Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πού το πάει ο Μέσι;

Στα πόσα θα σταματήσει άραγε; Μόλις στα 27 του, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 401 γκολ(!) στην καριέρα του! Πώς τα ‘χει βάλει όλα αυτά και πώς κατανέμονται ανά διοργάνωση. Τα 359 με την Μπαρτσελόνα.

Πού το πάει ο Μέσι;
Από μικρός είχε μπει στα… βαθιά. Και ακόμα, ποδοσφαιρικά, μικρός είναι. Έλα, όμως, που στα 27 του ο Λιονέλ Μέσι κάνει πράγματα και θαύματα. Όχι μόνο με ντριμπλίτσες και κολπάκια, αλλά και με το πόσο… παστελώνει τα αντίπαλα δίχτυα.

Διότι είναι ολίγον τι… εξωπραγματικό που σήμερα έφτασε τα 401 γκολ (πετυχαίνοντας δύο απέναντι στη Γρανάδα) και είναι ο τρίτος πιο… νεαρός που φτάνει σε αυτή τη «συγκομιδή» (ο Πελέ στα 23 και ο Γκερντ Μίλερ στα 26 οι πιο γρήγοροι).

Κι όλα αυτά σε μόλις 524 παιχνίδια, με Μπαρτσελόνα και εθνική Αργεντινής!

Πάμε να κάνουμε έναν καταμερισμό για το πού έχουν μπει αυτά τα τέρματα του Λέο. Τα 248 στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, τα 29 στο ισπανικό Κύπελλο, 67 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 10 στο ισπανικό Σούπερ Καπ, 1 στο ευρωπαϊκό, 4 σε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 42 με το εθνόσημο της χώρας του στο στήθος.

Κι ας δούμε αυτό το… ιλιγγιώδες νούμερο πώς έχει επιτευχθεί. Απ’ τα 401, τα 331 γκολ έχουν έρθει απ’ το καλό πόδι του Μέσι, το αριστερό! Τα 53 με το… κακό (δεν έχει κακό ο συγκεκριμένος μην τρελαθούμε), 15 κεφαλιές, ένα με το… σώμα και ένα με το χέρι! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: