Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η γιορτή αρχίζει!!

Το περιμέναμε! Και πλέον η έναρξή του… απέχει μόνο λίγες ώρες! Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας αρχίζει σήμερα με την τελετή έναρξης (21:00) και στη συνέχεια το πρώτο παιχνίδι (23:00)...

Η γιορτή αρχίζει!
Λίγες ώρες απομένουν για την επίσημη έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Σήμερα το απόγευμα αρχίζει η μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με την Τελετή Έναρξης και στη συνέχεια το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης αυτό ανάμεσα στην εθνική ομάδα της διοργανώτριας και την Κροατία.

Η Τελετή…
Η Τελετή Έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 21:00 στο Σάο Πάολο στο γήπεδο της Κορίνθιανς. Σε αυτή –τελικά- αναμένεται να δώσει το «παρών» η Τζένιφερ Λόπες η οποία θα τραγουδήσει το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης, αλλάζοντας την αρχική της απόφαση να μην παρευρεθεί.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν το τελετουργικό θα είναι διαφοροποιημένο από αυτά των προηγούμενων διοργανώσεων. Δεν αναμένεται να υπάρξουν ομιλίες από τον επικεφαλής της διοργανώτριας χώρας, στην συγκεκριμένη περίπτωση την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, αλλά και τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ φοβούμενοι το γιουχάισμα που μπορεί να υπάρξει.

Οι αντιδράσεις
Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας έχει στιγματιστεί -πριν καν αρχίσει- από τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της χώρας. Διαμαρτύρονται για τα μεγάλα ποσά τα οποία θα δαπανήσει για τη διοργάνωση, την στιγμή που θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να επενδυθούν για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της χώρας.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων αυτών έχουν προγραμματισθεί απεργίες στα αεροδρόμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο και οι οδηγοί στα λεωφορεία περιφερειακών πόλεων της χώρας.

Πάντως σήμερα έγινε γνωστό ότι δεν θα συνεχιστεί η απεργία στο μετρό του Σάο Πάολο.

Τα έργα…
Υπάρχουν έντονοι φόβοι πως λόγω των αντιδράσεων αυτών και των κινητοποιήσεων κάποια έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εκτιμάται ότι το πρόβλημα αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει τακτοποιηθεί. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: