμετέχεις σε μια ομάδα  με μια προσπάθεια και πετυχαίνεις κάτι καλό και κακό επειδή έχει συνδεθεί το όνομα μου με την ομάδα και πως δουλεύω μόνο εκεί. Δεν δούλεψα ποτέ με τις καλύτερες συνθήκες στην ομάδα. Από το 2004 συμμετείχα στην ομάδα όταν ήταν στη μέση της βαθμολογίας και διεκδικούσε το πρωτάθλημα και με εμένα το πήρε. Ακόμα και πέρυσι που ο στόχος ήταν να σωθεί η ομάδα και τα καταφέραμε”.
Για την εικόνα του φετινού Άρη:
“Τον Άρη τον περίμενα να πάει πολύ καλύτερα. Περίμενα το πάθημα πέρυσι να γίνει και μάθημα. Πάνε σε μια πεπατημένη λογική που δεν θεωρώ πως είναι σωστή και έχει προοπτική. Υπάρχει ακόμα δρόμος για τον Άρη και μπορεί να κάνει τρεις- τέσσερις νίκες περισσότερες από τους άλλους. Βέβαια, ο Άρης κοιτάει τι κάνουν οι άλλοι και όχι πως θα δημιουργήσει μια δυναμική για να πάρει βαθμούς. Ο Άρης κάθε βδομάδα λέει πως έχει ελπίδες. Σίγουρα έχει αλλά υπάρχει η δυναμική για να τις πολλαπλασιάσεις; Εγώ λέω όχι αλλά υπάρχει χρόνος να την δημιουργήσει. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα. Πρέπει βέβαια να δούμε την σημερινή αφετηρία των ομάδων. Παλαιότερα δεν συγκρινόταν ο Παναιτωλικός με τον Άρη όμως σήμερα ο Παναιτωλικός είναι δυνατότερος. Ο Άρης παλεύει για την παραμονή που είναι τραγικό. Παντού μπορεί να κερδίσει, το θέμα είναι αν μπορεί και αν έχει την γνώση και την δυναμικότητα. Το θέμα είναι και πως διεκδικείς τους βαθμούς. Εμείς στην Βέροια δεν τους κλέβαμε αλλά πολεμούσαμε και τους αντίπαλους στα ίσια. Ο Άρης προσπαθεί να κλέψει βαθμούς. Αυτό του δίνει πρόσκαιρα οφέλη αλλά συνολικά δεν τον βοηθάει. Δεν μπορείς να διεκδικήσεις παραμονή αν δεν φέρεις νίκες. Η ισοπαλίες δεν το καλύπτουν. Ο Άρης θέλει τρεισήμισι επιπλέον νίκες. Δεν υπάρχουν εννιά ισοπαλίες. Για να νικήσεις πρέπει να διεκδικείς στα ίσια το αποτέλεσμα και όχι να το κλέβεις”.
Για τον κόσμο του Άρη:
“Τα τελευταία χρόνια αυτό που έχει μείνει από τον Άρη είναι ο κόσμος. Με βεβαιότητα μπορείς να πω, πως ο κόσμος πάντα θα βοηθάει ακόμα και στις συνθήκες που έχουν τσαλακώσει την ομάδα. Από παλιά πάλευε όλες τις ομάδες. Η αξιοπρέπεια του φιλάθλου του Άρη έχει τσαλακωθεί όμως αυτός είναι ακόμα εκεί”.
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ:
Έχουμε καλύψει τα τρία τέταρτα της σεζόν και ο ΠΑΟΚ υπολείπεται 14 βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Με την παρουσία του κ. Σαββίδη όλοι προσδοκούσαμε πως η ψαλίδα θα μίκραινε αλλά δεν μικραίνει. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος σε πολλούς τομείς. Βέβαια αν παίξει με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ για το κύπελλο θα είναι παίξει δύο παιχνίδια και φυσικά και μπορεί να περάσει. Οι 14 βαθμοί δείχνουν πως υπάρχει διαφορά στο επίπεδο. Οι μεταγραφές θα του δώσουν επιπλέον ώθηση. Φυσικά και έχει πιθανότητες αλλά το θέμα είναι αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοση του. Δεν μπορεί να περάσει τον Ολυμπιακό αν έχεις μεταπτώσεις, πρέπει να παίξεις στα υψηλότερα στάνταρ σου”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: