Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ελληνική βραδιά μπάσκετ στη Νέα Υόρκη!!

Παρουσία του Κώστα Παπανικολάου και εκπροσώπων της ΕΟΚ, που τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη.

Ελληνική βραδιά μπάσκετ στη Νέα Υόρκη
Ήταν μια άκρως ελληνική βραδιά. Μπορεί μόνο ένας από τους τέσσερις Έλληνες ΝΒΑερ να κατάφερε να δώσει τελικά το «παρών», ο Κώστας Παπανικολάου, ωστόσο η εκδήλωση που έγινε στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης είχε έντονο άρωμα… πατρίδας.

«Αυτή η πλακέτα είναι το λιγότερο που παίρνω μαζί μου από εδώ. Μόνο χαρά και συγκίνηση μπορώ να νοιώσω για όλη αυτήν την υποδοχή που μου επιφυλάχθηκε», δήλωσε ο φόργουορντ των Ρόκετς που βραβεύτηκε από την πρόεδρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού των Σακραμέντο Κινγκς, Ματίνα Κολοκοτρώνη. «Είναι μια σπάνια ευκαιρία για εμάς να βρισκόμαστε σε έναν χώρο με τόσους πολλούς Έλληνες. Ίσως σε κάποιους να μην φαντάζει σημαντικό, όμως είναι πολύ μεγάλο πράγμα για εμάς να εισπράττουμε αυτήν την αγάπη», πρόσθεσε ο «Παπ».

inner

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν κατέστη δυνατό να δώσει το «παρών» την τελευταία στιγμή, λόγω της ώρας προπόνησης που είχε για το διαγωνισμό καρφωμάτων στον οποίο θα συμμετέχει, ενώ οι Κώστας Κουφός και Νικ Καλάθης έμειναν στο Μέμφις λόγω υποχρεώσεων με τους Γκρίζλις.

Το «παρών» έδωσαν ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, όπως επίσης οι Παναγιώτης Φασούλας και Νίκος Φιλίππου, αλλά και ο… δικός μας Πέτζα Στογιάκοβιτς.

inner

«Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου… Ελληναρά. Μόνο... φουστανέλα δεν φοράω! Εννοώ με αυτό, ότι είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας και πιστεύω πολύ στον Έλληνα παίκτη. Θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα με αυτό που πιστεύουμε όλοι: Ότι ο Έλληνας, σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεται και σε όποιον τομέα κι αν απασχολείται, διαπρέπει. Το νιώθω περισσότερο από την στιγμή που ανέλαβα προπονητής της Εθνικής», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, θα θυμίσω μια φράση του Νίκου Γκάλη: Αυτή είναι η μεγαλύτερή μας επιτυχία μέχρι την επόμενη», τόνισε ο Παναγιώτης Φασούλας.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: