Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Οι… αριθμοί της πρεμιέρας!

Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ της Βραζιλίας, το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει διάφορα ενδιαφέροντα στατιστικά που αφορούν το παιχνίδι της «σελεσάο» με την Κροατία.

Οι… αριθμοί της πρεμιέρας
Ενδιαφέροντα είναι τα στατιστικά που αφορούν το παιχνίδι της πρεμιέρας του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με τη διοργανώτρια χώρα να παρουσιάζεται δυνατή – σύμφωνα με τη γλώσσα των αριθμών – απέναντι στους Κροάτες.

Διαβάστε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά...

*** Η ομάδα της διοργανώτριας χώρας στα Μουντιάλ δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα στην πρεμιέρα. 14 νίκες και έξι ισοπαλίες, στα προηγούμενα ματς.

*** Στα οχτώ εναρκτήρια παιχνίδια των τελευταίων δώδεκα Παγκοσμίων Κυπέλλων δεν έχουν επιτευχθεί περισσότερα από ένα γκολ.

*** Η Βραζιλία συμμετέχει για 20η φορά σε Μουντιάλ. Είναι η μοναδική ομάδα που συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις και έχει το ρεκόρ των πέντε κατακτήσεων.

*** Η «σελεσάο» είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες (67) και τέρματα (210) στα Μουντιάλ.

*** Η Βραζιλία έχει νικήσει στα οχτώ από τα εννιά τελευταία παιχνίδια σε επίπεδο ομίλων, ενώ σε ένα από αυτά έχει έρθει ισόπαλη. Η τελευταία της ήττα χρονολογείται στις 23 Ιουνίου 1998 από τη Νορβηγία (2-1).

*** Η Κροατία έχει δεχθεί έντεκα γκολ σε 13 παιχνίδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο που συμμετάσχει (0,85 τέρματα ανά ματς). Είναι η καλύτερη επίδοση μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στο φετινό Μουντιάλ.

*** Ομάδα των… κόκκινων καρτών η Κροατία! Οι γείτονές μας συνηθίζουν να δέχονται κόκκινες κάρτες στα παιχνίδια στο πλαίσιο των Παγκοσμίων Κυπέλλων που έχουν αγωνιστεί. Συνολικά έχουν αποβληθεί έξι παίκτες τους στα τελευταία εννιά ματς που έχουν δώσει.

*** Η Βραζιλία είχε νικήσει 1-0 την Κροατία στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι που είχαν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Αυτό έγινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ήταν ο Κακά.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: