Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Τι βλέπουμε (και τι δεν βλέπουμε) στον Παναιτωλικό...!! (pics)

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την έκπληξη της φετινής χρονιάς! Τον Παναιτωλικό που γοητεύει τους «τρίτους»... Την ομάδα που άλωσε την Τούμπα, όταν μια δεκαετία νωρίτερα και λίγα χιλιόμετρα παραπέρα είχε χάσει από τον... Παύλο Μελά!  
Δεν πέρασαν πολλά χρόνια... Ούτε καν μια δεκαετία από τότε που οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού γύριζαν «σκασμένοι» στο σπίτι τους γιατί η ομάδα παρά το «ακριβό» ρόστερ για τα δεδομένα της Γ΄εθνικής δεν μπορούσε να κερδίσει το Κορωπί. Πήγαινε στην Βάρδα και έχανε... Είχε «καταφέρει» να χάσει άνοδο στην Δ΄εθνική από ομάδα που λέγοταν ΠΑΣ Αβέρωφ. Πήγε στην Πρέβεζα για αγώνα... ζωής ή θανάτου και γύρισε με την ουρά στα σκέλια. Έχασε ακόμη κι από τον... Παύλο Μελά! Οι περισσότερες από τις παραπάνω ομάδες έχουν χαθεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη και άλλες... βολοδέρνουν στα τοπικά πρωταθλήματα.
 
Όμως στο Αγρίνιο ακόμη και σήμερα έχουν παραμείνει ανεξίτιλα χαραγμένες στις μνήμες όλων των φίλων του συλλόγου που τον ακολουθούν από παλιά και δεν τον «ανακάλυψαν» στα χρόνια της ευμάρειας. Εξάλλου ο Παναιτωλικός δεν είναι από τις ομάδες που έχουν μόνιμο... στασίδι στα μεγάλα σαλόνια. Η φετινή είναι μόλις η 5η παρουσία του στην Α΄εθνική και Σούπερ Λίγκα (μαζί) στα 89 χρόνια της ιστορίας του που συμπληρώνονται σε 1 μήνα.
 
Κι όμως θα νομίζει κανείς ότι είναι στο... γκρουπ των μεγάλων δεκαετίες ολόκληρες. Αυτή είναι στην ουσία και η βαριά του «κληρονομιά». Ότι έχει καταφέρει να φτιάξει το «όνομα» του σε όλη την Ελλάδα χωρίς να έχει την παραμικρή διάκριση. Χωρίς να έχει πανηγυρίσει κάποιον τίτλο, χωρίς να έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη ή σε έναν τελικό Κυπέλλου. Μόλις το Σάββατο έκανε στην Τούμπα την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του... Φαίνεται όμως ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.
 
Στην 3η του παρουσία στην Σούπερ Λίγκα, ο Παναιτωλικός ετοιμάζει διαβατήριο, έστω κι αν όπως είναι απολύτως λογικό στο Αγρίνιο από τον Κωστούλα και τον Χάβο μέχρι και τον μικρότερο ηλικιακά παίκτη της ομάδας, κρατούν την... μπάλα χαμηλά. Ο κόσμος είναι άλλο πράγμα βέβαια. Έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται πως μια τόσο μεγάλη στιγμή όπως είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ και η έξοδος στο Europa League θα... ξορκίσει μια και καλή εφιάλτες και χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος. Αγωνιστική με αγωνιστική τον φετινό... θαύμα του Παναιτωλικού το γνωρίζουν όλο και περισσότεροι.
 
Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά όταν μετά από 22 αγώνες πρωταθλήματος φιγουράρει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ μόλις πριν μερικές μέρες... έβαλε βόμβα στο πρωτάθλημα με το «διπλό» επί του ΠΑΟΚ. Ρίχνοντας κανείς μια ματιά είτε στα σχόλια αναγνωστών στα κείμενα του gazzetta, είτε διαβάζοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ακούγοντας ραδιόφωνα παρατηρεί ότι όλο και περισσότεροι «τρίτοι» βλέπουν με πολύ καλό μάτι όλο το οικοδόμημα που λέγεται Παναιτωλικός. Έχουν να αφήσουν μια καλή κουβέντα για αυτό που έχει... χτιστεί στο Αγρίνιο. Όχι από την μία μέρα στην άλλη, αλλά με κόπο, χρήμα και πίκρες μέσα σε περίπου μια 10ετία.
 
Έχει να πει μια καλή κουβέντα γιατί:
 
-Βλέπει μια ομάδα που χωρίς υπερβολή την δεδομένη χρονική στιγμή ίσως να παίζει και το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.
 
-Βλέπει έναν παίκτη, τον Νίκολας Μαρτίνες που ΣΙΓΟΥΡΑ είναι ο πιο φαντεζί παίκτης στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
 
-Βλέπει έναν σύλλογο που έχει ένα πλήρες ρόστερ πολλών παικτών με τεχνικές αρετές, σε όποια γραμμή και να παίζουν. Γι' αυτό τον λόγο άλλωστε πολλές φορές σε ματς του Παναιτωλικού οι δημοσιογράφοι της Nova συνηθίζουν να λένε πως «σε αυτή την φάση χάθηκε η μπάλα».
 
-Βλέπει έναν προπονητή (Χάβος) που είναι ο μακροβιότερος αυτή την στιγμή στην Σούπερ Λίγκα, να δουλεύει νυχθημερόν σκληρά και να είναι πλέον σε θέση (με χαμηλούς τόνους) να απολαμβάνει το έργο του.
 
-Βλέπει μια ομάδα που διαθέτει ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα που υπάρχουν στην χώρα μας και το έχουν θαυμάσει και όσοι... τρίτοι το έχουν επισκεφτεί έστω μια φορά.
 
-Βλέπει έναν υγιή οργανισμό που πληρώνει στην ώρα του. Που δεν θα... σκάσει κάποια προσφυγή, που ακόμη κι αν διώξει κάποιον παίκτη θα φροντίσει να τον έχει τακτοποιημένο οικονομικά.
 
-Βλέπει μια διοίκηση που δεν είχε πρόβλημα να... σπάσει αυγά με τους οργανωμένους κλείνοντας ακόμη και το «πέταλο» προκειμένου να προστατευτεί η ομάδα. Την ίδια ώρα που κάποιοι... πλακώνονται για τον αν έγινε πέσιμο ή όχι στα «9χρονα» της Μηχανιώνας.
 
-ΔΕΝ βλέπει μια ομάδα που να είναι... γαντζωμένη σε κάποιο «άρμα».
 
-ΔΕΝ βλέπει κάποια ομάδα που να απολαμβάνει την διαιτητική εύνοια, επειδή έτσι συμφέρει κάποιους.
 
-ΔΕΝ βλέπει όσο κι αν ψάξει το ρόστερ της, τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια, κάποιον παίκτη που να αγωνίζεται στον Παναιτωλικό με την μορφή δανεισμού από «μεγάλο» σύλλογο της χώρας.
 
-ΔΕΝ βλέπει το όνομα της σε εφημερίδες και sites σε θέματα που έχουν να κάνουν με... φιρμάνια της UEFA για χειραγωγημένα ματς!
 
-ΔΕΝ βλέπει και βασικά δεν διαβάζει το όνομα του Κωστούλα ή άλλου παράγοντα της ομάδας στις χιλιάδες απομαγνητοφωνημένες σελίδες με συνομιλίες για... παράνομα κόλπα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Για όλα τα παραπάνω που βλέπει και δεν βλέπει κανείς στον σύλλογο του Αγρινίου, ο Παναιτωλικός έχει καταφέρει με το... σπαθί του να κερδίσει την θετική άποψη όχι μόνο των δικών του φιλάθλων όπως είναι το λογικό, αλλά και μεγάλου κομματιού όλης της φίλαθλης Ελλάδας.
 
Παράλληλα με την πορεία... πρωταθλητισμού που κάνει από τα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, ευελπιστεί να κερδίσει και ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο κάνοντας το όνειρο χιλιάδων Αγρινιωτών πραγματικότητα. Έτσι ώστε εκείνο το (τεραστίων διαστάσεων) πανό που είχε βγει στην φιέστα του 2011 στο ματς με τον Διαγόρα και έγραφε «ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΙΑ» να κάνει και πάλι την εμφάνιση του, για ένα ακόμη πιο σημαντικό λόγο...
 
ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2004-2005 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ (2014-2015). ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: