Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η απόλυτη ξεφτίλα!!

ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΜΠΟΥΖΑ

Δεν μπορεί εμείς να γράφουμε, να προσπαθούμε να στηρίξουμε αυτήν την ομάδα, δεν είναι δυνατόν ο φίλαθλος να στερείται από το ψωμί του για να πάει στο γήπεδο, να διαλύει την ψυχολογία του και να αναρωτιέται γιατί μια ομάδα που πήγαινε για πρωτάθλημα κατάντησε έτσι και κάποιοι … να αναλαμβάνουν απλώς την ευθύνη.

Την ευθύνη την αναλαμβάνει ένας οικογενειάρχης που ξέχασε να ανάψει το καλοριφέρ και κρύωσε η οικογένειά του. Την ευθύνη ίσως να την αναλαμβάνει και μια τρομοκρατική οργάνωση. Στον ΠΑΟΚ ποιος θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη; Ο Αναστασιάδης; Βαρεθήκαμε να τον ακούμε τελευταία να αναλαμβάνει συνεχώς την ευθύνη και να δίνει συγχαρητήρια στον αντίπαλο που κέρδισε δίκαια. Τι να το κάνω όμως εγώ που αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη; Από τότε που η ομάδα του δέχεται το ένα τρίμπαλο μετά το άλλο τι έχει κάνει για να βελτιώσει την παρουσία της; Ποιες ήταν οι εντολές του ώστε ο ΠΑΟΚ να μην παρουσιάζει αυτή την εικόνα ενός περιοδεύοντα θίασου; Την απάντηση δεν χρειάζεται να τη δώσουμε εμείς. Φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Αυτός έφτιαξε μια ομάδα που μπόρεσε στην αρχή του πρωταθλήματος να διακριθεί  και επειδή ο Ολυμπιακός νόμιζε ότι δεν έχει αντίπαλο αλλά αυτός ήταν που μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό γκρέμισε ότι υπήρχε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια. Κι αν ήταν μόνο η δική του αλήθεια καθόλου δεν θα μας ένοιαζε. Αυτή η αλήθεια όμως έχει αντίκτυπο στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τον πονά που βλέπει όχι απλά να χάνει ένα πρωτάθλημα που θα μπορούσε να το διεκδικήσει ως το τέλος αλλά και να γίνεται περίγελος του κάθε τυχάρπαστου που θέλει να κάνει καζούρα και δικαίως βρίσκει στην ομάδα του ΠΑΟΚ πεδίο ενασχόλησης.

Ομάδα ΠΑΟΚ δεν υπάρχει. Από ότι δείχνουν τα πράγματα ο προπονητής έχει χάσει προ πολλού τα αποδυτήρια. Ήρθε σε διενέξεις κατά σειρά με τους Χακόμπο (δικαίως) Λούκας, Βιτόρ, Τζαβέλα, Σπυρόπουλο. Άφησε την ομάδα χωρίς αριστερό μπακ αφού κατάφερε να θέσει εκτός ΠΑΟΚ δύο από τους προαναφερόμενους. Θεώρησε ότι με το να διατηρεί τον ΠΑΟΚ στην κορυφή ή κοντά της έχει το πάνω χέρι.

Πολλοί θα βιαστούν να πουν ότι θέλουμε να «φάμε» τον Αναστασιάδη και άλλα τέτοια περίεργα. Για μας δεν υπάρχει Αναστασιάδης. Υπάρχει ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Για μας τα ονόματα δεν παίζουν ρόλο αλλά οι θεσμοί. Και αυτοί τη στιγμή ο θεσμός του προπονητή του ΠΑΟΚ έχει δεχθεί ανεπανόρθωτα πλήγματα. Η ιστορία άρχισε στο Καραϊσκάκη. Λίγο πριν είχε σημειωθεί το επεισόδιο Τζαβέλα ο οποίος κατά τη γνώμη μας σιωπηρά θα έπρεπε να απομακρυνθεί και όχι να διαπομπευθεί μαζί με τον Σπυρόπουλο όσο άδικο κι αν είχε. Ωστόσο αυτό που μας πείραξε ήταν ότι ευχήθηκε καλή πορεία στον Ολυμπιακό της Ευρώπης. Τότε το περάσαμε στο ντούκου. Δεν είπαμε τίποτε γιατί και θα κάναμε κακό στην ομάδα αλλά και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν εξυπηρετούσε σε τίποτε. Όμως το να εύχεσαι καλή πορεία σε αυτόν που προσπαθεί να σε διαλύσει εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο είναι κάτι που ξεπερνά τη λογική.

Επίσης κάτι που δεν μας άρεσε καθόλου είναι η συνεχής επίκληση των θείων που τελικά οδηγεί στον ευτελισμό τους. Δικαίωμα του καθενός να φέρεται όπως θέλει αλλά δεν είναι δικαίωμα του προπονητή του ΠΑΟΚ ως θεσμός να φέρεται με αυτόν τον τρόπο.

Όμως ΟΛΑ τα παραπάνω θα τα περνούσαμε χωρίς να τα δώσουμε τη σημασία που δίνουμε σήμερα. Θα ξεπερνούσαμε τις κακές σχέσεις του με τους παίκτες, τον Ολυμπιακό και τη συνεχή αναφορά στα θεία… Ειλικρινά δεν θα τα δίναμε καμία σημασία αν η δουλειά μέσα στο γήπεδο γινόταν σωστά. Αν η ομάδα έδειχνε ότι προσπαθούσε με τον ορθό τρόπο αλλά απλώς δεν της έβγαιναν τα αποτελέσματα. Όμως υπάρχουν καμιά δεκαριά παιχνίδια που η ομάδα όχι απλώς ήταν αδιάβαστη αλλά έκανε ότι να ναι μέσα στο γήπεδο. Πήγαινε να αγωνιστεί αδιάβαστη. Με γιόμες άναρχο ποδόσφαιρο. Με μηδέν κινητικότητα, ελάχιστη δύναμη, πάντα δεύτεροι οι παίκτες στις φάσεις, καθόλου τρέξιμο. Όσο για την άμυνα… Και ο πιο χαζός προπονητής έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό ότι πρέπει να παίζει τον ΠΑΟΚ με γρήγορους επιθετικούς. Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει. Έχασε στην Ξάνθη, στα Γιάννενα, στην Τρίπολη, με τον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ. Αποκλείστηκε από την Γκιγκαμπ και την Καλαμαριά. Και ενώ έχουν προηγηθεί όλα αυτά τα παιχνίδια τι είδαμε μέσα σε 4 μέρες.: Να μην αρχίζει ο ΜΑΚ στην Τούμπα που τάχα ήταν τραυματίας και να μην αρχίζει ο Αθανασιάδης χθες που τάχα κι αυτός ένιωσε σφίξιμο. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά. Ένιωσε σφίξιμο και ο Ιτάνς; Μήπως και ο Βιτόρ; Γιατί μπήκε ο παντελώς ανέτοιμος Κόστα; Γιατί είχε ο ΠΑΟΚ ως ανασταλτική του δύναμη δυο ψηλούς και αργούς παίκτες; Πόσο θέλει κανείς για να καταλάβει το αυτονόητο;. Ακόμη κι όταν έχουν συμβεί όλα αυτά και το σκορ πηγαίνει στο 2-1 γιατί δεν μπαίνει αμέσως ο Κουλούρης;

Μπορούμε να ρωτάμε από το πρωί μέχρι το βράδυ όμως απαντήσεις δεν θα πάρουμε και αυτό είναι το τραγικότερο όλων. Πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος προπονητής μπορεί να παίρνει το 110% από παίκτες μεσαίας δυναμικότητας και να πετυχαίνει πολλούς δύσκολους στόχους. Όταν όμως καλείται να πετύχει το παραπάνω με παίκτες αξίας τότε δεν παίρνει ούτε το 10%.

Φυσικά δεν είναι μόνος υπεύθυνος ο Αναστασιάδης. Η διοίκηση έχει κάνει κι αυτή τεράστια σφάλματα σε πολλούς τομείς. Προστασία της ομάδας, μεταγραφές, επικοινωνιακό. Τα έχουμε πει και γράψει πάρα πολλές φορές τους τελευταίους μήνες. Σήμερα όμως το θέμα είναι αγωνιστικό και απαγορεύεται να χάνεις από μια ομάδα που είχε στη διάθεσή της 8-9 επαγγελματίες παίκτες. Κι όταν χάνεις όχι απλώς πρέπει να αναλαμβάνεις την ευθύνη αλλά να υποστείς και τις συνέπειες. Γιατί μέχρι σήμερα οι μόνοι που την πληρώνουν είναι οι φίλαθλοι.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: