Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αθώες «περιστερές» οι καταχραστές του Δημοσίου!!

Κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου σχεδιάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετατρέποντας παρόμοια αδικήματα όπως τη δωροδοκία υπουργών και πρωθυπουργού από κακουργήματα σε πλημμελήματα.

Αθώες «περιστερές» οι καταχραστές του Δημοσίου
«Λαβράκι» έβγαλε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους! Τα μέλη του ΝΣΚ προειδοποιούν για κίνδυνο αθώωσης των καταχραστών του Δημοσίου, αν υλοποιηθεί η σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Δικαιοσύνης κατάργηση του ισχύοντος εδώ και 64 χρόνια νόμου.

Ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου, ο οποίος ισχύει από το 1950 (!) επιφυλάσσει βαριές ποινές σε βάρος όσων κλέβουν κρατικό χρήμα.

Αποτέλεσμα των προωθούμενων αλλαγών θα είναι να απαλλαγούν λόγω παραγραφής κατηγορούμενοι, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για σκάνδαλα στις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αποκαλυπτική των προθέσεων της (ανασχηματισμένης) κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι η προσπάθεια μείωσης των ποινών που συνδέονται με την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Αυτή η προσπάθεια γίνεται εμφανής στον νέο Ποινικό Κώδικα που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» της Πέμπτης, 12 Ιουνίου, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι με την κατάργηση του επίμαχου νόμου θα υπάρξουν καταλυτικές συνέπειες.

Ειδικότερα, για τις ήδη εκκρεμούσες ποινικές υποθέσεις, ανάμεσά τους και αυτές για τα εξοπλιστικά προγράμματα, θα απαλλαγεί, λόγω παραγραφής, ένας μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων και καταδικασθέντων δημόσιων λειτουργών για οικονομικά αδικήματα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου:

Στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, θα «πέσει» στα 5 χρόνια και με τα 3/5 ή την παραγραφή, μπορεί και να αφεθεί ελεύθερος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: