Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Αυτός είναι ο καλύτερος προπονητής...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος ήθελε να γράψει για τον Τραϊανό Δέλλα αλλά τελικά δεν το έκανε. Γράφει για τον Edward John Fran Howe...  
Το όνομά του είναι Edward John Fran Howe και ο κόσμος τον ξέρει ως Edie Howe. Στην Ελλάδα και γενικά στον υπόλοιπο κόσμο πλην της Βρετανίας τον γνωρίζουν ελάχιστοι. Κι' όμως πρόκειται για τον καλύτερο Αγγλο προπονητή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή. Σίγουρα για τον πιο ταλαντούχο και σίγουρα για τον πιο ικανό. Ο “Αγγλος Μουρίνιο” όπως αρέσει στα media να τον αποκαλούν πολλές φορές.

Είναι μόλις 38 ετών, ούτε καν, τον Νοέμβριο θα τα κλείσει, προπονεί ομάδες από τα 30 του και σήμερα είναι πολλές οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που θα του προσέφεραν ένα συμβόλαιο εκατομμυρίων λιρών για να τον έβλεπαν στον πάγκο τους αλλά ο ίδιος το αρνείται. “Οταν ξεκινάς μία δουλειά, τα πηγαίνεις περίφημα και έχεις βάλει ένα στόχο, δεν θέλεις να την αφήσεις στη μέση, θέλεις να δεις αν θα φτάσεις ως το τέλος...” λέει ο ίδιος.

Ποιός είναι ο στόχος; Να μην πάει μόνος του στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά να πάει μαζί με την ομάδα του. Κοντά είναι. Είμαστε στον Φλεβάρη και η μικρή και άσημη Μπόρνμουθ αντέχει ακόμη να είναι πρώτη στην Τσάμπιονσιπ και σε θέση ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Howe δεν έχει προπονήσει στο κορυφαίο επίπεδο, δεν έχει αντιμετωπίσει μεγάλους αντιπάλους με ελάχιστες εξαιρέσεις στο Κύπελλο, δεν αντιμετωπίζει κάθε Σάββατο την Τσέλσι, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Σίτι, την Αρσεναλ, ή την Λίβερπουλ, δεν έχει κοουτσάρει ποτέ του σε ένα ευρωπαϊκό ματς, δεν έχει κατακτήσει καν κάποιο τρόπαιο.

Και όμως οι Αγγλοι τον θεωρούν σήμερα τον καλύτερο και πιο ταλαντούχο Αγγλο προπονητή. Γιατί; Γιατί βλέπουν τον τρόπο που προπονεί, τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσει τους παίκτες του, τον τρόπο με τον οποίο παίζει η ομάδα του, τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τους “μεγάλους” για τα δεδομένα της ομάδας παίκτες του, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το ποδόσφαιρο, επικοινωνεί με τον Τύπο, μεταφέρει την θεωρία του στο χόρτο.

Τους φτάνουν όλα αυτά για να τον θεωρούν τον καλύτερο Αγγλο προπονητή σήμερα. Και περιμένουν πώς και πως για να ανέβει η ομάδα του στην Πρέμιερ Λιγκ για να τον δουν να λειτουργεί και στο μεγαλύτερο επίπεδο, για να προσθέσουν έναν ακόμη αληθινό επαγγελματία και ενδεχομένως αυριανό σταρ, στην ατζέντα τους.

Αλλά οι Αγγλοι δεν ξέρουν, εμείς εδώ στην Ελλάδα ξέρουμε καλύτερα... “Ποιός Δέλλας μωρέ, επειδή με την ΑΕΚ κερδίζει τους Αχαρναϊκούς και τους Τράχωνες τον κάνατε προπονητή” ήταν το μαζικό σχόλιο που δέχτηκα στα social media πριν από περίπου ένα μήνα, όταν έγραψα αυτό το κείμενο για τον προπονητή Δέλλα.

Σήμερα είχα σκοπό να ξαναγράψω, διότι σήμερα (ξαφνικά) όλοι θέλουν να διαβάσουν για τον προπονητή Δέλλα. Δεν υπάρχει όμως κάτι που θέλω να προσθέσω σε σχέση με όσα είχα ήδη γράψει. Οποιος δεν είδε πρώτη φορά την ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό και του αρέσει να παρατηρεί και όχι απλώς να βλέπει ποδόσφαιρο, ξέρει για τον προπονητή Δέλλα εδώ και μήνες. Και δεν περιμένει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, πολύ περισσότερο μία μεγάλη πρόκριση για να δει τις ικανότητες του οι οποίες ήταν τέτοιες, πριν τον θρίαμβο στο Καραϊσκάκη και θα παραμείνουν τέτοιες, ανεξάρτητα από την έκβαση της ρεβάνς...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: