Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αυτός ο Ολυμπιακός είναι για μεγάλα πράγματα!!

Ετοιμάζουν βαλίτσες για Μαδρίτη οι Πειραιώτες με το σπουδαίο μπάσκετ που παίζουν και με έναν Σπανούλη που μόνο ...καφέ δεν φτιάχνει στο παρκέ! Γράφει ο Γιώργος Κογκαλίδης. Φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, ικανός να πάει το ταξίδι στη Μαδρίτη, ο Ολυμπιακός απέδειξε στην πράξη αυτό που έδειχνε τόσο καιρό. Ότι είναι μια από τις ομάδες που δικαιούται να κοιτάζει ψηλά. Και πώς να μην το κάνει, όταν "σκότωσε το θηρίο", όταν σταμάτησε το αήττητο σερί (15-0) της ΤΣΣΚΑ, όταν έχει κρατήσει το αήττητο στο ΣΕΦ κι έχει (ήδη) προίκα δύο εκτός έδρας νίκες.

Ο Ολυμπιακός νίκησε μια σπουδαία ομάδα, έχοντας σε όλες τις κατηγορίες χειρότερα ποσοστά! Νίκησε μια ομάδα που δεν έδωσε δικαιώματα με την απόδοση, που δεν έχασε από δικά της λάθη. Τη νίκησε όχι γιατί εκμεταλλεύτηκε αβλεψίες, αλλά επειδή δούλεψε σε κάθε φάση, είχε παίκτες με προσφορά και στα δύο μέρη του γηπέδου, κυνήγησε όλα τα ριμπάουντ, πίεσε στο μισό γήπεδο, έπαιξε σκυλίσια άμυνα, οι παίκτες του πήραν μεγάλα σουτ.
Τί σημαίνει αυτή η νίκη; Πρώτον ότι ο Ολυμπιακός είναι ουσιαστικά στους τέσσερις πρώτους του ομίλου. Πρέπει να έρθει ο κόσμος ανάποδα για να συμβεί κάτι διαφορετικό. Δεύτερον ότι είναι φαβορί για την κατάκτηση -έστω- της δεύτερης θέσης, καθώς ήδη μετρά μια… νίκη παραπάνω από την Αναντολού Εφές που τον κυνηγά. Τρίτον ότι δικαιούται να βλέπει ακόμα και την πρώτη θέση στον όμιλο, παρότι η διαφορά των πόντων, σε συνδυασμό με την ήττα των “ερυθρόλευκων” από την Εφές στην προηγούμενη αγωνιστική, δίνουν ακόμα ελαφρύ προβάδισμα (στα προγνωστικά) στην ΤΣΣΚΑ.
Πάνω και πρώτα απ’ όλα, απέδειξε στην πράξη ότι η καλή εικόνα που δείχνει στην Ευρωλίγκα, δεν είναι παρά η απεικόνιση μιας πολύ καλής ομάδας, η οποία είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Γιατί μέχρι και προχθές τα ξημερώματα, που το συζητούσαμε (λίγο μετά την “Αθλητική Τετάρτη“, όπου είχα την τιμή να συμμετέχω) με τον Βαγγέλη Ιωάννου, υπήρχαν σκέψεις για το κατά πόσο μπορεί να πάει τόσο μακριά, όσο έδειχνε.
Τώρα, μετά από το αποτέλεσμα, μετά από την εμφάνιση, μετά από τον πειστικό τρόπο με τον οποίο έφτασε στη νίκη, κανείς δεν δικαιούται να αμφισβητεί πως ο Ολυμπιακός είναι μια από τις ομάδες που παίζουν σπουδαίο μπάσκετ, αυτήν την εποχή.
Υ.Γ.: Για τον Βασίλη Σπανούλη καταντά “μονότονο” να επαναλαμβανόμαστε, αλλά ενδέχεται να τον αδικήσουμε, προσπερνώντας τα εντυπωσιακά του επιτεύγματα. Με τραγικό πρώτο ημίχρονο, τέλειωσε το ματς με 19 πόντους, 8/8 βολές όταν η μπάλα “ζεμάταγε“, 9 κερδισμένα φάουλ και 5 ασίστ, με μόλις 2 λάθη κι όλη την άμυνα προσαρμοσμένη επάνω του. Α, και το μεγαλύτερο ranking απ’ όλους όσους αγωνίστηκαν και στις δύο ομάδες. Όχι, καφέ δεν ψήνει το… μηχάνημα.
Υ.Γ.1: Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα η νίκη (έτσι κι αλλιώς ήταν) είναι ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη για τον Παναθηναϊκό. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει πολύ δύσκολη υπόθεση η κατάκτηση της τέταρτης θέσης (και τίποτα παραπάνω), καθώς η Μακάμπι ξεφεύγει, η Μπαρτσελόνακαίγεται” για νίκες και η Ρεάλ δεν παίζεται.
Ακόμα χειρότερο είναι το ότι ο Ερυθρός Αστέρας έχει μείνει ουσιαστικά (όχι πως είχε υψηλότερες βλέψεις) έξω από το κόλπο. Είναι βέβαιο ότι το παιχνίδι που θα κυνηγήσει όσο κανένα άλλο, είναι αυτό με τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι.
Πηγή: ebasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: