Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

O Ολυμπιακός δεν είναι που έχει δύο ισάξιες 11άδες;

O Γιώργος Γεωργίου γράφει για την "ομαδούλα της πλάκας" που έπρεπε να κερδίσει τους... λεγεωνάριους του Ολυμπιακού. Οι σφουγγοκολάριοι, η Ατλέτικο και το βουλωμένο γράμμα. Όλες τις προηγούμενες ημέρες στην εκπομπή μου στον "Real fm" με ρωτούσαν οι ακροατές, τι βλέπω στο Ολυμπιακός - AEK και η απάντηση που τους έδινα ήταν στερεότυπη: "Το λογικό είναι να κερδίσει ο Ολυμπιακός". Και τελικά στην πράξη αποδείχθηκε, ότι το λογικό ήταν να κερδίσει η AEK. Μια ομάδα που έβγαζε περισσότερη ενέργεια, περισσότερο νεύρο, μεγαλύτερο πάθος και που ήταν στημένη πιο έξυπνα από τον Ολυμπιακό.
Το άλλοθι που λένε κάποιοι ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε με πολλούς αναπληρωματικούς, είναι πέρα για πέρα της πλάκας. Με εξαίρεση τον Ρομπέρτο και τον Ντομίνγκεζ, που πράγματι έχουν ποιότητα και κάνουν τη διαφορά, όλοι οι υπόλοιποι που έπαιξαν χθες, αποτελούν τον βασικό κορμό του Ολυμπιακού. Πάρτε τους έναν προς έναν και θα διαπιστώσετε ότι αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Αλλωστε, όπως γράφουν οι φυλλάδες και επιμένουν κάποιοι σφουγγοκολάριοι, ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που έχει δύο ακριβώς ισάξιες ενδεκάδες. Πούντες; Μια είναι η αλήθεια. Το υλικό που έχει ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτό που φαίνεται και νομίζει ο κόσμος. Είναι ένα υλικό πολύ κάτω από τις προσδοκίες του.
Και για να σας πάω σε πιο βαθιά νερά σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι, θα σας πω το εξής: Η AEK έπαιξε χθες, όπως είχε παίξει ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς με την Ατλέτικο μέσα στο Φάληρο. Με πάθος, με αυτοθυσία, με προσήλωση και με ανελέητο πρέσινγκ. Ετσι ακριβώς είχε παίξει και ο Ολυμπιακός με την Ατλέτικο, διότι είχε απέναντί του τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και επιστράτευσε όλες του τις δυνάμεις, κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Χθες, όμως, τι νεύρο, τι αυτοθυσία και τι ηρωισμό να δείξουν αυτοί οι λεγεωνάριοι, που σήμερα είναι στον Ολυμπιακό και αύριο δεν θα είναι;
Ολες τις προηγούμενες μέρες πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού έλεγαν, ότι η ΑΕΚ είναι ομαδούλα της πλάκας και θα φάει πέντε-έξι γκολ. Κι εγώ τους έλεγα, για καθήστε, ρε μάγκες, τι είναι η ΑΕΚ; Τύρναβος; Εντάξει, πολύ πιο κοντά είναι στη νίκη ο Ολυμπιακός, αλλά όχι και έξι γκολ... Και πρόσθετα, "μην τυχόν ανοιχθεί ο Ολυμπιακός, γιατί η ΑΕΚ είναι πολύ επικίνδυνη στην κόντρα". Λες και είχα διαβάσει βουλωμένο γράμμα.
Πάντως είναι φανερό ότι γίνεται σοβαρή δουλειά στην ΑΕΚ και αν του χρόνου που θα παίζει στη Σούπερ Λίγκα προσθέσει στον κορμό της ένα σέντερ μπακ αξιώσεων, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει απέναντί του ένα σοβαρό αντίπαλο.


Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: