Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ηρακλής δεν πρέπει να μας εκπλήσσει...!!

Ο Ηρακλής δεν είναι, πλέον, μια ομάδα για την οποία μπορούμε να λέμε ότι μας αιφνιδιάζει.


Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι προχωράει στο κύπελλο. Δεν είναι έκπληξη ότι στέκεται ως ίσος προς ίσο απέναντι σε ομάδες της Superleague.Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης


Οι «κυανόλευκοι» είναι ικανοί για όλα. Είναι ικανοί, μετά τη νίκη με 2-0 επί του Πανιωνίου, στο πρώτο παιχνίδι, να περάσουν και στους «4» του κυπέλλου. Όπως είναι ικανοί να συνεχίσουν με την ίδια επιτυχία στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στην επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου γι’ αυτή τη χρονιά, που είναι η επιστροφή στην Superleague.


Κάθε μέρα που περνάει, κάθε ματς που περνάει, ο Ηρακλής αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό και τον προπέρσινο. Αποδεικνύει ότι έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο με την προβληματική περίοδο, αυτή που έδινε ώρες-ώρες την αίσθηση ότι τον απειλεί να τον κρατήσει μονίμως δέσμιο αδιέξοδων καταστάσεων.


Οι «κυανόλευκοι» έκαναν άλματα τους τελευταίους μήνες. Η παρουσία Παπαθανασάκη ήταν η βάση πάνω στην οποία άρχισαν να χτίζουν.


Το κυριότερο, όμως, ήταν ότι πέτυχαν διάνα στηρίζοντας το Νίκο Παπαδόπουλο, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Παύλο Μυροφορίδη και φέρνοντας παίκτες οι οποίοι είναι οι κρίσιμοι κρίκοι μιας αλυσίδας που λειτουργεί ιδανικά και φέρνει όλα αυτά τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα.


Στον Ηρακλή γίνεται δουλειά. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει σχέδιο, υπάρχει στόχος, υπάρχει ενότητα, υπάρχει αυτό που λέμε… οικογενειακό κλίμα.


Υπάρχει, όμως, και σταθερότητα, υπάρχει και διάρκεια. Μέχρι τώρα, αυτά είναι τα σπουδαιότερα. Διότι αυτά είναι που επιτρέπουν στον Ηρακλή να πορεύεται με επιτυχία τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο.


Αυτά είναι που θα καθορίσουν και το αν θα πάει με την ίδια επιτυχία μέχρι το τέλος ο Ηρακλής. Διότι, αν ξεχωρίσουμε τους στόχους και αν συμφωνήσουμε πως ο μεγαλύτερος για τους «κυανόλευκους» είναι το πρωτάθλημα, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.


Περιθώρια για αδράνεια δεν υπάρχουν. Ούτε για εφησυχασμούς. Σίγουρα δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ανυπολόγιστες ζημίες. Όπως για παράδειγμα αυτή η ιστορία με την ΦΙΦΑ και την αφαίρεση των βαθμών.


Δεν δικαιολογούνται τέτοια λάθη, γιατί μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικά. Μπορεί η ομάδα να γεμίζει τον κουβά και εξαιτίας τέτοιων λαθών να χυθεί το γάλα και να γκρεμιστεί ό,τι ωραίο χτίστηκε.


Πάντως, ανεξάρτητα από όσα θα πρέπει να προσέχουν αυτοί που δουλειά τους έχουν να προστατεύουν τα συμφέροντα του Ηρακλή, ένα, επίσης, μεγάλο κέρδος είναι ότι ήδη έχει κερδηθεί το στοίχημα της επιστροφής του κόσμου στο γήπεδο, αφού ολοένα και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι κάτι καλό γίνεται και πηγαίνουν κοντά στους «κυανόλευκους»
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: