Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ματζουράκης: "Κάθε φορά και πιο δύσκολα"



Ο Γιάννης Ματζουράκης Ο Γιάννης Ματζουράκης επέστρεψε για τέταρτη φορά στην Σκόντα Ξάνθη και πλέον αναλαμβάνει μία ομάδα την οποία γνωρίζει απ' έξω και ανακατωτά. Ο έμπειρος τεχνικός, μίλησε την Τρίτη για τις σκέψεις του και τους στόχους που θα θέσει, προκειμένου να είναι επιτυχημένη η χρονιά.

"Είναι η τέταρτη επιστροφή μου στην ομάδα. Κάθε επόμενη φορά είναι δυσκολότερη, γιατί μπαίνουν και τα... βαρίδια από την προηγούμενη. Η Ξάνθη είναι μια πόλη που αγαπώ, μια ομάδα που αγαπώ και ένας κόσμος που αγαπώ, γι�αυτό χάρηκα που επέστρεψα", είπε αρχικά στον "Novasport FM".

Στην συνμέχεια πρόσθεσε: "Αρχίζω να σχηματίζω εικόνα για την ομάδα με τη βοήθεια των συνεργατών μου. Θέλει πολλή δουλειά, ιδιαίτερα σε έναν τομέα που υστερεί, στον τομέα της τακτικής. Πρέπει και μπορεί η ομάδα να αξιοποιήσει καλύτερα την ποιότητα των παικτών. Αυτό θα γίνει μέσα από έναν προσανατολισμό που θα έρθει από τη δουλειά. Υπάρχουν δυο-τρία πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε και το γκολ είναι ένα από αυτά. Δεν υπάρχει ταχύτητα στην ανάπτυξη και στο κέντρο διαχείρισης του παιχνιδιού. Μέσα από ασκήσεις τακτικής θα προσπαθήσουμε να παρουσιάζουμε βελτίωση παιχνίδι με παιχνίδι. Η φυσική κατάσταση είναι αλληλένδετη με την τακτική. Η τακτική βοηθά στην εξοικονόμηση δυνάμεων, αλλά χωρίς φυσική κατάσταση δεν γίνεται τίποτα".

Φυσικά αναφέρθηκε στους παίκτες που γνωρίζει: "Υπάρχουν πολλά παιδιά στην ομάδα που γνωρίζω από παλιά, όπως ο Λουτσιάνο, ο Βάλλας και ο Παπαδημητρίου".

Δηλώσεις για την επιστροφή Ματζουράκη, έκανε και ο Λουτσιάνο, ο οποίος τόνισε: "Ευχόμαστε ο Γιάννης Μαντζουράκης να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο για την Ξάνθη, αφενός γιατί είναι πολύ έμπειρος, αφετέρου επειδή γνωρίζει καλά τα κατατόπια στην ομάδα. Να κάνει την ομάδα να παίξει το ποδόσφαιρο που έκανε όλη την Ελλάδα να παραμιλάει πριν από μερικά χρόνια. Η Ξάνθη είναι στην ευτυχή θέση να διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Αρκετοί εκ των οποίων διεθνείς με τις Εθνικές τους ομάδες. Αυτό που χρειάζεται για να ανακάμψουμε αγωνιστικά είναι διάθεση για πολλή δουλειά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: